Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Crytek
|
Tarih: Sun Aug 01, 2004 8:07 pm Mesaj konusu: 3D Studio Max'a Nerden başlamalı ?? |
|
|
Merhaba arkadaşlar 3D Studio Max Programına nereden başlamalı?Bana Bu konuda yardımcı olurmusunuz?Hepinize teşekkür ederim. |
|
Başa dön |
|
|
Redeemer
|
Tarih: Sun Aug 01, 2004 10:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
Önce primitives' den box çiz, bundan iyi bir başlangıç olamaz
Şaka bir yana max' in kendi tutorial'larını öğrenirsen başka bir kaynağa fazla ihtiyacın olmaz. Tabi ingilizce bilmen şart bu durumda.
İngilizcem yok diyorsan kitap araştırabilirsin. Güzel kitaplar var piyasada. |
|
Başa dön |
|
|
Crytek
|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 12:57 am Mesaj konusu: |
|
|
Ya ingilizcem var ama türkçe kaynak lazım ben burada hangi kaynakla sıfırdan başlamalıyım diye sordum o konuda yardıma ihtiyacım var. |
|
Başa dön |
|
|
burak575
|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 9:07 am Mesaj konusu: |
|
|
ingilicen varsa niye türkçe kaynak arıyorsun be burdan anladım ki ingilicem var ama anlamıoyrum
neyse işte box çiz nebilim sphere çiz... kaynak istiyosan arayan bulur diyorum... |
|
Başa dön |
|
|
cjungie
|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 11:21 am Mesaj konusu: |
|
|
Önce kutudan masa yap sandalye yap ... sonra kutudan araba yap.
İnternetten kaynak bulmak kolay. (bkz. google)
Yoksa kitap alman lazım. İyi şanslar 3dsmax ile. Ama mesela ben kendim öğrenmiştim 3dsmax'i deneye deneye. Yapa yapa. Sonra da geliştirdim tutorial fln okuyarak. En iyisi önce kendin biraz uğraş 3dsmax üzerinde |
|
Başa dön |
|
|
ferdemoncel
|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 12:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
İstersen 3DSMax'ın ücretsiz versiyonunu olan GMax'ı
http://www.discreet.com/products/gmax/
adresinden indirerek işe başlayabilirsin. Sanırım içinde bir kaç tutorial (öğretici makale) ile geliyor. Bir tane uçak modelleme ile ilgili bir örnek vardı. Yapmıştım çok hoşuma gitmişti. Zaten GMax da 3DSMax'ın bir az gelişmiş versiyonu gibi bir şey. Öğrendikten sonra direkt 3DSMax'a geçiş yapabilirsin. ASP.NET uygulamaları yazmak için kullanılan Web Matrix'le VStudio.NET'i kıyaslamak gibi bir şey. Burada Web Matrix de az gelişmiş ve ücretsiz versiyon oluyor :)
3DSMax ile ilgili Türkçe bir site:
http://www.tr3d.com/ |
|
Başa dön |
|
|
Longbow
|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 3:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
Pusula yayınlarından Nezih Kanbur'un 3D Studio Max kitabını al.Hernekadar Max 2 baz alınarak yazılmışsa da 3D'nin temellerinden başlayarak anlattığı için yeni başlayanlar için muhteşem bir kitap.Tam bir başucu kaynağı:)Takıldığın yerleri de (yeni Max'lerde bazı özelliklerin yeri filan değişik) www.tr3d.com'a bakıp halledersin.Bu kitabı bitirdikten sonra www.tr3d.com ve www.3dtotal.com'un tutorial'lerine bak.Ayrıca Alfa yayınlarından çıkma Max4 ve Max5 kitapları da var ancak direk bu kitaplardan başlarsan afallarsın çünkü seni belli bir seviyede kabul edip ona göre anlatıyorlar.O yüzden tavsiyem kesinlikle Nezih Kanbur'un kitabıyla başla.Kolaygelsin... |
|
Başa dön |
|
|
Norman
|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 6:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Forumda ara 3d kitaplar hakkında değerlendirmelerim var ama Nezih Kambur un labirent firmasını ziyaretim sırasında ofisinde bangır bangır arabesk dinlemesi antipati oluşturmuştu ondan onun kitabını okumadım ne alakaysa |
|
Başa dön |
|
|
ferit
|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 6:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben bundan 4 5 yıl öncesine metal dinlerdim.. şimdi hakan taşıyan, ibo, müslüm baba, selçuk baba felan dinniyom yani.. tabi bunların yanında system of a down, guns roses (teo+du)man, cranberries yani müzük evrenseldir..
3dmax ogrenmek icin step by step 3dsmax kitaplarına bakmak gerek o kadar çok düğmeydi ayardı varki.. kurcalarken ben ayar oluyorum.. o yuzden sadece aç, degistir materyal, export olayini ogrenicek kadar kastim |
|
Başa dön |
|
|
Crytek
|
Tarih: Tue Aug 03, 2004 11:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
İngilizcem var ama kaynaklardaki konuları tam olarak anlayamadım anladığım kısımlardada yapamadığım şeyler oldu.Bana tamamen sıfırdan başlayarak anlatacak kaynak lazım.Mese kutudan sandalye yap diyorsunuz kutunun nokta kısımlarını tutup nasıl değiştiririm vs. ilg başlangıç dahil ileri doğru götürecek bir kaynak lazım bana arkadaşlar Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.. |
|
Başa dön |
|
|
nerondes
|
Tarih: Thu Sep 09, 2004 2:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
O zaman sana tek tavsiyem anlamasanda VAZGEÇME.
www.tr3d.com adresi aslında sana yetebilir.Kitap almanıda tavsiye etmem.En iyi eğitim deneme yanılma metodu ile olur(çin atasözüdür ).
Ama bunun için senin zaman ve morale ihtiyacın olacak. |
|
Başa dön |
|
|
istan
|
Tarih: Fri Sep 10, 2004 7:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
bana güzel bi ingilizce tutoials bulunan site söylermisin.(3ds max) |
|
Başa dön |
|
|
cjungie
|
Tarih: Sat Sep 11, 2004 3:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
istan demiş ki: |
bana güzel bi ingilizce tutoials bulunan site söylermisin.(3ds max) |
3dtotal.com |
|
Başa dön |
|
|
cnacrons
|
Tarih: Mon Sep 13, 2004 6:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Başlangıcı Nendo ve Mirai programlarıyla kendini geliştir.
Daha sonra 3d max sana kolay gelir. Bu arada Mirai ve Nendo programları
çok kolaydır. Özellikle oyun programalma için |
|
Başa dön |
|
|
|