Kabus 22 Crack Serial Full Download

deniz tarafından Cum, 16/02/2007 - 12:17pm tarihinde gönderildi.

Zaten sayısı çok az olan ve gerçekten çok zor şartlar altında tamamen geliştiricilerinin maddi manevi özverileri ile ortaya çıkan yerli oyunların korsanını lütfen almayın.

Türkçe içeriğe, seslendirmelere sahip olan, Türkiye 'de geçen çok daha fazla oyun oynamak istiyorsanız, bugünden korsan kullanımına taviz vermeyerek desteğinizi göstermeniz gerekir. Korsanını almaktansa, oyunu hiç almamak çok daha iyi olacaktır.

Kabus 22 tüm Vestel bayilerinden yaklaşık 30 YTL karşılığında orjinal olarak elde edinilebiliyor. Ayrıca hatırlatmakta yarar var; sadece orjinal oyun sahipleri çok yakında çıkacak olan oyun modlarından ücretsiz faydalanabilecek.

http://www.kabus22.com

İsmail (?) tarafından Cum, 16/02/2007 - 8:20pm tarihinde gönderildi.

Alıntı:
''Eğer Türkiye 'de hala oyun geliştirme işine girmeyi düşünenler varsa bir öğüt olsun bu; bu ülkeden gelen satıştan hiçbirşey elde edemessiniz. Oyununuzu dünya için yapın, yapmaya çalışın. İnsanlarda bu kafa olduğu sürece bu ülke hiçbirşeyi haketmiyor.''

Katılıyorum buna.Hadi yabancı ürünleri geçtim de yerli malından ne istiyorsunuz.O oyun yapılırken acaba alın terini döken,uykusuz kalan,hatta gözlerinde sorunlar dahi ortaya çıkan insanların hakkını nasıl vereceksiniz acaba.Yazık çok yazık.Bu tür haberler inanın insanda istek diye birşey bırakmıyor.

Küçük birde not düşüyorum.Sanal ortamda üretilen herşey hacklenir.Bunun hiçbir çözümü yoktur.Ayrıca insanımız Hacker ve Cracker olmaya çok düşkün maşallah...Keşke aynı hassasiyeti başka şeylerde de gösterseler...


Barış S. Uşaklı(Black Knight) (?) tarafından Cts, 17/02/2007 - 7:55am tarihinde gönderildi.

Haklısın Deniz ne diyelim.İnsan böyle şeylerle karşılaştıkca oyun yapmaktan da soğuyor.Maalesef ülkemizde emeğin karşılığı hiç biryerde alınamıyor sadece oyun yapımında değil her sektörde durum bu.İnsanların kafasındaki bu beleşci ve üçkağıtcı zihniyet nasıl ve ne zaman değişir diye düşünmek istiyorum ama gerçekleşeceğini hiç zannetmiyorum.
Sonra bir takım tipler cıkar "oyun niye Türkçe değil?" diye pırtlar.
Neyse sabah sabah dolmuşuz...


ozmoz (?) tarafından Cts, 17/02/2007 - 6:21pm tarihinde gönderildi.

Bu habere gerçekten çok üzüldüm ben şimdiye kadar hiçbir oyunun korsanını almadım.Arkadaşlar arasında konuştuğumuzda da bu oyunların korsanını alanlar daha çok oyun yazmanın ne kadar zahmatli ve zor bir iş olduğunu bilmediklerinden olduğu kanaatinde ve korsanın verdiği zararların farkında olmadıkları düşünceleri oluştu .:(


Neslihan Aydınoğlu (?) tarafından Pzt, 19/02/2007 - 8:30am tarihinde gönderildi.

Yeni bir ürün çıkartmak zor, yaratıcı olmak fikir üretmek zor, yaşadığımız dünyaya bir katkıda bulunmak zor. Kolay olanı ise üretilenden faydalanmak, yakmak, yıkmak, bozmak ve emeği hiçe saymak. Malesef içerisinde yaşadığımız toplum hep kolay olanı tercih edenler ile dolu fakat vazgeçmek yanlış. Gün gelecek Türkiye'de iyi oyunlar yapılacak ve bu oyunlar öyle iyi olacak ki dışarıda da adı duyulacak ve satılacak. Buna inanmalı bunun için de çok daha fazla çalışmalı.


Misafir Kullanıcı (?) tarafından Pzt, 19/02/2007 - 3:55pm tarihinde gönderildi.

hiç Open Source diye bir şey duydunuzmu ? Open Source yazılım oyun geliştirenler açmı açıktamı ? birde o tarafda neler oluyor bir bakın. yok korsanmış yok bilmemne ? insanları hırsızlığa teşvik edersen hırsız olurlar tıpkı Microsoftun yaptığı gibi neyse salla gitsin.


deniz tarafından Salı, 20/02/2007 - 6:46am tarihinde gönderildi.

