Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Nomax
Kayıt: Jan 24, 2003 Mesajlar: 1134 Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...
|
Tarih: Sat Aug 28, 2004 11:26 am Mesaj konusu: Yaratık Tasarımları |
|
|
Üzerinde uğraştığım RPG için klasik yaratıkların yanı sıra Türk kültürüne ait çeşitli yaratıklar eklemeyi düşünüyorum.Örneğin tepegöz, gulyabani tarzı bildiğiniz, önerebileceğiniz yaratıklar varmı? Anadolu mitolojisinden bildiğiniz bu tarz yaratıklar varsa lütfen isimleri ve ayrıntılarıyla -görünüşleri, silahları, sesleri vs.- bana yazabilirmisiniz? Kendinize ait tasarımlarınız varsa onları da duymak, değerlendirmek isterim.Teşekkür ederim... |
|
Başa dön |
|
|
ferit
|
|
Başa dön |
|
|
Nomax
|
Tarih: Sat Aug 28, 2004 2:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hmm aslına yanlış söyledim mitoloji değil de daha çok efsanelerde masallarda adı geçen yaratıklardan bahsetmek istemiştim.Osmanlı zamanından falan adı bile duyulmamış ilginç yaratıklar var ecüc mecüc vesaire... |
|
Başa dön |
|
|
MustafaErdem
|
Tarih: Sat Aug 28, 2004 9:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
van gölü canavarı... |
|
Başa dön |
|
|
Nomax
|
Tarih: Sun Aug 29, 2004 1:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benim oyuna eklemeyi düşündüğüm yaratıklar:
1.Troll
2.Ork
3.Undead(zombi, ,iskelet vs.)
4.Giant (Dev)
5.Cyclopse (Tepegöz)
6.Wyrm (Ejderha türevi 2m boyunda bir yaratık)
7.Lizardman/Minatour (Kertenkele adam/Boğa adam)
Eğer sizinde aklınıza gelenler varsa lütfen ekleyin.Kendinize özgü birşeyler varsa onları da açıklayabilirsiniz.(örn:Belden aşşağısı insan olan kurbağa kafalı kanatlı bir yaratık.)
Teşekkürler... |
|
Başa dön |
|
|
ferit
|
Tarih: Sun Aug 29, 2004 1:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
ultima online? |
|
Başa dön |
|
|
nukemverite
|
Tarih: Sun Aug 29, 2004 2:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
eğer türk olması şart diilse al bi MM(monsters monuel içinde sayamıycak kadar yaratık.
FRP ile ilgili diilsen uğraşma bence fantastik bir şeyle |
|
Başa dön |
|
|
Nomax
|
Tarih: Sun Aug 29, 2004 2:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
FRP ile ilgili olamsam zaten böyle bir konu beni çekmezdi.Üstelik oldukça ilerledi proje artık bırakmam.Türk olması şart değil tabii ki ama orjinal birşeyler yaratmak istiyorum.Aksi taktirde diğer rpg lerden pek farkı olmayan bir oyun olacak.Diablo'da olduğu gibi kendime özgü yaratıklar yaratmak istiyorum be sizden de yardım bekliyorum.Önerin için teşekkürler... |
|
Başa dön |
|
|
graphmaster
|
Tarih: Sun Aug 29, 2004 10:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
centaur olabilir(yarı at,yarı insan yaratık)
cin olabilir
eğer masallardan fln. birşey arıyorsan türk değil pers ve hindistan krallığından bir şeyler ara.. |
|
Başa dön |
|
|
ferit
|
Tarih: Mon Aug 30, 2004 9:52 am Mesaj konusu: |
|
|
2 gündür hatırlamaya çalışıyordum issmini şimdi hatırladım "şah meran"..
Alıntı: |
Şahmeran Hikayesi
Günümüzden binlerce yıl önce, Güney Anadolu'da Tarsus kenti dolaylarında, yedi kat yerin dibindeki mağralarda yaşayan yaratıklar varmış. Meran adı verilen bu yaratıklar, çok akıllı ve iyi yüreklilermiş. Arkadaşlığa, dostluğa, sevgiye büyük önem vererek, barış içinde mutlu bir yaşam sürerlermiş. Meranların başlarında Şahmeran denilen eceleri varmış. Genç ve güzel bir kadın olan Şahmeran hiç yaşlanmaz, öldüğü zaman da ruhu kızının vücuduna geçermiş.
Meranların yaşadığı dönemde, İran'ın Tebriz kentinde, Keyhüsrev adinda bir kral, acımasızlığıyla ün yapmış. Halkı ağır vergi yükü altında yoksulluk içinde yaşarken sarayda keyfi alemler yapılırmış. Bundan rahatsızlık duyan Dünyal adındaki bir bilgin Keyhüsrev'i doğru yola çekmek için çok uğraşmış ve bu uğurda yapmadığı şey kalmamış. Dünyada oğlu Camsap'tan başka hiç bir kimsesi olmayan bilgin, Meranların yaşadığı bölgeyi bilir, uzun uğraşlardan sonra bulmayı başardığı gizli geçitten geçerek onlara ulaşır ve Şahmeran ile dertleşirmiş.
Ögrendiklerini ve gördüklerini bir kitap'ta toplayan bilgin Dünyal, yazdıklarını oğluna anlatır ve onu yetiştirmeye çalışırmış. Kitabın bir sayfasına çizdiği Şahmeran'ın resmini gören Camsap, Şahmeran gerçekten bu kadar güzel mi babacığım der. Babası ise evet oğlum resimdekinden çok daha güzel der. Camsap o kitapta bellerinden aşağısı yılan, üstü ise insan olan, Meran adı verilen bu yaratıkların başındaki Şahmeran'a aşık olur ve onu görmek için elinden gelen herşeyi yapacağını söyler. |
|
|
Başa dön |
|
|
MD-C
Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
|
Tarih: Mon Aug 30, 2004 1:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aradığın yaratık değil mi? O halde doğadaki hayvanları herhangi bir resim editörü ile kırp, biç, çekiştir ve boz... al sana yaratık! |
|
Başa dön |
|
|
MrCha0s
|
Tarih: Mon Aug 30, 2004 3:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
walla turkunu bilmiyorum ama aradigin yaratiksa rpg lerden ultima online ve warcraftdan yararlanabilirsin (sakin ukala ukala warcraft strateji demeyin)
Oncelikle irklar var orc lar, elf ler, insanlar, oluler , hayvanlar ve yari hayvan yari insanlar.... Bunlarda kendi aralarinda bir cok ture ayriliyo
oluler
iskeletler (kendi arasinda turlere ayirabilirsin skeleton mage skeletin knight gibi)
lich ler
shade ler
wrath ler
mumyalar
spectre lar
zombiler
ghouls
corpsers
orc lar icinde kendi arasinda bir cok tur var kafana gorede ayarlarsin yesil olsun disleri agizlarindan cikmish olsun homurdanarak sesler cikarsin yeter
orc mage
orc brutish
orc lord vs...
elf ise tamamen ap ayri bir irk elfleride diger yaratiklar gibi buyucu, okcu, gibi yeteneklerine ayirabilir bunun disinda night elf, forest elf gibide kendi arasinda turlerede ayirabilirsin
yaratiklar, hayvanlar. yari insan yari hayvanlar
gazers
harpies
headless ones
gigant spiders
dragons
drakes
ettins
trolls
cyclopses
ogres
titans
balrons
daemons
wyrms
wyverns
serpents
gargoyles
imps
hell hounds
walla ultima online dan aklimda kalanlar bunlar www.ultimatr.com www.lostlibrary.com dan filanda baya bi bilgi edinebilirsin... Bunun disinda tamamen hayal urunu oldugu icin bi base bi yaratik yaratirsin kendin sonra onun buyucu. okcu gibi versiyonlarini cizersin...
son olarak FRP RULZ! |
|
Başa dön |
|
|
nukemverite
|
Tarih: Tue Aug 31, 2004 1:13 am Mesaj konusu: |
|
|
Eğer gerçekten diablodaki gibi orjinal bişi ayratcaksan sadece tek yaratığı düşünme çevresini yaşam biçimini falanda düşün o zaman rahatça bulursun isteidğini. Yani sadece bir tür yaratık yerine bir ayratığın bir çok türü farklı isimde kralları köleleri askerleri gibi |
|
Başa dön |
|
|
MrCha0s
|
Tarih: Tue Aug 31, 2004 3:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
nukem hakli bencede yani ole tek bi yaratik yaratip koyma oyuna bi defa o yaratigi karakterize et ne tur bi yerde yasar nelere ihtiyac duyar dusmanlari kimdir hangi yaratiklarla iyi gecinir hangi yaratiklarla savasir gibisinden sonra ona gore bi ortam yarat ve yaratigi o ortama koy... ornek vermek gerekirse bir lich lord ile bir golem veya ettin veya orc yanyana asla durmaz lich undead oldugu icin etrafinda iskeletler wrathler shade ler zombiler vs vardir ve bi lich i hic bi zaman icin ormanlik bi alanda agaclarin icinde goremezsin lich ler mezarliklarda veya zindanlarda bulunur. Bunun gibi dusunursen oyununda levellari veya ortami zaten kendiliginden yaratmis olursun |
|
Başa dön |
|
|
Nomax
|
Tarih: Tue Aug 31, 2004 6:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Mr.Chaos açıklamaların için teşekkür ederim ama 99 yılından geçtiğimiz 3 aya kadar pek çok serverda ultima online oynadım.Onu bırak Zaten kendimi bildim bileli FRP ile içli dışlı olan bir insanım.Yani orkun elfin ne olduğunu biliyorum.Ben size diyorum ki klasik elf ork vesaire dışında orjinal birşeyler olsun istiyorum.Neyse yanlış anlaşılmış.Varsa aklınızda klasik yaratıklar dışında birşeyler çok iyi olur.Hepinize önerileriniz için çok teşekkür ederim... |
|
Başa dön |
|
|
|