Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - MingW32
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

MingW32

Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OyunYapımı
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Arda

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 6:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MingW32 Visual C++ la kullanılır mı?
Evet se nasıl?

İşletim sisteminden bağımsız, veya windows için (win api kullanmadan) klasör listeme, içinde gezinme vs. için hangi kütüphane uygun?

Mingw32 sitesi

GNU hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör MSN Messenger
Arda

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 9:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yok GCC yüklü bende normal windows command line da kullanabiliyorsun. Zaten GCC le kullanmasını biliyorum. Hatta Dev CPP ile default olarak geliyor. Fakat benim öğrenmek istediğim şey Microsoft Visual C++ compiler'ı ile kullanabilir miyim?
Başa dön
ferdemoncel

Nereden: Eskişehir

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 9:44 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Peki GCC'yi windows üzerinde mi kullanıyorsun? Yani DevCPP kullanmadan demek istedim.

[ Bu mesajı düzenleyen: ferdemoncel _FIL 17-04-2004 22:48 ]
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
DG

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 9:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

VC++'nın derleyicisi, bağlayıcısı, hata ayıklayıcısı "bin" klasörünün içindedir. Onların yerine MinGW'ninkileri kopyalayıp bir deneme yapabilirsin. Muhtemelen çalışmayacaktır, çünki IDEler özel olarak derleyiciler için ayarlanır (komut satırı parametreleri, derleyicinin IDE ile olan haberleşme biçimi, vs..), tersi pek muhtemel değildir.

MinGW'yi; "Dev-C++" IDE'sinin içinden kullanabilirsin. (aslında GCC'nin tüm Win32 portlarını kullanabilirsin. mesela: Cygwin)

Klasör listeleme/gezinme hakkında hiç bilgim yok.

GNU, "özgür yazılım" kavramını kendine ilke edinmiş bir organizasyondur. Yazılımın özgür bir şey olduğunu, kaynak kodunun kapalı ve / veya paralı olmasının iyi şeyler olmadığını düşünürler. Bu organizasyona göre; eğer yazılım ücretsiz olursa sağlayacağı faydadan herkes yararlanabilecek, eğer yazılım açık kaynak kodlu olursa geliştirilmesine herkes -kendi çapında- bir katkıda bulunabilecektir.

GNU, kendi felsefesini desteklemek için, serbest lisans ve açık kaynak kodlu bir çok uygulama geliştirmiştir: GCC, GTK, GNOME, GIMP vs.. vs..

Aynı felsefeyle çalışan FSF (Free Software Foundation) da güzel uygulamalar geliştirmektedir (ki bu vakıf GNU ile çok sıkı işbirliği içerisindedir): Apache, PHP, MySQL vs..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ferdemoncel

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 10:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Serbest yazılımla (GNU) ile ilgili iki tane Türkçe site:

http://www.acikkod.org

http://www.ozguryazilim.org

[ Bu mesajı düzenleyen: ferdemoncel _FIL 17-04-2004 23:25 ]
Başa dön
mentat

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 11:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bildigim kadariyla gcc'yi vs altinda kullanmak mumkun degil. baya bi arastirmistim zamaninda. mantikli da degil, neden aciklayayim;

vc++ .net 2003 standart = 100$
vc++ .net 2003 professional 1000$

aralarindaki en buyuk fark ne? standart ile gelen derleyici ile release modda (yani optimizasyonlar acik) derleme yapamiyorsun. gerisi hemen hemen ayni. yani optimize kod uretebilen bir derleyiciyi standart edition icinde kullanabilsen nefis olur. gcc bedava diye dusunerek tabi.

bir alternatif daha var, intel derleyicisi (kendileri de piyasada gayet iyiler) 500$ idi en son ve vc++ ile calisabiliyordu. yani standart + intel derleyici guzel bir ikiliydi. bu arada bir de vectorC diye oyungelistirici camiasini hedefleyen bir derleyici var, c derleyicisi iki uc senedir ortada, c++ derleyicisi ise yakinlarda cikmis olmali. ama fiyatini bilmiyorum, sanirim o da vc++ ile kardes kardes calisabiliyor.

diger soruna gelince, klasor falan ne demek istedigini anlamadim, ama ben kendi projemde (is procesi) GUI isleri icin wxwidgets ve sdl kutuphaneleirini kullaniyorum (ayni projede degil). wxwidgets ozellikle bir canavar. adresi wxwidgets.org falan olacak..mfc'den kurtuldum, tamamen OO nefis bir kutuphaneyle mutluyum..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Arda