Açık kaynak kodlu yazılımlar artık hayatın tam ortasında bulunuyor. (Linux, Firefox vb..) Halk arasında kodun özgürlüğü algılanmamakla beraber sadece beleş yazılım penceresinden olaya bakılsa da, bu durum sonucu değiştirmiyor.

Fakat oyunları inceleyecek olursak, bu yazılımların konumu genel olarak yazılım sektörü içerisinde diğer yazılımlara göre oldukça farklı bir yerde. Oyunların aynı zamanda eğlence sektörü ile birebir ilişkisinin olması farkı yaratan en büyük etken.

Açık kaynak kodlu yazılımlardan para kazanmanın yolu; sattığınız üründen değil, ürün satışı sonrasında vereceğiniz destek hizmeti yada kurumsal kurulum hizmetlerinden para kazanmaktır. Oyunlar ise bu modelin uygulanmasının mümkün olmadığı yazılımlar. Çok çabuk tüketiliyorlar, bu nedenle piyasada uzun süre geçerlilikleri yok. Herhangi bir süreklilikleri olmadığı için, geri dönüş hizmetinden para kazanmak da çok mümkün değil. Kurumsal kullanım zaten söz konusu olmadığından o kapı da kapanıyor. Yoksa problem kodu açıp açmamak değil bence. Yoksa kodlar özgür kalsın, tüm oyun endüstrisinde yazılım yönünden gelişim büyük bir ivme kazanacaktır, burası açık. Problem; satıştan gelecek hızlı taze para olmaz ise endüstri ayakta kalamaz. Ortalama bir oyun geliştirmenni kabaca maliyeti 2-3 milyon dolardan aşağıda değil günümüzde. Yani bu iş kesinlikle bir garaj işi değil. Büyük paraların döndüğü bir kurtlar sofrası.

Sizin bu yazıyı buraya yazmanızı mantıklı bulmuyorum, ve açıkçası konumuzla da pek ilişkilendiremiyorum. Yani Kabus 22 yi yapanlar yazılımı internet yolu ile bedava mı dağıtsalardı sizce? Yok demek istediğiniz "açık kaynak kodlu yazılımlar güzeldir, bakın onları kullanın. Madem paranız yok, korsan yazılım almayın." ise, size katılırım. Fakat konumuz oyunların korsan olarak alımının bir alışkanlık haline gelmesinin sektörümüze zararları. Ve bu zarar ile açık kaynak kodun herhangi bir bağlantısı yok.

İnsanları destek olmaksızın konuşmak ile itham ederken, kendi söylediğiniz lafların nereden destek aldığını açıklasanız iyi olurdu aslında, çünkü bu durumda -sallıyan- sizmişsiniz gibi görünüyor.


Misafir Kullanıcı (?) tarafından Salı, 20/02/2007 - 2:56pm tarihinde gönderildi.

ne kadar sallarsan salla dona düşüyor son damla :) amaç para kazanmak mı para kazanmak mı ? bakın bunlarda oyun http://vdrift.net/
http://wz2100.net/
http://www.alientrap.org/nexuiz/
http://www.glest.org/en/index.html
http://www.enemyterritory.com/
http://www.s2games.com/savage/downloads.php
http://www.regnumonline.com.ar/index.php?l=1
http://www.warsow.net/
ve burda bunun gibi bir sürü daha var
http://www.happypenguin.org/ ve hatta burayada bir göz atın bence http://www.pardus-oyun.org/ şimdi aklımda iki soru var ya bu adamlar aptal sen ve senin gibi düşünenler çok zeki yada bu adamlar açlıktan sürünüyo o kadar açlar ki ne yaptıklarının farkında bile değil, neyse ben genede seviyorum sizleri :)... bu arada benim en sevdiğim yiyeceklerdendir işkembe çorbası ve kokoreç kısaca işkembeyi severim.

saygılar...


deniz tarafından Çar, 21/02/2007 - 3:04pm tarihinde gönderildi.

Ben kesinlikle çıkıp "açık kaynak kodlu yazılımlar/oyunlar kötüdür, bunları yazanların açlıktan ağzı kokar" demiyorum. Açık kaynak kodlu yazılım üretmek bir gönül işi / felsefe işidir. Açık kaynak kodlu yazılımlara gönül verenler bilimin (pozitif bilimlerin) gelişiminin kaynağı olarak görünen "bilgiyi saklamamak, erişilebilir yapmak" desturundan yola çıkarak bunu yazılım dünyasına "kodu açmak" olarak uyarlamaya çalışırlar. Bence de sonuna kadar doğru bir görüştür. Saygı duyarım.

