Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
DoganBir
|
Tarih: Sun May 29, 2005 3:25 pm Mesaj konusu: Karakter üzerindeki kaplamanın kayması |
|
|
Max de modellediğimiz karakterimize unwarp metodu ile dokumuzu iki parça halinde ekledik. Karakterimiz max de render edildiğinde üzerindeki doku düzgün olarak gözüküyor. Fakat oyun içine bu karakteri alırken üzerindeki doku kayıyor, daha doğrusu küçücük bir halde kafasına geliyor. Karakter beyaz bir renkte çıkıyor. DirectX sdk sı içinde olan tiny.x dosyasını oyun içine doğru olarak alabiliyoruz. Kodda bir sorun yok gibi gözüküyor. Ama sorunu bir türlü çözemedik. Yardımlarınızı bekliyoruz. |
|
Başa dön |
|
|
GameRealist
|
Tarih: Sun May 29, 2005 5:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
hehe anladım. bak karakter üzerine döşeme işlerini programın texture editor'ü dışında bir araç ile yaparsan export ettiğinde sorun çıkabiliyor... yani tile bile yapma. bunu bile gir texture editor den yap. ve bunun gibi şeyler için de özellik kullanma. elinle yaparsan direk kaplama koordinatlarına etki etmiş oluyorsun ve bu da export edildiğinde direk gidiyor.
sana kolay gelsin Ümit abi... işi çözemezsen msn den devam ederiz |
|
Başa dön |
|
|
DoganBir
|
Tarih: Sun May 29, 2005 8:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
karaktere daha dikkatli bakınca benim kaplamaların karakterin kafasının üstünde ve ayaklarında çok küüçük halde bir kaç tane olarak durduğunu gördüm. Bu sorunu yarına kadar halletmem gerekiyor. Lütfen yardım. |
|
Başa dön |
|
|
DoganBir
|
Tarih: Sun May 29, 2005 8:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Max de kendi çizdiğim karakter üzerindeki kaamayla düzgün olarak görünüyor. Oyuna alırken dediğim hata oluşuyor. Oyuna SDK ile gelen örneklerdeki Tiny.x dosyasını aldığımda sorunsuz olarak çalışıyor. |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
|
Tarih: Sun May 29, 2005 8:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Double -> Float ? |
|
Başa dön |
|
|
DoganBir
|
Tarih: Sun May 29, 2005 8:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
MD-C demiş ki: |
Double -> Float ? |
Ne demek istiyorsun. Biraz daha açıklayabilir misin |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
|
Tarih: Sun May 29, 2005 8:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
X dosyasından verileri double türünden değişkenlere al ve glTexcoord2d(...) ile gönder, Belki ufak kaymaların nedeni bu olabilir yani float'ın almayacağı yada tutamayacağı kadar sayıların yukarı yada aşağı yuvarlanması... Belki ikinci seçenek olarak Doku parametrelerinde değiştirmen gereken şeyler olabilir (Fakat sen tiny.x'de sorun yok demişsin. Bu durumda bu seçenek olmaz!) yada daha önce dendiği gibi Export olayında bir sorun olabilir, çizgilerden oluşan bir Doku yap ve dokuyu oluşturan resimde ne kadar bir hata payı olduğunu bul, böylece Export olayından sonra bu hataları el ile düzeltirsin... |
|
Başa dön |
|
|
DoganBir
|
Tarih: Sun May 29, 2005 8:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
DirectX 9 sdk ile çalışmaktayım. |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
|
Tarih: Sun May 29, 2005 8:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
DoganBir demiş ki: |
DirectX 9 sdk ile çalışmaktayım. |
Anladım, fakat sen söylediklerimi DX'e uyarlamaya çalış (GL kullandığım için DX'e uygun kod söylemem zor)
Ama tiny.x sorunsuz çalıştığına göre, sorun senin export ettiğin *.x'de birde yazdığın uygulama yerine SDK ile gelen Mesh Viewer'ı kullan ve dosyanı render et... Bakalım sonuç ne olacak, aynı ise hatanı kodlarda arama MAX'ı araştır! |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
|
Tarih: Sun May 29, 2005 8:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kayma sadece bazı poligonlarda mı? yoksa her yerde eşit mi? Eşit ise, dokunu aç ve kayma olan yerin aksine resmi kaydır.... |
|
Başa dön |
|
|
DoganBir
|
Tarih: Sun May 29, 2005 9:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Daha önce dediğim gibi basit bi kayma değil. Kaplamalar ufacık bir şekilde ayaklarda ve kafanın üstünde duruyor. Diğer taraflar tamamen beyaz. |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
|
Tarih: Sun May 29, 2005 9:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
Unknow Information |
|
Başa dön |
|
|
CemilKara
|
Tarih: Mon May 30, 2005 11:03 am Mesaj konusu: |
|
|
beyaz yerlere kaplama gelmiyor mu yoksa kaplamadaki bir beyazlık mı geliyor kontrol et. kaplama gelmiyorsa kodunda kaplama seçiminde hata olabilir, mesela bikaç kaplama kullanan bir model in, gövde kaplaması kafaya seçilmiş olabilir. haliyle koordinatlar değişecek yanlış yerlere yanlış atama olacaktır. resmin duruşu da yanlış olabilir, bazı exporter lar kaplamaları ters çeviriyor.. ss görmeden pek somut bişey söylenemez..
modeli farklı bir progaramda import edip modelin exportunda sorun olup olmadığını kontrol etmek de yerinde olur. DX in kendi model viewer ın da düzgün gözükmüyor mu mesela? |
|
Başa dön |
|
|
DoganBir
|
Tarih: Mon May 30, 2005 5:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
kaplama da beyaz olan yerler var. Kaplamayı max in içindeki unwarp ı kullanrak modelimize uyguladık ve max de doğru gözüküyor. ben de export da bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ya unwarp yapraken bi hata yapıyoruz ya da başka bişi ama çözemedim. |
|
Başa dön |
|
|
DoganBir
|
Tarih: Mon May 30, 2005 5:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
DX mview de de doğru çıkmıyor. Ayrı ayrı iki farklı export plugin i ile export ettim. ikiside farklı sonuç verdi. Biri SDK ile geln, biri de Panda. |
|
Başa dön |
|
|
|