Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Autostic
|
Tarih: Wed Oct 19, 2005 7:27 pm Mesaj konusu: Strateji oyunu projesi |
|
|
Merhaba arkadaşlar,
Çok uzun zamandır hayalim olan strateji oyunu projemi başlatmak nasip oldu. Bu projede benimle çalışmak isteyen, benim de bi katkım olsun diyen arkadaşlar hepinizi bekliyorum, her türlü desteği kabul ediyorum, sadece programcıya değil aynı zamanda tasarımcılarada ihtiyacım var. Neyse siz burdan mesajı aldınız ben oyunun özelliklerini söyleyim.
Dil: C++, Free Software / Freeware , Open Source (Açık Kaynak Kodlu)
Genel olarak ilerdeki bir zamanda geçmesi için tasarlanıyor ama tamamiyle nesne yönelimli olarak modüler bir şekilde programlanacak bu sayede siz senaryo tank vs.. kendiniz hazırlayabilceksiniz, PC dışındaki ortamlarda da çalıştırmayı planlıyorum.
Tamamiyle nodüler olacağı için her parçası değiştirilebilecek.
Asıl olarak turn-base dizayn ediliyor ama realtime da çalışacak.
Grafik arayüzü olarak öncelikle OpenGL ile başlıcam sonra belki Dx eklerim. Cross platform olcak haliyle. Hatta işletim sisteminden bağımsız bir model de hazırlıcam, CD yi takcan çalışcak, yok şuydu buydu istemicek.
Beraber çalışmak isteyenler yahoo da group açtım ona üye olun iletişimi bu şekilde sağlıcam. Adres aşağıda:
http://games.groups.yahoo.com/group/torestrategicsimulation/
Şimdiden teşekür ederim, ayrıca bilgi almak isterseniz sorun söyleyim. |
|
Başa dön |
|
|
Speedy
|
Tarih: Thu Oct 20, 2005 4:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
güzel bi projeye benziyo ama kısa sürede bitireceğini hiç sanmıyom |
|
Başa dön |
|
|
The_JaCKaL
Kayıt: Oct 03, 2005 Mesajlar: 16 Nereden: cougar_zero@hotmail.com
|
Tarih: Fri Oct 21, 2005 5:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
iyi güzel de yahoo grup olayı olmamış sen msnini wer ordan yap... herkesin yahoo maili yoq
hikaye konusunda ne düşünüyosun?? gelecekte geçecek demişin |
|
Başa dön |
|
|
hakanfatih
|
Tarih: Fri Oct 21, 2005 6:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
abi ler turn-base realtime nedemek ne anlama geliyor yani bir kişi anlatsa |
|
Başa dön |
|
|
Autostic
|
Tarih: Sat Oct 22, 2005 12:16 pm Mesaj konusu: Evet Yahoo! Group |
|
|
Şimdi bu group işinin amacı mail atılınca herkese topluca gitsin millet benim yazdıklarıma direk ulaşsın bide bir bilgi bankası oluşsun diye. Nitekim yahoo en sağlam sitelerden biri hem güvenlik hem stabilite bakımından, kendi sitemi yapmak için ayıracak ne zamanım var ne finansım şu an. İletişim kurmak için oranın amacı forum olsun diye değil ama projeye katılmak isteyenler oraya gelsinler.
MSN ve Yahoo!: torecagriuyar@yahoo.com
Aslında profilimde yazıyor.
Hikayeyi ben yazmıyorum o yüzden çok bişey diyemem hakkında ama onu burda yayınlamak isterdim ama malesef öyle bi olanağım yok çünkü hikaye oyuna özeldir, taslak oluşunca aşağı yukarı söylerim ben.
Turn base dönüşümlü demek oluyor, Örnek: Civizilation, Total War serisindeki harita bölümü fln
Realtime gerçek zamanlı: C&C oyunları. |
|
Başa dön |
|
|
prizmax
|
Tarih: Sun Oct 23, 2005 12:23 am Mesaj konusu: |
|
|
Bakın başkalrını taklit etmek yerine kendimize ait oyunlar geliştirisek daha iyi olur.madem bu kadar ilgilenen var oyun için bir grup oluşturulabilir.tabi bu çocuk oyuncağı değil,bgün başlayıp yarın zoru gördüğü zaman kaçacak insanlardan oluşmaması lazım bu grubun.Şimdi size teklifin oyun şu;osmanlı imparatorluğunu baştan kurmak..1. bölüm fatih sultan mehmetin istanbulu fethiyle biter.Başlangıç ise malazgirt zaferi ve daha öncesindeki bilgileri içerebilir.Oldukça geniş ve güzel bir konu olur..Elbiseler,aletler vs.o döneme uygun olması lazım;bunun için araştırma yapılabilir..Gerçekçi yaklaşımlarda bulunabilinir..yorumları olanlar yorum yaparlarsa sevinirim Bu bir utopyamı yoksa? :=) |
|
Başa dön |
|
|
SoulOfSilent
|
Tarih: Sun Oct 23, 2005 2:38 am Mesaj konusu: |
|
|
prizmax demiş ki: |
Bakın başkalrını taklit etmek yerine kendimize ait oyunlar geliştirisek daha iyi olur.madem bu kadar ilgilenen var oyun için bir grup oluşturulabilir.tabi bu çocuk oyuncağı değil,bgün başlayıp yarın zoru gördüğü zaman kaçacak insanlardan oluşmaması lazım bu grubun.Şimdi size teklifin oyun şu;osmanlı imparatorluğunu baştan kurmak..1. bölüm fatih sultan mehmetin istanbulu fethiyle biter.Başlangıç ise malazgirt zaferi ve daha öncesindeki bilgileri içerebilir.Oldukça geniş ve güzel bir konu olur..Elbiseler,aletler vs.o döneme uygun olması lazım;bunun için araştırma yapılabilir..Gerçekçi yaklaşımlarda bulunabilinir..yorumları olanlar yorum yaparlarsa sevinirim Bu bir utopyamı yoksa? :=) |
burada başkalarını tehdit nerede? illaki mesaj atmış olmak için mesaj atmayın lütfen! |
|
Başa dön |
|
|
SoulOfSilent
|
Tarih: Sun Oct 23, 2005 2:40 am Mesaj konusu: |
|
|
pardon taklit olacaktı tehdit yazmışım(yuh) |
|
Başa dön |
|
|
ebleda
|
Tarih: Sun Oct 23, 2005 4:36 am Mesaj konusu: |
|
|
@prizmax: Aslinda bu soyledigin konuda da bir oyun yapildi: HANCER. |
|
Başa dön |
|
|
hakanfatih
|
Tarih: Sun Oct 23, 2005 6:22 am Mesaj konusu: |
|
|
abi siz bu oyunu yapın bende varya 3 tane age of empires yapacam yapmassam adım hakanfatih değil |
|
Başa dön |
|
|
SoulOfSilent
|
Tarih: Sun Oct 23, 2005 7:51 am Mesaj konusu: |
|
|
hakanfatih demiş ki: |
abi siz bu oyunu yapın bende varya 3 tane age of empires yapacam yapmassam adım hakanfatih değil |
autostic'inde yazdığı gibi bu şu an bir plan veya proje bu, kesin yapıcam bitiricem diye bi iddasınıda koymamış ne diye polemiğe giriyosunki? amaç ne? daha turn-based ve realtime ın anlamını bilmeyen bir adam olarak sen 3 tane age of empires deil 50 tane doom3 80 tane half life 2 yaparsın yürü kim tutar seni... daha üye olalı 10 gün olmuş 40 mesaj var bi tanesi adam gibi değil... |
|
Başa dön |
|
|
prizmax
|
Tarih: Sun Oct 23, 2005 10:22 am Mesaj konusu: |
|
|
Alıntı: |
Aslinda bu soyledigin konuda da bir oyun yapildi: HANCER |
Ounlarla ilgelnirim ama hiç çıktığını duymadım böyle bir oyunun ne zaman yapıldı,demosu varsa nerede bulabilirim..slm.. |
|
Başa dön |
|
|
ebleda
|
Tarih: Sun Oct 23, 2005 10:25 am Mesaj konusu: |
|
|
1992-Amiga
www.ebleda.com 'da AMIGA bolumunden indirip, oynayabilirsiniz. |
|
Başa dön |
|
|
dahaka
|
Tarih: Sun Oct 23, 2005 1:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
prizmax seni sonuna kadar destekliyorum kardeş
hatta eğer Osmanlı dönemi olmazsa Kurtuluş Savaşı'da olabilir belki ???
Açın Şu Çılgın Türkler adlı kitabı okuyun çok detaylı. |
|
Başa dön |
|
|
hakanfatih
|
Tarih: Sun Oct 23, 2005 4:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
ya soult of silint sanane beni mesajlarımdan ya seni ne ilgilendirir hem yapamazsınız o oyunu mümkünatı yok geçen bir tane strateji çıktı benim bilgisayarımdaki ekran kartı son şey 256 mb Geforce da takılıyordu 4 tane tank var takılıyor sizde 40 tane top atar olucak 100 tane adam olucak bilgisayar kitlenir ya assembly yazmanız lazım ya bırak ya ortalık haya perest kaynıyor yaparsınız ama grafik meşhur Pusu gibi olur tamam ben suçluyum siz haklısınız tamam |
|
Başa dön |
|
|
|