Tarih: Tue Jul 26, 2005 11:36 am Mesaj konusu: Blitz3d yazıları sayılara çevirme
sevgili arkadaşlar benim bir çalışmamda şu sorunla karşılaşıyorum.
Bir sayıyı yazı olarak kayıt ediyorum. sonra bu yazıyı işlemsel sayıya çevirmem lazım oluyor (Lütfen şöyle bir şey demeyin kardeşim neden yazıya çeviriyon diye.Ben isteyerek çevirmiyorum sayılar karakter karakter eklemem lazım oluyorda ondan (ah eskiden vbasicde int diye bir şey vardı. şimdiki bir işe yaramıyor)
(örnek:str(2990)+str(633)=str(2990633)) işte bu sayı üzerinde işlem yapmam lazım bir de 18000+e18 kardeşim sana hepsini göster diyorum sen bana kolaya kaçıyorsun (lütfen bunuda nasıl göstereceğimide söylesiniz başka bir şey istemiyecem)(bu arada burayı bulmuşken deniz bir çığlık atacam "Kardeş sana Ek dökümanlara örnek gönderiyorum Senin hiç umrunda değil kardeşler yararlasın blitz3d de oyun yaparsam kameralar yapacam nasıl yapacam demesin diye gönderiyoruz fakat hiç umrunda olmuyor) yeter bu kadar sözden sonra sözlerime son verirken bütün oyun yapımcıların projelerinde başarılılar dilerim.Ne mutlu Türküm Diyene
sevgili arkadaşlar benim bir çalışmamda şu sorunla karşılaşıyorum.
Bir sayıyı yazı olarak kayıt ediyorum. sonra bu yazıyı işlemsel sayıya çevirmem lazım oluyor (Lütfen şöyle bir şey demeyin kardeşim neden yazıya çeviriyon diye.Ben isteyerek çevirmiyorum sayılar karakter karakter eklemem lazım oluyorda ondan (ah eskiden vbasicde int diye bir şey vardı. şimdiki bir işe yaramıyor)
(örnek:str(2990)+str(633)=str(2990633)) işte bu sayı üzerinde işlem yapmam lazım bir de 18000+e18 kardeşim sana hepsini göster diyorum sen bana kolaya kaçıyorsun (lütfen bunuda nasıl göstereceğimide söylesiniz başka bir şey istemiyecem)(bu arada burayı bulmuşken deniz bir çığlık atacam "Kardeş sana Ek dökümanlara örnek gönderiyorum Senin hiç umrunda değil kardeşler yararlasın blitz3d de oyun yaparsam kameralar yapacam nasıl yapacam demesin diye gönderiyoruz fakat hiç umrunda olmuyor) yeter bu kadar sözden sonra sözlerime son verirken bütün oyun yapımcıların projelerinde başarılılar dilerim.Ne mutlu Türküm Diyene
C'nin standart kütüphanesinde karakter dizilerini sayılara çeviren atoi() atof() gibi fonksiyonlar var. Visual Basic'teki Val() ile aynı işlemi görüyorlar.
18000+e18 <- Eğer C++ ile yazılmışsa "cout << scientific << a;", C ile yazılmışsa "printf("%e", a);" gibi bilimsel notasyonu zorlayan bir belirteç kullanılmıştır. Çıktıyı veren fonksiyona erişimin varsa bunlara göz at.
Kayıt: Jan 24, 2003 Mesajlar: 1134 Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...
Tarih: Tue Jul 26, 2005 1:51 pm Mesaj konusu:
Yazından hiçbir şey anlamadım, ya karman çorban yazmışsın çorba etmişsin ya da ben salağım.Biraz daha açık, çığlık atmadan yazarsan ve kodunu da gösterirsen yardımcı olurum.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız