Arkadaşlar çok kötü bir sorunum var.Sitedeki 3ds yükleme tutorial'ında herşeyi çalıştırıp build ediyorum,0 hata,0 warning herşey yükleniyor.Sonra kendi 3ds dosyamı koyuyorum ve çalışırken daha hata veriyor:
"ana.exe has encountered a problem and needs to close.We are sorry for the inconvenience." Haftalarca uğraştım herşeyi denedim fakat olmuyor...
Şu garibana bir yardım .Cevaplarınız için teşekkürler...
sitedeki derste basit olması ve açık söyliim biraz da üşendiğim için çift kaplama kullanılan, sub-set li yapılardan bahsetmedim. haliyle çok işe yarar kodlar değiller. zaten amacım formatın yapısından bahsetmekti sadece. diğer chunkları alt kısımda verdim, bi ton var hepsini açıklamak istesem de kimse bişey anlamaz, boş yere bir manual de ben yazmış olurum.. (sanki benim formatım )
3ds dosyalarında camera, sub setler, materialler, ışıklar gibi pek çok veri tutularbilir. ve sen bunlardan birini kodda işlemeyip, çalıştırmaya çalışırsan hata alacaksındır. senin de bu tarz bir hata ile karşılaştığını sanıyorum. yani sub-set li yapılar. yani farklı özelliklere sahip yapılar, yani farklı kaplamalı bölgeler. (kodda kaplama ismi bile formattan okunmuyor )
eğer detaylı 3ds yükleme kodu istersen hazır motorları veya bu konuda yazılmış onlarca örneği inceleyebilirsin. 3ds yerine daha iyi formatları da seçebilirsin.veya model yükleme kütüphanesi kullanarak bu tarz sıkıntıları toptan silebilirsin. sanmıyorum ama çok istek olursa ben de güzel bir tane hazırlayıp siteye yollarım.
kısacası google yolları taştan..
Cevabın için teşekkürler stroma...Gerçekten bunun için haftalarca uğraştım.Büyük bir olasılıkla kütüphane kullanacağım.Gogle'da arama yaptım fakat aradığım sonucu bulamadım maalesef.Şimdi değiştirirdim formatı ama başkasına da geçmek istemiyorum.Kitaba ve programa çok para baydım.(60 ytl)Walla sen de bir kütüphane yazsan çok iyi olur talep çok
//Benim talebim çok sayılır bu alemde (Şaka )
Eğer bildiğin bir hazır yükleme kütüphanesi varsa yazabilir misin?Cevabın için tekrar sağol...
eğer statik model için bir format arıyorsan apron nun sitesinde ( www.morrowland.com/apron/tut_gl.php ) bazı güzel kaynaklar var bu konuda. 3ds, ms3d ve ms3dascii formatlarını oradaki kodlar ile nasıl kullanacağını görebilirsin(subset destekli). gerçi pek çok yerde var. sonuçta statik tarz bir formatı yüklemek ve çizmek oldukça basit. elbet yolunu bulursun. bu yüzden ben sana animasyonlar için kütüphane önermek istiyorum:(özellikle karakter) Cal3d. cal3d.sourceforge.net/ (open-source ve cross-platfrom)(içindeki exporterlar ile statk modellerde de kullanabnilirsin)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız