Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
mugengame
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 4:03 pm Mesaj konusu: Konak |
|
|
http://img354.imageshack.us/my.php?image=koridor9pc.jpg
yeni bir oyun projesi için şimdiden grafiklere geçtik oyunun ismini hayalet konağı olarak bırakmaya karar verdik oyun bir büyük bir konak içinde hep geçecek hikayesi ise 500 yıldır kimsenin korkudan giremediği konağa siz girip bir tur atmış olacaksınız. Konakta çeşitli yaratıklar çeşitli tuzaklar sizleri beklemiş olacak, şimdiden tüm hızımızla oyun projesini ele aldık ve böyle bir modelleme yaptım 24 dk render salladığım için pek iyi olmadı grafik açısı fakat 12 saat render sallarsam çok güzel bir hale geleceğine inanıyorum. Yapmış olduğumuz bazı şeyler haber olarak burada yayınlacağız şimdiden herkese iyi çalışmalar... |
|
Başa dön |
|
|
gamemakerman
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 4:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
hangi oyun motorunu kuulanıyorsun |
|
Başa dön |
|
|
mugengame
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 4:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
şu an programcılarımız tam olmadığı için grafik yapıyoruz fakat hazır motor kulanmayacağız kendi yapacağımız motor olacak |
|
Başa dön |
|
|
gamemakerman
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 4:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
ooooooooooo baya iyi bir programcı olmalısın |
|
Başa dön |
|
|
proximity
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 4:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Resim çok iyi görünüyor. Kendi motorunuzu kullanacaksanız kolay gelsin işiniz zor gerçekten. Başarılar dilerim. |
|
Başa dön |
|
|
mugengame
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 4:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Uzun zamandır. ara vermiştim programlamaya askerden yeni geldiğim için kısacası artık iş hayatına atılmak istedim ondan bir arkadaş ile öyle bir şirket açmayı düşündük. O kadar iyi programcı olmasak bile yinede bir
3D oyun yapacağımıza inanıyoruz. Bir programcı daha bulduk oda bu işleri iyi biliyor 24 yaşında ona güvenerek 3D ye geçtik daha bir tabelamız bile yok şirketimizin ismini Forever Turkish game LTŞ kurbak istiyoruz, Türkiye de oyun yapmak çok zor bir iş önceden de dediğim gibi türkiyede bu işi az bilen olduğu için kimse bir avrupa standartlarına göre oyun çıkaramıyorlar. Bir kaç türk oyunu gördüm şahsen oynamadım ama güzel bir şeye benziyordu. Eğer bir türk oyunun dünya çapında satılması için oyun en yüksek grafik ve mantık açısı yüksek olacak, utanarak söylüyorumki eğer böyle oyun üretmeye kalkarsak Değil dünya çapında türkiye çapında zor satarız, kendimizide ortaya katıyoruz, Şahsen türk oyunu olduğu için türkler para verip alabilir ama elin gavuru çıkarıp cebinden 25 dolar vermez bunu ben çok iyi biliyorum bir oyun yapacaksanız eğer sınırlarınızı zorlayın hava atma için yada gösteriş için asla oyun yapmayın ticari amaçla yapın, Hava kelimesini kimse üzerine almasın bu bir nasiyattır sadece, Artık Dünya oyun yapımcıları ile savaşın başlamasını istiyoruz, Elinizden gelen en iyi şeyi yapın, Elin gavurunda para olabilir. Büyük yatırımlar verip bir oyun yapabilirler. Ama hepinizin bildiği gibi bazen çok masraflı oyunlar bile çöpe atılıyor. Ondan dediğim gibi elimizden gelen en iyi şeyi yapmalıyız. Yıl 2005 |
|
Başa dön |
|
|
Ragnor
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 5:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Üzgünüm ama yazdıklarınız fazlaca boş ve fazlaca gaz.
Yani Türkiyede oyun yapımı sektörü diye bir sektörü sıfırdan başlatacak kadar çok iyi seviyede programcı bulunmakta.
Tabii hedef olarak hemen büyük oyun firmalarını görmemek gerek. Mantıklı olan küçük başlayacağımız (mecburen) düşünülürse dünyadaki bağaımsız oyun geliştiricileri ve ufak oyun stüdyoları ile karşılaştırılmalı Türkiye'nin durumu. Programcılar açısından sorun yaşamıyoruz. Grafikerde vardır sanırım ama bana denk gelmedi pek.
Neyse konuyu dağıtmaya başladım. Kısaca bu ülkede tam zamanlı olarak oyun yapımı işi ile (yani hayatlarını bu iş ile kazanabilecek) uğraşabilecek kalitede adamlar var. Piyasa hakkındaki görüşleriniz eksik. Peki niye oyun yapanlar bukadar az dersen onada sanırım bir çeşit basiretsizlik diyebilirim şaka ile karışık . |
|
Başa dön |
|
|
mugengame
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 6:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
insanlar gaza gelerek güzel şeyler yapabilirler. Türkiyede bende biliyorum programcılar var ama oyun programlama konusunda az kişi görüyorum, Tartışma ortamı yaratmak istemiyorum. Dediğin gibi o kadar çok programcı varsa nerede türk oyunları ben mi göremiyorum ? ha küçük çarplı türk oyunlarına diyorsan yanılıyorsun, Ben büyük projelerden bash ediyorum. Bu projleri hayatta geçirmek türkiyede basit bir şey değil |
|
Başa dön |
|
|
gamemakerman
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 6:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
mükemmelsin arkadaş aynı duyguları paylaşıyoruz |
|
Başa dön |
|
|
mugengame
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 8:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
ve 8 saat sonrası koridor bölüme render verdim ve bu manzara çıktı oyunu çok büyük bir proje olarak yapacağız sizlerin desteği ile ileri gideceğimize inanıyoruz
]
[img]http://mugengame.sitemynet.com/mynet_resimlerim/cati.jpg[/img |
|
Başa dön |
|
|
mugengame
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 8:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
OLAMAN
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 8:56 pm Mesaj konusu: vau |
|
|
iyi bir 3d max kullanıcısıa beziyorsun kardeş ben 3d ciyim birlikte bişiler yaparız sana yardımcı olurum iyi render:D |
|
Başa dön |
|
|
mugengame
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 9:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
şimdilik grafikçiye ihtiyacımız yok neden söylersen çünkü sen oradasın ben burada yani internet üzerinde uyum sağlama çok zor olacak senin yaptığın yada benim yaptığım tasarımlar birbirine uymayabilir. Yinede saol demen yeterli |
|
Başa dön |
|
|
SanAndreas
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 10:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
arkadaş bunu hangi bilgisayar kaldıracak ben onu anlamadım |
|
Başa dön |
|
|
Gord10
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 10:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Grafikler gerçekten çok güzel (özellikle buzlu olana hayran kaldım), bu konuda sizi kutlamam gerek, ama pre-rendered olmadıkları sürece çoğu sistemin bu grafikleri kaldırması çok zor. |
|
Başa dön |
|
|
|