Tarih: Sat Apr 24, 2004 5:33 pm Mesaj konusu:
Selamlar.
Oyunumda Perlin Noise ile yarattığım haritayı bir bmp dosyasına çizdirmek istiyorum,ama bazı sorunlar yaşıyorum.İlk önce BITMAPFILEHEADER ve BITMAPINFOHEADER yapılarını uygun şekilde doldurup arka arkaya dosyaya yazdırıyorum:
ve daha sonra elimdeki resim verisini dosyaya yazdırıyorum.(24 bitlik bitmap kullanıyorum,alpha kanalı lazım olmuyor.).Yani bitmap dosyasının ilk 54 byte'ı bu başlık bilgilerini içeriyor ve hemen ardından resim verisi başlıyor.Fakat bu şekilde kaydettiğim bmp dosyalarının ilginç bir şekilde belirli boyutlara sahip olanları açılırken(256*256,100*100), bazıları(65*65,103*91,150*150) "drawing failed" hatası verip açılmıyor.(Bu hatayı veren XP'nin standart resim göstericisi.)
Sorum şu,bmp dosyalarını nasıl kaydetmeliyim? Header bilgilerinden hemen sonra resim verisini yazdırmak mı bir soruna yol açıyor?
padding denen bir nane vardi, satir buyuklugunun ya dordun kati olmasi, degilse de en yakin 4'un katina tamamlayacak kadar bosluk olmasi gibi bi sacmalik yapmak gerekiyordu. cook zaman gecti detayini hic hatirlamiyorum..
bu isler icin devil falan gibi hazir bi kutuphane kullanmak daha mantikli geliyor bana.
Tarih: Wed Apr 28, 2004 2:08 pm Mesaj konusu:
Quote:
padding denen bir nane vardi, satir buyuklugunun ya dordun kati olmasi, degilse de en yakin 4'un katina tamamlayacak kadar bosluk olmasi gibi bi sacmalik yapmak gerekiyordu.
Bu konuyla ilgili biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
hakkaten hatirlamiyorum.. tek hatirladigim, resmin genisliginin 4'un kati olmasi sarti. eger 4'un kati degilse, mesela 17 diyelim, en yakin 4'un kati gibi dusunup (20) geri kalan pixeller (20 - 17 = 3) icin bos (0) koyman gerekiyor kaydederken gibi birseydi.
tahminen wotsit.org'da ya da msdn'de daha ise yarar bilgi bulabilirsin. bu bahsettigim isi yapali en az bes sene oluyor, aklimda kalmasi bile mucize (ki yanlis hatirliyo olma ihtimalim de buyuk). ya da mesela nVidia'nin sitesinde nvImageLoader gibi birsey vardi, acik kodlu, ya da devil falan, onlar nasil yapmis bir bakabilirsin..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız