Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
realteco
|
Tarih: Thu Jul 14, 2005 4:53 pm Mesaj konusu: Java3d vs Opengl |
|
|
Arkadaslar Java3d mi yoksa opengl mi sizce daha uygun bir bilgisi olan varmı.Hangisini kullanmak daha kolay.. |
|
Başa dön |
|
|
deniz Site Yöneticisi
|
Tarih: Thu Jul 14, 2005 5:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
java3d üst seviye bir scene-graph kütüphanesi olarak adlandırılabilir. üst seviye = kolay kullanım, bol seçenek.. alt seviye gerçekleştirimde yanlış hatırlamıyorsam platforma göre dx ya da ogl kullanıyor du, yani her durumda donanımsal olarak uygulamanın hızlandırıldığını kabul edebiliriz.
burada önemli olan neyi neye göre kıyasladığın.. aynı algoritmayı bir java birde direk makine koduna çevrilip optimize edilerek oluşturulmuş olarak çalışan bir obje kodu ile karılaştıralım (artık derlenmiş C++ mı dersiniz delphi mi, orası çokda önemli değil: biz X diyelim)
eğer algoritmanın tıkanma noktası grafik kartı ise, yani grafik kartına çokça yüklenmeden ötürü bir yavaşlama oluyorsa kodun java ya da X olması çokda önemli değil, ikisinde de aşağı yukarı aynı performans alınır.. fakat, algoritma cpu ya yükleniyorsa, yani cpu da kod işletilme zamanları oldukça önemli ise bu durumda native (X) ve interpreted (java) arasında ciddi hız farkları oluşabilir..
senin sorun java3d mi, opengl mi? diyerek bayağı eksik kalmış.. açıkçası ben java3d mi, yoksa java+ogl mi yoksa X+ogl mi demek istediğini pekte anlayamadım..
bu yüzden az çok saçmaladıysam özür |
|
Başa dön |
|
|
realteco
|
Tarih: Thu Jul 14, 2005 5:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sorum suydu aslında.Ben senin cevabı pek anlayamadım daha cok yeniyimde
yani hic bir tecrubem ve egitimim yok sadece kitaplarım var.Deri Mühendisliginde okuyorum izmirde.Neyse sorum 3 Boyutlu bir oyun yazmak icin java3d diye bi kütüphane var javanın onumu kullanim yoksa opengl4java
diye bi kütüphane var onumu kullaniyim hangisi daha kolay kullanıma sahip |
|
Başa dön |
|
|
xmxdas
|
Tarih: Thu Jul 14, 2005 7:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Alıntı: |
ava3d üst seviye bir scene-graph kütüphanesi olarak adlandırılabilir. üst seviye = kolay kullanım, bol seçenek.. alt seviye gerçekleştirimde yanlış hatırlamıyorsam platforma göre dx ya da ogl kullanıyor du, yani her durumda donanımsal olarak uygulamanın hızlandırıldığını kabul edebiliriz.
|
Bu yeterli değil mi? |
|
Başa dön |
|
|
realteco
|
Tarih: Thu Jul 14, 2005 7:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet yeterli. |
|
Başa dön |
|
|
realteco
|
Tarih: Thu Jul 14, 2005 9:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sun nın sitesinde java3d api diye download menüsünde 2 secenek var biri
"java3d-1_3_1-windows-i586-directx-sdk" digeri
"java3d-1_3_1-windows-i586-opengl-sdk" bunların anlamı nedir.bunların üstüne birde directx sdk ve opengl indirmemmi gerekli.Ve java3d nerde. |
|
Başa dön |
|
|
|