Yazar |
Avrupa Birliği |
baris9001
Üyelik tarihi 13-04-2004
OFF-Line
| Yollanan 23-04-2004 at 13:08  
Yıllardır kapısında kul köle oldupta halen giremediğimiz AB'ye girip girmeme, ve uğraşlar hakkında neler düşünüyorsunuz?
|
|
|
Düzenle
Gönder
|
ferit
Üyelik tarihi 17-10-2003
OFF-Line
| Yollanan 23-04-2004 at 13:19  
.........................
[ Bu mesajı düzenleyen: ferit _FIL 29-04-2004 13:26 ]
|
|
|
E-posta
Yolla
Düzenle
Gönder
|
akyalcingames
Üyelik tarihi 15-02-2004
OFF-Line
| Yollanan 24-04-2004 at 07:45  
2010 yılından önce girme gibi bi şansımız yok ama müzakereler başlarsa bu ilk adım olur.ve AB ye girmemiş olmamıza rağmen müzakerelerin başlamasıyla AB nin faydalarından yavaş yavaş yararlanmaya başlarız AB ye girşimiz müzakerelerden uzun zaman sonra olabilir ancak.
Ülkeler belirli bir seviyeye gelmeden AB ye giremezler (Ekonomik vs...)zaten.
Ab bizi çukurdan çıkarıp kurtarmayacak biz kendimizi çukurdan çıkarttıktan sonra yanımızda olacak çukurun içindeyken karışmaz.
Diyeceksiniz ki ülke bu noktaklara gelince neden AB ye girelimki...Ama bir çok faydaları olacak.
ve Kıbrıs meselesini izleyenler Kıbrıs elden gidiyo diye veryansın ediyorlar yok böyle bişey ve işin güzel tarafı farkındaysanız KKTC den evet cevabı çıkarsa ve Rum larda eğer hayır derse Rumlar köşeye sıkışacakki yani yunanlıları ege ye döktüğümüzden beter olacaklar farkında değilmisiniz.
Ve bu olduğunda ekonomiyi izleyin Türk ekonomisi nasıl canlanacak borsayı takip edenlere bir tavsiye izleyin göreceksiniz.
|
|
|
Düzenle
Gönder
|
ferit
Üyelik tarihi 17-10-2003
OFF-Line
| Yollanan 24-04-2004 at 12:15  
............
[ Bu mesajı düzenleyen: ferit _FIL 29-04-2004 13:34 ]
|
|
|
E-posta
Yolla
Düzenle
Gönder
|
akyalcingames
Üyelik tarihi 15-02-2004
OFF-Line
| Yollanan 25-04-2004 at 09:44  
Yani kimse üstüne alınmasın gereksiz söz için sayfalarca yazı yazıyoruz.Ama ülkenin en büyük problemi hakkında kimse konuşmuyo konuşsada böyle lay lay deyip duruyor.
Allah yardımcımız olsun....
|
|
|
Düzenle
Gönder
|
deniz
Üyelik tarihi 14-09-2002
OFF-Line
| Yollanan 25-04-2004 at 11:22  
avrupalılardan insan hakları , yaşam standartı gibi konularda bu kadar geri durumda iken, avrupa birliğine girmeyi -sadece- ekonomik getirisi ile değerlendiren bir zihniyet ile kazara olurda birliğe girersek çok mu sevineceğiz sanki..
