Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
Tarih: Sun Nov 20, 2005 7:21 pm Mesaj konusu:
OpenGL'de sana bu konuda yardım edecek standart pek fazla sınıf ve fonksiyon yok! Mesela herhangi bir depolama aygıtında duran resimi alıp sonrada doku yapmak için biraz karışık olan GLAux kütüphanesini kullanabilirsin... Aynı şekilde Font içinde GLFont diye bir olay var
Eğer bunlar tamamsa şu şekilde dokunu poligona çizebilirsin:
Benden demiş ki:
// GL_TEXTURE_2D, doku işleminin 2d pilatformda olacağını bildiriyor çünkü GL'de 3D doku sistemide var ParalaxMapping gibi işlemler için. ID ise Ekran kartının belleğinde bulunan ve tanımlıyıcı bilgisini GL'nin verdiği bir sayı bu
glBindTexture(GL_TEXTURE_2D, ID); glBegin(GL_QAUDS):
// glTexCoord2f'nin ilk parametresi X, ikincisi Y 2D Doku koordinatı için.
// dokunu karşına aldığın zaman, kitap okuğumuzda yaptığımız gibi: okuma sağa ve aşağı doğrudur. Okuma örneğindeki gibi sol üst köşe (Okumaya başlama noktası) sıfırdır ve sağa doğru artar! ve aşağı doğru
// Dikkat etmen gereken nokta: BMP gibi resim kütüphaneleri yüklerken resmin dikey olarak ters dörüneceğidir, bunun sebebi: resminde gerçekte BMP dosyasında ters durduğudur... ama normal görünür! bunuda sen düzeltmelisin
glTexCoord2f( 0.0f, 0.0f); glVertex3f(-1.0f, 1.0f, 0.0f); // Sol üst köşe
glTexCoord2f( 1.0f, 0.0f); glVertex3f( 1.0f, 1.0f, 0.0f); // Sağ üst köşe
glTexCoord2f( 1.0f, 1.0f); glVertex3f( 1.0f,-1.0f, 0.0f); // Sağ alt köşe
glTexCoord2f( 0.0f, 1.0f); glVertex3f(-1.0f,-1.0f, 0.0f); // Sol alt köşe
glEnd();
Tarih: Thu Nov 24, 2005 4:03 pm Mesaj konusu:
mesela ben c++ ile çalışıyorum.opengl de fps yi ekranın köşesine yazdırmak istediğimde text 3 boyutlu projede bi yerde kalıyor.yani ben onu 2 boyutlu olarak ekranın köşesinde yazdırmak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim
//boylece bunun altina giricegin 3d bir font ise istedigin yere
glTranslatef(0,0,0); //ile tasiyabilirsin..
//fontciz
...
}
yok 2d font iste:
Kod:
{
//Sahne ciz
.....
//Font ciz
//Ekranda 2d ye gec ,yani 3d ortamdan 2d ortama gec
//fontciz
//ekranda 3d ye gec
...
}
Bunlarin denemelerini istersen daha once yaptigim yandaki Mos2d yi indirebilirsin onda 2d font var 3d font ise bu siteye daha once gonderdigim GLWOY u indirebilirsin.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız