Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Eski
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Eski

Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OyunYapımı
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
UltraNoviceDeveloper

Nereden: Bazen Çanakkale bazen İzmir. Öğrenci Hayatı

MesajTarih: Sat Apr 05, 2003 9:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hep aklıma takılmıştır;
Ben daha çok Windows\'un çocuğu olduğumdan pek bir fikrim yok, eski oyunların canlandırma tayflarını (spritelarını) çizmek için ne gibi yöntemler, teknikler, araçlar vs. kullanılıyordu? (Burada eski oyunlardan kastım 1975-1989 çağı.) Yani bilirsiniz, eskiden Windows vb. platformlar yoktu ve doğal olarak günümüzdeki gibi \'sanatçı dostu\' çizim-canlandırma yazılımları da yoktu. O halde o kadar profesyonelce hazırlanmış görselliği neye/nelere borçluyduk?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
deniz
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Nereden: Ankara

MesajTarih: Sat Apr 05, 2003 10:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eski güzel günlerdede günümüzde olduğu gibi çeşitli çizim programları ve müzik programlarından faydalanılıyordu kuşkusuz. Fakat şunu söyleyebilirim ki o makinelerin (c64,amstrad,sinclair, atari, amiga vs..) grafik yetenekleri (renk/çözünürlük ve çeşitli bitmap kullanım kısıtları..) günümüze göre oldukça sade kaldığı için görüntü oluşturma programları da o ölçüde sadeydiler. Genel olarak kısıtlı bir palet üzerinden (8-16-32 sabit renk gibi..) renkleri seçip yine kısıtlı fonksiyonellikteki birkaç araç ile çizimimizi yapardık. Bir programda bulunan araçlar çizgi çizme, daire/elips/dörtgen çizme, doldurma, silme(!) gibi minimum düzeyde idiler.. Öle biyerlerden foroğrafları kolaj edip, photoshop taki gibi efektler felan yapamazdınız.. Grafikerler pixel pixel çalışıp eserlerini ortaya çıkarırlardı.. Soorada hemen save et bi diskete, amman birde yedeğini almayı unutma.. Zaten disketlerin depolama kapasiteleride düşük.. kısa zamanda bi ton disketin oluşuverirdi.. Allahtan 5 çeyreklikler az yer kaplıyordu..

İş üstüne verilen emek başarı ve kaliteyi getiren yegane unsur du sanırım.. tabi bu durum günümüz de de geçerliliğini koruyor.. aeaçlar her ne kadar gelişmiş olursa olsun, üzerine emek sarfedilmiş ve yetenekli kişilerin elinden çıkmış şeyler kendini hemen belli ediyor.. fakat (sanırım.. günümüzde herşey biraz daha kolay..

saygılar..

/* deniz */
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
UltraNoviceDeveloper

MesajTarih: Sun Apr 06, 2003 12:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Keşke o zamanları da görebilmiş olsaydım ve o ilkel teknikleri kullanarak bazı çalışmalar yapabilseydim. Muhtemelen şu andaki teknolojiyle çok daha verimli çalışabilirdim. Boşuna dememişler, önce zoru görmek gerek...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Misafir

MesajTarih: Sun Apr 06, 2003 4:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şimdi bir hüzün bastı yaa, çok nostaljik oldu.
Eski günlerde, hatırlıyorum da bir oyun için kendi resim editörümü yapmıştım. Sonra da kendi resim dosyası formatımı, ve tabii ki de kendi \"loader/saver\"larımı.
şimdi öyle mi? load yazıyon hazır.
Hey gidi günler heyy..
Kıymetini bilin
Başa dön
Togan

MesajTarih: Sun Apr 06, 2003 5:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

amerikayı yeniden keşfetmemek gerek demişler ama bu oyun yapımında geçerli değil
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
UltraNoviceDeveloper

MesajTarih: Mon Apr 07, 2003 1:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Quote:

On 2003-04-06 17:31, Anonymous wrote:
Şimdi bir hüzün bastı yaa, çok nostaljik oldu.
Eski günlerde, hatırlıyorum da bir oyun için kendi resim editörümü yapmıştım. Sonra da kendi resim dosyası formatımı, ve tabii ki de kendi \"loader/saver\"larımı.
şimdi öyle mi? load yazıyon hazır.
Hey gidi günler heyy..
Kıymetini bilin

Eskilerde çok iş var, ben ve benim gibiler ise güncel teknolojinin çocukları olarak çok hazırcı yetişiyoruz...Eskilere helal olsun diyorum...
Başa dön
UltraNoviceDeveloper

MesajTarih: Mon Apr 07, 2003 2:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Quote:

On 2003-04-06 18:19, Togan wrote:
amerikayı yeniden keşfetmemek gerek demişler ama bu oyun yapımında geçerli değil

Kesinlikle...
Başa dön
MD-C

Nereden: Dünya.Türkiye(54)

MesajTarih: Tue Apr 08, 2003 11:00 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Oyun yapımı geçmişe göre şimdi daha zor... eksiden Bir programlama dili bir de editör bildin mi bitti. Ama şimdi Modelleme, Doku, Programlama, Grafik API, Ses. say babam say
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
DG

Nereden: Eskişehir

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 11:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eski günleri özleyenler Commodore 64'te BASIC olmadığı zamanlar insanların oyunları ne ile kodladığına bir baksınlar bakalım. Eğer makina kodu ile oyun yazmaya çok özlem duyuyorsanız, internette biraz gezinin ve insanların o günlerde ne kadar sıkıntılı bir biçimde oyun yaptığını görün. Ya da bu olayın PC alternatifi için alın bir tane 16-bit x86 assembler(assemblerin üzerinde çalışacağı bir 80286 yada altı işlemci lazım) , başlayın kodmaya Smile

Bence oyun yapımı eskiye göre daha zor değil. Zor değil fakat daha uzun sürüyor.

Amiga zamanlarında bitmap çizmek için "deluxe paint" diye bir program vardı (amiga oyunlarının grafiklerinin birbirine çok benzemesinin nedenlerinden biridir). Photoshop'un atası diyebiliriz. Çok fantastik birşeydi, çok. İlgilenenler internette Win32 portunu bulabilirler.

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OyunYapımı Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız