Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
stroma
|
Tarih: Tue Nov 22, 2005 11:06 pm Mesaj konusu: cron jobs |
|
|
sistemimde cpanel var cronjobs dan standard stilde seçiyorum, ilgili alanları dolduruyorum ve "Command to run" olarak da bir php kodunun http adresini belirtiyorum ancak cron output olarak "bulunamadı" gibi hatalar geliyor mail adresine? nasıl yapmak gerekir? command olarak nasıl argümanlar daha gereklidir? kodlarıyla beraber açıklarsanız sevinirim. |
|
Başa dön |
|
|
DG
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 1:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Crontab'ın windows'daki eşleniği "Görev Zamanlayıcısı"
1) Dosyanın web adresini değil local adresini yazmak zorundasın (örn: "/home/stroma/web/test.php" ) Eğer cpanel'in içindeki telnet uygulaması ile bağlandıysan büyük ihtimal hangi klasörde çalıştığını görmeyeceksin. Onu öğrenebilmek için komut: "pwd"
2) Direk dosyanın kendi adını yazarsan unix onu yorumlamayabilir. Php uygulamasını önde belirtmek zorundasın. Eğer "which php" "whereis php" gibi komutları işletince karşına -muhtemelen /usr/ içinde- php'nin uygulaması görünüyorsa: "php /home/stroma/web/test.php" yazmalısın crontab'a.
Kolay gelsin. |
|
Başa dön |
|
|
DG
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 1:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bir de; server tabanlı scripting dili olarak işletilebilmek için çok uygun bir ortam değil. Unix'in kendi scripting dillerini veya Perl kullan. Naçizane fikrim. |
|
Başa dön |
|
|
DG
|
Tarih: Wed Nov 23, 2005 2:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bir not daha: eğer cpanel'deki "telnet" ile erişim yapamazsan; bir .php dosyasının içine şunu yaz:
upload et, çalıştır. İpucu _SERVER["DOCUMENT_ROOT"] ve _SERVER["SCRIPT_FILENAME"] satırlarında
Eğer crontab php'yi bulamazsa (ki %90 bulur) aynı çıktının "Configure Command" satırında, --bindir veya --sbindir parametrelerini dene. Örneğin bende " --bindir=/usr/bin' " dolayısıyla crontab'a "/usr/bin/php /path/to/home/test.php" gibi bir şey geçirirsem sorun çıkmaz |
|
Başa dön |
|
|
|