Tarih: Tue Sep 27, 2005 1:49 pm Mesaj konusu: Oyunlar Icin Nasil 2D Resim Bulabilirim?
OpenGL calismaya yeni basladim. Ilk etapta 2D bir oyun yapmak istiyorum.
RPG tarzi emulator oyunlarina baktigim zaman her nesnenin, tasarim asamasinda, bir resim dosyasinda resource olarak hazir bulunmasi gerektigini goruyorum. Oyundaki her nesne, masa, duvarlar, cimenler,... herseyin onceden tasarlanmis olmasi gerekiyor! Bu biraz zalimce degil mi? Bu tur grafikleri hazir olarak elde edebilecegim bir kutuphane yok mu?
Isin daha da kotusu, ornegin bir karakter kilincini savuracagi zaman, her bir frame'i ayri ayri onceden hazirlamak zorunda olmak! Bu isleri oldukca zorlastiriyor.
Butun butun bu resource olarak kullanilacak resim dosyalarini elde etmenin bir kolay yolu var mi, yoksa benim tek basima oyun hazirlamam imkansiz mi?
Tarih: Tue Sep 27, 2005 4:49 pm Mesaj konusu:
kendin hazırlamaya kalkarsan hakkaten çok zor bir iş. ama önünde daha pratik iki yol var.
1-internette arama yapmak. anahtar kelimeler olarak: "tileset, sprite, ari feldman" vs yazabilirsin. mesela bu yazıyı yazarken yaptığım ilk aramada karşıma game makerın sitesi çıktı.
Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
Tarih: Tue Sep 27, 2005 7:44 pm Mesaj konusu: Re: Oyunlar Icin Nasil 2D Resim Bulabilirim?
AhmedHan demiş ki:
OpenGL calismaya yeni basladim. Ilk etapta 2D bir oyun yapmak istiyorum...
Bence doku ses gibi kaynakları önceden hazırlamak yerine, sistemi idare edecek yapıyı bitirmelisin: 2D Grafik motoru, Ses, varsa Hafif Fizik ve/veya diğerleri...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız