Tarih: Mon Oct 17, 2005 8:55 pm Mesaj konusu:
Ya hocam yardım etmek isterim ama bunu sende yapabilirsin Zaten o komutların çoğunun ne olduğu anlaşılıyor.Hatta Türkçe karşılığı bile komutun ne olduğunu gösteriyor.Yani normal bi programlama dilini kullanmış adam bunlarıda çözer.
Tarih: Mon Oct 17, 2005 10:17 pm Mesaj konusu: Re: Game Maker Anlamadığım Scriptler
Yazdığın listedekilerin hepsini teker teker anlatmak gerçekten çok uzun sürer.
En iyisi sana bunların temel mantığını anlatmak: Yanlarında parantez içinde "x" yazan kodlar, istediğin bir değerin başka bir fonksiyondaki karşılığını bulmaya yarar. Örneğin;
Bunlar trigonometrik fonksiyonlardır. Mesela eğer sin(x) komutunda x yerine 90 yazarsan [ yani sin(90) ], 90'ın sinüs fonksiyonundaki değerini, yani 1'i bulmuş olursun. Veya cos(60) yazarsan 60'ın kosinüs fonkisyonundaki değeri olan 0,5'i bulmuş olursun.
logn(n,x) gibi komutlarda da iki tane değer vermen gerekiyor. Mesela log
5 25 in değerini bulman için logn(5,25) yazman gerekir ki bunun yanıtı da 2'dir.
arkadaşlar amma tartışmacıcısınız yaaaa bırakın bu hasetliği yaa
Hasetlik mi? Evet, biz hiçbir şey yapamayan, sadece laf üreten adamlarız ve senin şimdiye kadar yaptığın ve bize gösterdiğin 3D oyunları çok kıskanıyoruz
Tarih: Tue Oct 18, 2005 9:25 pm Mesaj konusu:
Sorduklarnn çou ingilizce karsilikli olarak help dosyas1nda var zaten.Ki yine çou islem stringi sen cihat_80 in dedigi gibi
www.gamemakerturkiye.tk
ya gel ben moderator olarak yardim ederim.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız