Taşkınlık Parkı Whatever Demosu Hazır

Misafir Kullanıcı tarafından Salı, 06/02/2007 - 11:23pm tarihinde gönderildi.

Bir arkadaşım ile birlikte, Taşkınlık Parkı ismindeki web sitesi için hazırlamakta olduğumuz bir oyun arkadaşlar; TP Whatever. Oyunun isminde yer alan TP, tahmin ettiğiniz üzre Taşkınlık Parkı'nın kısaltılmışı oluyor. F.E.A.R. ile yarışmadığımızdan dolayı, T ile P arasına ve P'nin sonuna nokta koymayı uygun bulmadık. Yakışmaz bize.

Oyun hakkında daha fazla bilgi edinmek ve demoyu indirmek için yazının devamına buyrun...

Oyunumuz, TP kurgusuna dayalı. Şimdi TP kurgusu nedir diye soracaksınız. Ben de size sayfalarca bu kurgudan bahsedeceğim... Mi? Hayır. Sadece kurguya kısaca değineceğim.
Şimdi efendim, TP kurgusunda, kısaca açıklamak gerekirse, 2005 yılından bu yana GençBilişimciler ismindeki tartışma platformunda yer alan birçok kişi (ki GB'nin kurucusu olan, şu anki Level yazarı Berkant Akarcan da yer alıyor bu kişiler arasında) bulunmakta. GençBilişimciler, TTV'de yayınlanan Kapanış Sayfası ismindeki programı izleyen bir grup “düzgün” insan tarafından kurulmuş; kuruluşundan kısa bir sünre sonra da yönetimin zayıflaması ve iç savaşın çıkması sonucunda ortadan kalkmıştır. Sonra “düzgün” insanların hepsi, açıkta kalıvermiştir. Bir gün eski Intro Game programı sunucusu ve şimdiye dek birçok yabancı oyun yapım firmasında çalışmış olan güzide insan Fasih Sayın çıkagelmiş; “Gençler, Taşkınlık Parkı diye bir sitemiz vardı bizim. Orası boştu. Buyurun, gelin” diyerek açıkta kalan “düzgün” insanlara kalacak yer ve yakacak yardımında bulunuvermiştir.
TP kurgusu, GB web sitesinde yer alan arkadaşlarımızla birlikte, TP web sitesinde yer alan tüm arkadaşlarımızı kapsamaktadır.
TP kurgusu için şimdiye dek bilmem kaç bölümlük bir comic (ki hazırlayan, oyunu da benimle birlikte hazırlayan can dostum Neşet [a.k.a Falanca]) ve bilmem kaç bölümlük bir hikaye dizisi (ki yazarı ben) yayınlanmış; insanlar bu site üzerinden iş bulup ekmek yemiş; bilmem kaç yüz bin milyon arkadaş edinmiştir. Neyse, fazla dağıttık kanımca konuyu. Ama oyunun hikayesine değinmeden önce, kurgudan bahsetmek gerekiyordu. Değil mi ama? Evet. Bu arada bahsini ettiğim comic ve hikaye dizisine, TP web sitesinden ulaşmanız mümkün. Ben buraya link vermeyi uygun görmüyorum. Zaten comic ve hikaye dizisini de okumanız şart değil. Ancak oyundan tam zevk almak ve hikayedeki karakterler hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, bir göz atmanızda fayda var.

HİKAYE
Bu oyunun hikayesi, The TP Quest: The Last Rank isimli çizgi roman dizisinin kaldığı yerden devam etmektedir. The TP Quest: The Last Rank çizgi roman dizisini, Taşkınlık Parkı Forum'larından okuyabilirsiniz.
Gecenin karanlığında, forumda aylak aylak gezen Uğur bir çığlık sesi duyar: Biri ona seslenmektedir. Bu sesin forumun özel bir bölgesinden geldiğini duyan Uğur, oraya gider... Ve o sesin sahibini bulur...
[Ertesi gün]
Mözgür yenildikten sonra Taşkınlık Parkı forumlarına tekrar huzur gelmiştir ve bu huzuru korumak amacıyla forumun admini Fasih, mod seçimlerine başlamıştır. Bu mod seçimlerine aday olarak da forumu Mözgür felaketinden kurtaran Falanca the Echidna'yı, Xaladin the Horde'u, Steel the Phantom Fox'u ve NES the Smurf'ü seçmiştir. Falanca hemen "HURRAAAA!" pozisyonuna girerken, Xaladin bu durumu soğukkanlılıkla kabullenmiştir. Steel en başta bu sorumluluğu almamak adına seçimlerden ayrılmak istemiştir; fakat sonradan bu fikrinden vazgeçmiştir. Nedeni ise, NES'i ona sulanan yabani insanlardan koruyacak güce erişecek olmasıdır. NES ise bu seçimlere girmeyi reddetmiştir. Falanca, Xaladin ve Steel, Fasih beyi dinlerken asıl vurgunu yer: Mod olmak için adaylar büyük ve zorlu bir sınavdan geçmek zorundadır...
Sınavın içeriği şöyledir: Mod panelinin şifresinin her bir harfi dünyanın farklı bir yerinde bulunmaktadır. Mod adayı, her harfi belirtilen ülkeye gidip önce bulup, sonra da ele geçirmek zorundadır.
Bunu gizlice duyan forumun belası Kbryantt the Kobeyrat, tekrar mod olma aşkıyla adayların yollarını kesmeyi planlıyordur. Ama ileride, adaylar tek tehlikenin Kobe olmadığını anlayacaktır...

TARİHÇE
TP: Whatever (Japanese - TP: #12521;#12470;#12540;#12474; "TP: Shazoune"), Türkiye'nin ilk next-gen grafikli oyunudur. Son Unreal motorunun kullanıldığı oyundaki karakterlerin kafaları bin beş yüz (sayı ile: 1500) poligondan oluşmaktadır. Bu detaylarla dolu oyunu, içinde Xaladin'in de bulunduğu 40 kişilik bir grupla hazırlıyoruz.
Oyunun yayıncısı olan Mordi Entertainment, oyunu Avrupa'ya, Asya'ya ve Amerika'ya yayacak bir güce sahip. Mordi Entertainment, daha önce başka bir next-gen oyun olması planlanan Metal Giyen Yılan'ı (English: Metal Gyiien Whatever - Japanese: #22823;#20081;#38360; #12473;#12510;#12483;#12471;#12517; "Meta Giyien Hejjihoggu") da yayınlayacaktı; fakat oyun iptal olunca tüm planlar suya düşüverdi. Bu iptal olan oyunun sitesine de, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Biz Türkiye'nin evlatlarıyız. Biz Türkiye için savaşımızı veriyoruz. Türkiye için sizi enjoy etmeye çalışıyoruz. Vatan bizim her şeyimizdir. O Avrupa'ya Türkler nasıl oyun yapar göstereceğiz. Emekliye 14 maaş vereceğiz...

Mordi Entertainment Kimdir: Güzide bir Amerikalı dostumuzdur kendisi (Mordi'den bahsediyorum). En büyük hayali, bir oyunu dağıtmaktır; hem de dünya genelinde! Benim üzerinde çalıştığım Metal Giyen Yılan oyununu dünya genelinde dağıtıp, Ubisoft ile yarışmayı, EA'i de gericilik ile suçlamayı planlıyor; zengin olma hayalleri ile yanıp tutuşuyordu; ama olmadı... Bir gün kendisi küvette yüzerken, kötü haberi alıverdi. Oyun iptal olmuştu... Neyse, şimdi ise TP: Whatever projesinin dağıtımcısı oldu kendisi... Hayalleri büyük, önünü açmak gerek bu dostumuzun.

Neden Whatever Ki: Bunu Mordi'ye sormak gerek. Nedense Mordi'nin Türkçe kelimeleri yazma konusunda bir sıkıntısı var. Zira kendisi Metal Gyiien Whatever isminin de yaratıcısıdır. Sıkışınca “WHATEVER!” diye gürlemeyi çok sever. Ne zaman "abi oyun yapıyoruz, ismi de şu şu" desek, "What the---?? WHATEVER?!" diye tükürür yüzümüze.

14 Maaş Mı: Da Vinci şifresi o...

KÜNYE
Yapımcı: Neşet “Falanca” Burak Sopacı / Cemil “Xaladin” Karakullukçu
Yayıncı: Mordi Entertainment (Dünya Genelinde)
Çıkış Tarihi: Belli Değil, Ama Demo Bu Cuma Hazır
Cast: Mözgür
Platform: EXE formatını destekleyen tüm platformlar: Windows işletim sistemi kurulu PC, Windows 95 kurulu PSP, Windows XP kurulu PS3 veya “asiler için” GP2X
Tür: Platform aksiyon
Dil Seçenekleri: Türkçe ve İngilizce
Oyun Zorluğu: Orta (Büyük, Küçük, Yaşlı; Herkese Yönelik)
ESRB: E (Everyone) (Bu oyunda 'boy on boy' sahneler yer almamaktadır)

PEKİ YA DİĞER PLATFORMLAR?
Oyunumuz, DirectX ve benzeri Windows aplikasyonları gerektirdiği için, şu aşamada EXE formatını desteklemeyen platformlarda çalışmamaktadır. Her ne kadar oyunumuzun Linux ve benzeri açık kaynak işletim sistemleri ve platformlarında da çalışmasını gönülden arzu etsek de, engine'ımız buna şu anda müsaade etmemektedir. Bizi affediniz.

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ
"EN AZ: 3 GHz işlemci, 200 küsür GB RAM, 1024 MB mümkünse her şeyi destekleyen ekran kartı, Vista, DirectX 10, 64-bit desteği, sonraaaa, Mahmut, pahalı ne kaldı lan?" diye yazmasını biz de biliriiiz, ama yazmıyoruz...

Bu konuda sizden tek istediğimiz şey, hali hazırda çalışmakta olan bir Windows işletim sistemli PC'ye sahip olmanız (veya PSP, PS3, GP2X; keyfiniz bilir). Bunun yanında PC kullanıcıları için klavye ve en az bir tuşlu mouse da şart tabii. Önereceğimiz sistem gereksinimi ise şu şekilde:

- Şöyle taze taze görüntü sunabilen 17” bir monitör.
- Masaüstü hoparlör sistemi.
- Üç tuşlu bir mouse.

OYUNUMUZ HAKKINDA KİM NE SÖYLEDİ?
“Ekibimde yer olsa, bu ikisini hemen baş tasarımcı olarak işe alırdım.” - Hideo Kojima

“Mr. Falanca & Xaladin; Please Jump in!” - Peter Moore

“Bu çocuklar işi biliyor. Blu-Ray teknolojisi ile birlikte ben bu oyunu hayal edemiyorum.” - Ken Kutaragi

“Gears of War'u yaptığıma gerçekten de utandım; meğer her şey grafik demek değilmiş.” - Cliff Bleszinski

“Oyun şimdiye kadar gördüğüm en eğlenceli oyunlardan biri; 10 üzerinden 10!” - Peter Molyneux

“Lan bu adam nasıl zıplıyor?” - Bakkal Necati

“Oğlum var ya, sizi Level'da kapak yapacam! Bu oyunu da alıp küvette oynayacam!” - Berkant Akarcan

“Holy crap! What the hell is that? O--- OMG!” - IGN (10/10 – Editörün Seçimi)

“Bu oyun gelmiş geçmiş en iyi platform aksiyon oyunudur. Sırf IGN 10 verdi diye, biz 10 vermiyoruz. Marjinal siteyiz.” - GameSpot (10/4)

“Bu çocukların önünü açın; heeey, size diyorum sevgili konsol üreticileri!” - Ahmet Çakar

“Zekice hazırlanmış bir oyun; yapımcıları adeta birer deha. Özellikle oyunun PSP versiyonu çok eğlenceli.” - EuroGamer (10/10 Editörün Çifte-Seçimi)

GÜNCELLEME: 28 ARALIK 2006, DEMO HAZIR!

[ TP Demo - indirmek için tıklayın ]

Ekran görüntüsü de koyalım (görüntü, oyunun son halini GÖSTERMEMEKTEDİR):

http://img407.imageshack.us/img407/661/1ln9.jpg
http://img405.imageshack.us/img405/2198/2ov2.jpg

A FALANCA/XALADIN GAME

mehmet (?) tarafından Salı, 13/02/2007 - 2:55pm tarihinde gönderildi.

çok güzel bir oyun oynayın tavsiye ederim


Misafir Kullanıcı (?) tarafından Çar, 14/02/2007 - 10:01am tarihinde gönderildi.

Bu kadar yoğun sosyal mesaj vermeye çalışacağınıza oyuna biraz daha eğilseydiniz daha iyi olurdu.


Burak Suat Görgün (?) tarafından Per, 01/03/2007 - 8:01pm tarihinde gönderildi.

Türk yapımı bir çeşit Sonic oyunu..
Etkilendim diyebilirim, Tahminimce Sonic Advance Sprite'leri editlenmiş.Ama Big'i aynı şekilde bırakarak adını direk Uğur'a çevirmeniz oyunun değerini büyük ölçüde düşürüyor, buna dikkat etmenizi öneririm, ayrıca Size Ciddi Ciddi oyun için oyundaki kahramanları çizmeyi, hikayesini bir katikatür olarak çizmeyi, kısaca oyunun daha çok ilgi çekmesini sağlamayı öneriyorum. Türkiye'deki sayılı ve en iyi Sonic Artist'lerinden biriyim, DeviantART sitesinde üyeliğim var adresim; http://advancedq.deviantart.com bakmanızı isterim, buna karşı sizden tek istediğim benim Fan karakterim olan Steel the Electrical Hedgehog'u oyununuza katmanızdır, ek bir karakterin sorun çıkartabileceğini hiç sanmıyorum. Lütfen kararınız ne olursa olsun benimle irtibata geçin; advancedq@msn.com


 

Ana Menü

Son yorumlar

Kimler çevrimiçi

Şu an 0 kullanıcı ve 0 ziyaretçi çevrimiçi.
Daha hızlı mı bilemem, fakat FireFox ve Google araç çubuğunu kullanmak kesinlikle çok daha kaliteli ve güvenli bir web deneyimi sunuyor :)
Bu site; Deniz Aydınoğlu 'nun türk oyun sektörü ile ilgili derlediği, ve site gönüllülerinin yayınlanmak üzere bize yolladığı haberler ile içeriğini oluşturmaktadır. Kimdir bu deniz diye sorarsanız, en iyi cevabı deniz 'in kişisel sitesinde bulmanız olasıdır.