Fakat; oyun geliştirmek günümüzde -ne yazıkki- çok fazla maddi birikim gerektiren bir iş kolu haline gelmiştir. Para kazanmak için başka bir iş yapıp kalan boş zamanında da oyun geliştirme ile uğraşarak, yada bağış / reklam geliri gibi cüzzi miktarlardaki girdiler ile günümüz kalite standartlarında bir projeyi kotarmak i.m.k.a.n.s.ı.z.d.ı.r.

Örneklediğiniz projelerin içinde oynanabilirlik ve oyuncuya yaşattığı heyecan/eğlence yönünden 40$ lık oyunlar ile arasında hiçbir fark olmayan ürünler var gerçekten. Fakat bu oyunlar sadece kısıtlı bir kitle tarafından erişilebilir, genelin ilgisini çekecek görsel ve işitsel materyale sahip değildirler. Çünkü bu iş para ile olur. Bahsettiğiniz oyunların hiçbiri bir doom3, quake4, GTA, FarCry, Fifa, TotalWar, TitanQuest (-buraya top 50 den herhangi bir oyunu yazın-) kalitesinde değildir. Kendimizi kandırmayalım. Yukarıda açıkladığım sebeplerden ötürü bu kalitede olmaları da beklenemez. Zaten geliştiricilerin amacı da AAA kalitesinde bir oyun yapmak değil. Eğlenceli bir proje ortaya çıkarabilmektir. Hatta çoğu amatör oyun yapımcısı ileride profesyonel olabilmek için referans olarak bu projeleri geliştirirler.

Neyse, lafı daha fazla uzatmaya gerek yok. Aslında ortada tartışılacak bir konu da yok. Burada farklı farklı şeylerden bahsediyoruz çünkü.


Misafir Kullanıcı (?) tarafından Salı, 20/02/2007 - 3:21pm tarihinde gönderildi.

unutmadan http://www.istanbul-hikayeleri.com/ birde buraya bakın :)...

saygılar...


Misafir Kullanıcı (?) tarafından Salı, 20/02/2007 - 8:40pm tarihinde gönderildi.

Açık kaynak geliştirticiler çeşitli destek alırlar.Bunlar devletten,çeşitli okullardan,derneklerden,şirketlerden yapılır.Yoksa sizler oyun yapımcılarına bağış yapıyorsunuz da bizim mi haberimiz yok ha eğer öyleyse yani bu adamlar kar ediyosa eyvallah ama hiç sanmıyorum.

Ayrıca Hangi açık kaynak oyun bir NEED FOR SPEED CARBON,Most wanted,Call of Duty veya Bir Pro evolution soccer kalitesinde?

Kime söylüyosun ki...Çalacak insan çalar zaten.Birde merak ediyorum acaba şu korsancılar oyun yapmaya kalksa hatta ileri gidip yapsalar.Acaba bedava mı dağıtacaklar?

Aslında işverenler çok haklılar.İnsanımıza asgari ücret bile çok fazla bunun yarısı bir ücret verilmeli.Nede olsa beleşçiyiz :)

29YTL ye pahalı diyen insanların tek derdi var o da aynı paraya 1ytl daha ekleyip 5-6 adet hatta pazarlıkla 8-9 adet oyun birden almak.Sömürün babam boşverin.Ama bir gün emeğini çaldığınız insanlarla yüzleşeceğinizi de unutmayın. Ahirette yani.


Arda Arıcan (?) tarafından Pzt, 19/02/2007 - 7:48pm tarihinde gönderildi.

