Tarih: Mon Sep 05, 2005 1:32 am Mesaj konusu: Vertex Weights Hakkında
Acaba 3D Studio Max'de açtığımız bir modelin vertex weight değerlerini kopyalayıp diğer modele aktarabilirmiyiz. İlk önceden belirtim, vertex weight ekliyeceğim modeli veya iskeletini hiç bir şekilde değiştirmedim. Sadece vertex weights eklemek istiyorum modele buda hazır olarak diğer dosyanın içinde. 2000 satıra teker teker sayı değerlerini yazmak yerine bu işin başka kolay yolu yokmu?
O özellik olması lazım. Weight leri nasıl kaydettiysen öyle aç
Hem neden 2000 satıra tek tek uğraşacaksın? Araçaları,özellikleri kullanırken işin iyice hafifler. Weight editörü biraz daha detaylı araştır. Ayrıca weight ler uğraştıran şeyler. Biraz zaman harcaman lazım. Sırf bu iş için eğitimler yapılıyor ki bu da ciddiyeti göstermeye yeter. Özellikle omuz kısmı karın ağrısı insan envelope'unda...
Hazır konu açılmışken başka bir soru sorayim. Şimdi arkadaşlar Gearbox Software'ın James Bond 007 Nightfire adlı pekde Türkiyede meşhur olmayan bir oyunu var neyse onunun popüleritesi konumuz değil. Bu oyunun dosyaları kolayca Dragon Unpacker ile açılıp dosyalar extract edilebiliyor. Bunu esasında bir kaç sene önce yapmıştım. Benim sorum ise bu oyunda yer alan modelleri decompile etmenin yolları varmı? Gearbox Software çünkü Half-Life 1'in model kodlarından bir kısmını kullanmış. Hatta testlerime göre bazı decompiler'larla bazı dosyalar açılabiliyor tüm dosyalar açığa çıkmasada. Eğer dosyaları açabilirsek içlerinde güzel şeyler bulabileceğimize inanıyorum. Ayrıca Gearbox Software; bu oyunda kullandıkları iskeletleri ve animasyonları Gearbox Software'ın bir diğer oyununda yaptığı Half-Life 1: Decay'ın (a.k.a. Half-Life 1 PS2) karakterleri üzerinde kullanabilirsek ortaya güzel sonuçlar çıkabilir. Gerçekten kaliteli animasyonlar var bu oyunun içinde. Eğer böyle bir decompiler yoksa bunu yazabilecek bir gönüllü varmı. Gerekirse bir örnek model upload edebilirim. Saçma bir soru ama işte meraktan soruyorum. Yıllar geçti ama. Neyse şimdiden teşekkürler herkeze...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız