Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
REDX
|
Tarih: Thu Jan 20, 2005 3:55 pm Mesaj konusu: game maker hersey yapıla bilirmi |
|
|
ben game maker başlamak istiyorum ama rpg tarzı bazı malar alıp satılabilen bir oyun veya ilerlemeli oyun para kazanılabilen oyun yapabilirmiyim yanıtlamanızı dilerim |
|
Başa dön |
|
|
harzememo
|
Tarih: Thu Jan 20, 2005 4:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
öncelikle başlığı yanlış seçtiğini belirteyim, hiçbir "şey" ile her "şey" yapılamaz. öyle bir "şey" olsa idi kimse uğraşmazdı hiçbir "şey" ile...
neyse, senin sorun farklı, bilenler daha sağlıklı cevap verecektir ama benim izlenimime göre; yapılır. hatta güzel piyasaya çıkabilecek bir RPG bile yapılabilir. yeter ki yeterli emek harcansın ve "özenli" çalışılsın. zaten aksi halde en kaliteli materyal de olsa elinde hiçbir "şey" yapamazsın. biraz sebat lazım anlayacağın.. |
|
Başa dön |
|
|
kmn
Kayıt: Nov 29, 2004 Mesajlar: 321 Nereden: Nereye gelmiş ülkemizde oyun yapımı...
|
Tarih: Thu Jan 20, 2005 4:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
Gm de bayağı birşey biliyorum ama hiç RPG tarzı oyun yapmayı denemedim. harzememo sana kesinlikle katılıyorum. Ama elimde sürüyle RPG tarzı oyun için örnek var. Bir kere işimd düştüğünde küçük bir motor hazırlamıştım (rpg) tarzında çok kolaydı. Eğer RPG tarzı oyun yapıcaksan. Öğrenmen gereken 2 en önemli şey :
1-Hemen hemen tüm variableler ve komutları.
2-Orta düzey gm bilgisi.
1. seçeneği mutlaka öğren. Gm nin F1 tuşu ile bunları kolayca öğrenirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Not : Eğer RPG veya strateji türü oyun yapacaksanız gm5.3a ile yapın.. |
|
Başa dön |
|
|
ozgurcocuk1987
|
Tarih: Sun Aug 14, 2005 2:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
selamlar ben gamemaker 6.1 ile her türlü oyunu yapabiliyorum (3d,2d)
kod konusunda yardımcı olabilirim. |
|
Başa dön |
|
|
sinan
|
Tarih: Mon Aug 15, 2005 4:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Game maker'da bence hayal gücünle sınırlısın.Benim GM'de yaptığım yüzlerce oyun var.%90'ı 2d.GM6.0 çıkınca 3d oyunlar da yapmaya başladım.GM'nin orjinal arayüzü ile 3d oyun yönetimi zayıf fakat.Tekrar GM içerisinde arayüz yapmak mümkün.Şahsen ben GM6.0 ve sonrası için 3D MODEL EDiTÖR yaptım.Bunda yaptığın modellemenin GM için kod çıktılarını alabiliyorsun.GM 2D oyun programlama üzerine çıkmış en iyi motor diyebilirim. |
|
Başa dön |
|
|
berk
|
Tarih: Thu Aug 25, 2005 12:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
peki bu gamemaker programı indirebileceğim bir site verebilir misiniz? |
|
Başa dön |