Hepinis haklısınız, doğal olarak. Fakat sizlerde fark etmişsiniz dir ki ne yazık ki yapabilecek, hiç olmaz ise bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Türkiye'de olan doğal birşey bu kopya, vs. olayları onun için tüm insanlarımız bu olayı anormal görmemekte. Bu yanlış, tamam iyi güzel anlıyorum sizi güzelim insanlarım. Yabancı oyunların ülkemizde ki satış fiyatları bizim gelirlerimize göre biraz yüksek, iyi güzel onun için gidip kopyasını alıyorsun, alırkende kapı gibi bir nedenin var. "Orjinal yapancı oyun çok pahlı onu alacağıma 15 tane oyunu alırım. Napayım abi." diyen çok. Haksız değiller, tamam iyi güzelde bu demek değildir ki bu davranışı gidip Türk oyunlarınıda kopya al veya kopyala. Orjinal bir yabancı oyunun ülkemizde satış fiyatının ortalması 50 ile 70 ytl arası bir fiyat. Evet, bu fiyat yüksek. Geli, gör ki Kabus 22 bunları yanı sıra 20 ytl ve sen gidip kopyasını yapıp veya kopyasını alıyorsun. Hem, "Ya neden türk oyunları yok ya bizim millet yapamıyor mu?" diyorsun hemde gidip kopya oyun alıyorsun. Sen oturup bir düşün bakalım bu gidişle bu sektör gelişir mi? Tabi ki cevap net. Gelişmez, gelişemez. Ne yazık ki ülkemizin güzel vatandaşında şöyle bir zihniyet vardır genellikle, "Nerde beleş, orda biz." gibisinden kısaca bunun açıklaması nerde ucuzluk hemen oraya, hemen onu alalım, edelim... Bir oyuncu bir bilgisayar oyun dükyanına girer, raflarda 'Kabu 22' görür elini götürür... Ama dur! Sakın yapma, dur ve düşün. "Neyini düşüneceğim abi alıcam ya!" deme. Düşün, onun orjanil oyununu al ki yapımcılar gelir sağlasın, baksın ve "Ya baksanıza bir güzel bir iş yapmışık gelirde ediyoruz. Emeklerimize değdi. Yeni bir oyun yapsak mı?" diye neden demesin ki? Der, der hemde öyle güzel der ki. Fakat, bu tamamen bizim sadece bizim elimizde dir, unutmayın. Bu sadece Kabus 22 için geçerli değil. İlerde bir gün başka Türk oyunları çıkar onlarında kopyaları yapıldığında hemen atlama kopya oyunun üstüne, dur ve yine düşün. Elini çekmeyi başarırsan o raflardan, işte o zaman gerçek bir oyuncusun demek tir. Neden mi? Çünkü, işte o zaman oyuna kıymet veren bir kişisin demek tir. O zaman, neden kopya? (Biraz genelledim fakat ilerde bir gün inanıyorum ki Türk oyunların sayısı artacak onun için genel konuşmak lazım değil mi?) Oyunu, oyun olarak kılan ve raflara kadar gelmesini biz ve siz oyuncular sağlar unutma bir ürünü, tüketen yok ise zaten o ürün bir daha asla olmaz, olamaz. Daha çok bir makaleye benzedi sanki yazım. Ne kadar etkili oldu bilemem ama içimden geçenleri yazmak istedim. Bazı forumlarda görüyorum. Diyorlar ki, "İlla Türk oyunu diye alcaz mı? Emeğe saygı, saygı nereye kadar onlarda kaliteli işler yapsın." diyorlar. Tamam, tamamen haksız değiller ama çok haklı olduklarınıda söyliyemem kaldı ki Türkiye, Amerika ve Avrupa olsun bu gelişmiş ülkeden geride. Bunu tüm sektörde görmekteyiz. Oyun sektörüde dahil. Onlar iyi seviye gelmiş olabilirler. Bu demek değil ki pıt! diye hemen bizim oyunlarda o kalitede olacak diye bişi yok, olmasıda zor. Herşeyin bir başlangıç noktası vardır. Biz bu noktanın az da olsa ilersindeyiz diye düşünüyorum. Onun için Kabus 22 olsun diğer Türk oyunları olsun alırken veya almayı düşünürken sadece o oyun üzerine düşünmeyin, katısı sadece o oyuna olmayacaktır. Türk oyun sektörüne olacaktır. Yapımcıların ne kadar gelir etmesi demek o kadar daha ilerlemek demek tir. (Puf çok uzun yazdım sanırım bu kadar yeter. :))


Ulas (?) tarafından Salı, 20/02/2007 - 7:46pm tarihinde gönderildi.

Simdi buraya yazi yazan arkadaslarin ve okuyupta hak veren arkadaslarin hepsi. Bilgisayarlarinda bulunan butun kacak Mp3 leri sildiler, Kacak butun programlari uninstall ettiler. Kacak windowslarini silip, yarin ya Linux a gececekler yada parasini verip Windows un orjinalli alacaklar.
Bir daha hic bir zaman hirsizlik yapmayacaklarina dair yemin ettiler.
Sizde onlara kulak verin, ve bir daha hirsizlik yapmayin, nasil bir hirsiz gordugunuzde, hirsiz var diye bagiriyorsaniz, yazilim hirsizlarinada ayni tepkiyi gosterin.
hadi kolay gelsin....


 

Ana Menü

Son yorumlar

Kimler çevrimiçi

Şu an 0 kullanıcı ve 0 ziyaretçi çevrimiçi.
Daha hızlı mı bilemem, fakat FireFox ve Google araç çubuğunu kullanmak kesinlikle çok daha kaliteli ve güvenli bir web deneyimi sunuyor :)
Bu site; Deniz Aydınoğlu 'nun türk oyun sektörü ile ilgili derlediği, ve site gönüllülerinin yayınlanmak üzere bize yolladığı haberler ile içeriğini oluşturmaktadır. Kimdir bu deniz diye sorarsanız, en iyi cevabı deniz 'in kişisel sitesinde bulmanız olasıdır.