Tarih: Wed Oct 26, 2005 12:53 pm Mesaj konusu: Glblendfunc
deneme amaçlı bazı kareler yaptım ve glblend uyguladım
sorunum şu kareleri sağ-sol tuşlarıyla rotate edince belli bir yönde şeffaflık kalkıyor
"glEnable(GL_DEPTH_TEST);" ' i kaldırdığımda bu sorun ortadan kalkıyor
glEnable(GL_DEPTH_TEST)'İ KULLANARAKTA bu şekilleri şeffaf gösteremezmiyiz.
Tarih: Wed Oct 26, 2005 1:15 pm Mesaj konusu:
saydam cisimleri çizdirirken sıralama önemlidir.
önce saydam olmayanları çizdirmen gerekir. Ondan sonra uzaktan yakına doğru saydamları çizdirmen lazım.
Neden depth test çalışmıyor sorusunun cevabı şu: yakındaki kareyi çizince, depth testten dolayı uzaktaki çizilmiyor. bu durumda da arkasını görememiş oluyorsun ve saydam olmuyor.
dediğini yaptım glDepthFunc(GL_ALWAYS) kullandım ama
ama buseferde saydam olmayan bir çizim olunca oda saydamlaşıyor
heralde Ziyaretci 'nin dediği gibi yapacaz
dediğini yaptım glDepthFunc(GL_ALWAYS) kullandım ama
ama buseferde saydam olmayan bir çizim olunca oda saydamlaşıyor
heralde Ziyaretci 'nin dediği gibi yapacaz
e bi sefer ayar yapayım sonra hep istediğimi çizsin diye birşey olamaz ki zaten? ziyaretçinin dediği gibi nesneleri düzenleyeceğine materyal özelliklerini düzenle, grupla. her nesne grubunu uygun materyal-renderstate değişimleri ile çiz. (bunu zaten her durumda yapman gerekiyor)
sıralamayı ekran kartı üzerinden yapmayacaksan hiç yapma, boş yere performans kaybından başka bişey olmaz. (vs4.0 ile havada vertex oluşturma gelecek o zaman bu işlemler için hızlı yapılabilir olacak diyorlar..) neyse, özellikle parçacıklarda çıkan bu sorunu az poligon için kullanacaksan dizerek, veya sırayı önemsemeyen blend efektleri kullanarak. veya.. alternatifler var.. ama tavsiye poly-sort yapan bir sistemi hiç bir zaman kullanmaman. hele ki işlemci üzerinden..
kolay gelsin.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız