Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
KudiA
|
Tarih: Fri Nov 18, 2005 9:39 pm Mesaj konusu: Önemli lütfen bi bakın |
|
|
Herkese selamlar foruma yeni üye oldum.Ben bu oyun yapma konusunda bir yıldır çaba sarfediyorum ama tabii kendi yöntemlerimle.Arkadaşlar bana günümüzdeki oyunların (gta,ford racing,nfs vb...) yani büyük şirketlerin kullandıkları programlar lazım.Bunları nerden indirebilirim.Saygılar sunuyorum... |
|
Başa dön |
|
|
dahaka
|
Tarih: Fri Nov 18, 2005 10:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benim bildiğim kadarıyla sana lazım olan bilgi.
Önce bir programlama dili öğreniyorsun,sonra bunun çevresine opengl yada directx bilgini örüyorsun.
Bitanede derleyici ,grakler ve seslerde oldumu tamam.
Sen benim böyle ukalalık gibi yazdığıma bakma ama oyun yapmak kolay değil.
Bu forumları iyice bi kurcala bi fikir edin.
ben kendime göre söyleyeyim;
3ds max grafikler için,
Microsoft Visual Studio(paralı) o yüzden Dev C++ öneririm derleyici için,
ses adam gibi bişey bilmiyorum internet ve mikrofona yaptığın ses kayıtları olabilir.Tabi bunun programlarıda var
Kaplamalar nasıl olur peki?
Ciddi kaplamalar nasıl yapılıyor?Elle çizim boyayıp bilgisayaramı atıyorlar yoksa foto mu çekiyorlar?
kısacası bilgi tabi bütün bu işleri tek kişi yaparsa zor olabilir paylaşmak iyi |
|
Başa dön |
|
|
SanAndreas
|
Tarih: Fri Nov 18, 2005 10:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
tabiki foto ile çekiyorlar ellen yapmanın müm künatı yok zaten
birde render ware nedir programmı |
|
Başa dön |
|
|
LocKman_HacKim
|
Tarih: Sat Nov 19, 2005 12:58 am Mesaj konusu: Re: Önemli lütfen bi bakın |
|
|
KudiA demiş ki: |
Herkese selamlar foruma yeni üye oldum.Ben bu oyun yapma konusunda bir yıldır çaba sarfediyorum ama tabii kendi yöntemlerimle.Arkadaşlar bana günümüzdeki oyunların (gta,ford racing,nfs vb...) yani büyük şirketlerin kullandıkları programlar lazım.Bunları nerden indirebilirim.Saygılar sunuyorum... |
Simdi oyun programlama olayinda hangi gorevi almak istiyorsun.Eger ben kod yazmayı cok severim tam benlik bi is diyorsan oturup VC++ i ogrenmelisin.
Yok ben 3D olayını cok seviyorum.Cizimimde iyi diyorsan Max i veya Maya yı ya da diger 3D programlarından birini secip 3D cizimlerine baslamalisin.
Yani benim demek istedigim bi seyi oturup ogren onda uzman ol.Her ise atlarsan bi ilerleme kaydedemezsin.Şimdi kullanman ve bilmen gerekenleri soyleyim
İlk önce dahaka nında dedigi gibi bi ugrasman gereken konuda ön bilgi edinmen gerekir.Hele ki programlama isine gireceksen bu cok önemli.Eger daha once herhangi bir programlama dili ile ugrasmadıysan direk VC++ ile baslamak sana zor gelecektir.Eger biraz algoritman ve programlama bilgin varsa VC++ ıda cözersin.Azmin elinden hic bisey kurtulamaz.
Soyleyeceklerim bu kadar.
Kolay gelsin |
|
Başa dön |
|
|
playmaker
|
Tarih: Sat Nov 19, 2005 2:07 am Mesaj konusu: |
|
|
istersen yeni baslayanlara tavsiyeler bolumunu oku. ben orada anlatmaya calistim. |
|
Başa dön |
|
|
sinan
|
Tarih: Sun Nov 20, 2005 2:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aga en ufaktan başlıycan hiç pes etmeden.Sonrası çorap söküğü gibi olcak.Yalnız pes etmek yyok |
|
Başa dön |
|
|
|