önce kafaların değişmesi lazım..
|
|
|
E-posta
Düzenle
Gönder
|
akyalcingames
Üyelik tarihi 15-02-2004
OFF-Line
| Yollanan 26-04-2004 at 09:02  
yaşam standartının yüksek olması için ekonomik refah şarttır bir devlet hastanesi bir özel hastane birinde hastalara gevurlkarın köpeklerine verdiği kadar önem verilmezken diğerinde krallar gibi karşılanıyor hastalar.Ve her şey ekonomi olmaya bilir ama ekonomi çok çok çok şey dir.ekonomi düzelirse otomatik olarak bir şekilde insan hakları vs yerini bulur insanımız şu anda insan hakkı filan düşünmüyo bi lokma ekmeği nasıl elde ederim onu düşünüyor bunu düşünen adama sen insan hakları vs dersen ne gerek var insan hakkına filan sen bana bi ekmek ver evime götüreyim der. Ekonomik olarak belirli standarta ulaşmadan insan hakları vs geri planda kalır kalmak zorundadır yaşamın bir gerçeğidir bu.
|
|
|
Düzenle
Gönder
|
deniz
Üyelik tarihi 14-09-2002
OFF-Line
| Yollanan 26-04-2004 at 09:25  
Quote:
| yaşam standartının yüksek olması için ekonomik refah şarttır bir devlet hastanesi bir özel hastane birinde hastalara gevurlkarın köpeklerine verdiği kadar önem verilmezken diğerinde krallar gibi karşılanıyor hastalar. |
|
Hastenedeki bu durumu engelleyecek kurallar olsa, ve esas önemlisi uygulansa, şikayet mercileri hastaların başvurularına kulak assa, adam sendeciliği yurdum insanı bıraksa... İnsan hakları tam da senin söylediğin bu noktada ortaya çıkıyor zaten.. Bunun gelir seviyesi ile ilgisi yok.. anlayış seviyesi - kültür seviyesi - eğitim seviyesi ile ilgisi var..
Quote:
| Ve her şey ekonomi olmaya bilir ama ekonomi çok çok çok şey dir.ekonomi düzelirse otomatik olarak bir şekilde insan hakları vs yerini bulur |
|
Katılmıyorum.. İnsan haklarının para-pulla ilişkisi yok.. bu bir anlayış meselesidir.. Ayrıca eşşeğe altın semer vursan eşşek yine eşşektir.. bilmem anlatabildim mi..
Quote:
| insanımız şu anda insan hakkı filan düşünmüyo bi lokma ekmeği nasıl elde ederim onu düşünüyor bunu düşünen adama sen insan hakları vs dersen ne gerek var insan hakkına filan sen bana bi ekmek ver evime götüreyim der. Ekonomik olarak belirli standarta ulaşmadan insan hakları vs geri planda kalır kalmak zorundadır yaşamın bir gerçeğidir bu. |
|
Ben bu gerçeğe inanmıyorum..
|
|
|
E-posta
Düzenle
Gönder
|
akyalcingames
Üyelik tarihi 15-02-2004
OFF-Line
| Yollanan 27-04-2004 at 23:57  
Bak bu para olayını şu şekilde düşün
İnsan oğlunun en önemli özelliği hiç bir zaman hiç bir şeyi yeterli bulmaması 1 dağ altını olsa 2. dağ altınım nasıl olur düşüncesi.
fakir evsiz barksız aç bi insan ne ister sıcak bi yuva bi kap yemek
bunları bulunca yeni istekler gelir mesela araba iyi bir iş
bunlara sahip ounca vs... yeni istekler istekler istekler hiç bitmez bunlarada kavuşunca
yeni şeyler demek istediğim bizim ülke olarak insan hakları vs.. den önce sahip olmamız gereken bir sürü şey var onlara sahip olmaya başladığımızda söylediğin şeyleri isteyecek seviyeye geliriz
|
|
|
Düzenle
Gönder
|
deniz
Üyelik tarihi 14-09-2002
OFF-Line
| Yollanan 28-04-2004 at 13:52  
Bak insan hakları diyorsun.. paraya sahip olan insanın hakları yada parasız insanın hakları diye bir ayırımdan söz etmiyoruz.. insan hakları temeldir, evrenseldir, dil - din - ırk - gelir durumu gibi değişkenlere bağlı değildir / olmamalıdır.
|
|
|
E-posta
Düzenle
Gönder
|