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 11:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

klasör = directory anlamındaydı...
Ya açıkcası mingw32 yüklü olduğu zaman GCC de işte scandir mi ne o tarz fonksyonlar kullanılabiliyor ve onlarlada kendi (amatör, only mouse ve çok aptalca (while loop kullanan) GUI mi oluşturmayı planıyordum. Hatta oluşturdum ama save load fonksoynları için browse... düğmesi ekliyemedim. Herneyse sanırım bu wxwidgets beni kendi gui mi oluşturma derdinden kurtarıcak sağolasın
Başa dön
Arda

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 11:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

klasör = directory anlamındaydı...
Ya açıkcası mingw32 yüklü olduğu zaman GCC de işte scandir mi ne o tarz fonksyonlar kullanılabiliyor ve onlarlada kendi (amatör, only mouse ve çok aptalca (while loop kullanan) GUI mi oluşturmayı planıyordum. Hatta oluşturdum ama save load fonksoynları için browse... düğmesi ekliyemedim. Herneyse sanırım bu wxwidgets beni kendi gui mi oluşturma derdinden kurtarıcak sağolasın
Başa dön
zek

Nereden: kayseri

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 2:41 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Quote:

On 2004-04-17 19:21, Arda wrote:
MingW32 Visual C++ la kullanılır mı?
Evet se nasıl?

İşletim sisteminden bağımsız, veya windows için (win api kullanmadan) klasör listeme, içinde gezinme vs. için hangi kütüphane uygun?

Mingw32 sitesi

GNU hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

selam...

visual c++ da bir derleyicidir.sanırım sen visual studio nun idesini mingw ile kullanabiirmiyim şeklinde sormak istedin.bunu yapman zor açıkcası ama kodu visual studio da yazıp dos derleyebilirisin, ben mingw kullnırken böyle yapıyordum.

platfrm bağımsız c/c++ ile kullanılabilen yaygın olarak kullanılan 3 kütphane var, qt/GTk/wxWindows. aralarında en iyisi wxWindows.microsoftun MFC kütüphanesine çok benziyor yapısı.her platformdada çalışıyor.(http://www.wxwindows.org). qt de güzel aslında ama iki kötülüğü var birili paralı olması buda geleceği hakkında şüphe uyandırıyor, diğeride yapısının çok farklı olması alışması biraz zaman alıyor.qt windows altında visual studio ile çok stabil çalılıyor.GTK ise hiç bulaşmamak lazım bence(linux haricinde).

ayrıca sana tavseyem c+ derleyicisi olarak windows altında visual c++ dan şaşma, şu an en iyi derleyici(visual studio.net 2003).

iyi çalışmalar...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
mentat

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 12:45 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

- wxwindows'un adi gecen ay wxwidgets olarak degisti...

- VC++'i IDE + derleyici seklinde VStudio'dan ayri olarak satin almak da mumkun. o yuzden ben VC++'a IDE demeyi tercih ediyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Jazz

Nereden: izmir

MesajTarih: Tue Apr 20, 2004 10:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MinGW32 yani Minimalist GNU For Windows'u C++Builder X ile kullanabilirsin, sadece o değil C++ Builder X ile kullanabileceklerin;
Borland Win32 Compiler ve GNU C++ Compiler, bunlara yenilerini ekleyebilirsin, mesela
Cygwin toolseti, Intel(R) C++ Compiler / Linker, MS C++ Compiler / Linker, Sun Forte C++ Compiler / Linker, Sun Forte C Compiler / Linker vesaire vesaire
Böylece hem windows hem linux hemde solaris platformları için c++ program yazabilirsiniz.
Üstelik C++ BuilderX Personal ücretsiz bir IDE
Başa dön
serhang

Nereden: Bursa

MesajTarih: Sun Apr 25, 2004 4:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hmm vc ide ile ming kullanımı zor yani microsoft izin wermez haliyle o yapıdada yapmamıştır ama dev-cpp nin bozukluğundan şikayet ediyorsann mingw developer studio yu dene debug olayı daha kolay, görsel ortamda fena deil ama yinede visual studio gibi olamaz.
benim herkese tavsiyem wxWidgets + anjuta + gcc üçlemesi
posix altında tabi

Saygılar...
Serhan

(bende bi aralar mfc ile gcc kullanmaya çalışmıştım hangi akla hizmet ettiysem yaptık bi acayiplik..)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder
Mesajları göster:   
Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OyunYapımı Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız