Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
MD-C
Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
|
Tarih: Fri Sep 03, 2004 4:40 pm Mesaj konusu: Nasıl Başlarım? Cevap:.... |
|
|
A'dan Z'ye C Kılavuzu - Pusula Yayıncılık - 26 Milyon T.L.
Eğer C'yi öğrenmek yada C++ için alt yapını hazırlamak istiyorsan C'ye giriş için şahane bir kitap. Programlama dili; C ile bilgisayarı nasıl tam kontol edileceğini sana öğretebilen bir kitap.
- Satın Al -
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
C++ Temel Öğrenim Klavuzu - Alfa Yayınları - 25 Milyon T.L.
C++ Son halini ve tabi ki Nesneye Dayaklı Programlamayı (00P) bu kitap sayesinde öğrenebilirsin. Fakat kitabın tek istediği özellik daha önce C'i bilmen gerektiği... Onun dışında Türkçe'deki en sağlam C++ kitabı. Bu kitap ile C++ yer bitirirsin ama unutmadan C'i bileceksin
- Satın Al -
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Visual C++.Net - Alfa Yayınları - 38 Milyon T.L.
Microsoft Visual C++ .Net platformuyla C ve C++ dilini öğrenmek için başlangıç seviyesinde kaliteli bir kitap...
- Satın Al -
Bilgisayar Grafikleri - Seçkin Yayıncılık - 10 Milyon T.L.
Şu an için 3D olayına en yakın Türkçe kitap, bu kitap ile 2D, 3D, matrix, vektör, Binary Space Tree, Clipping, Doğru çizme algoritmaları, Eleme algoritmaları, Işın izleme ve daha bir çok algoritmaya yüzeysel giriş yapıyor, eee her haliylede bilgi ediniyorsun...
- Satın Al -
OpenGL SuperBible - Çağlayan Kitapevi - 27.50$ + KDV
OpenGL hakkında herşey bu kitapta fakat ingilizce olma şartıyla...
- Satın Al -
MyLinks Hazırlayan MD.C
Alet çantası niteliğinde bir sayfa, bu sayfa ile programlama, oyun yapımı, oyun motorları, kitap siteleri, alış veriş siteleri, program siteleri ve derslere ulaşabilirsiniz.
- G i t -
*Konuyu genişletmek istiyenler cevabını çekinmeden yazsın... |
|
Başa dön |
|
|
Nomax
Kayıt: Jan 24, 2003 Mesajlar: 1134 Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...
|
Tarih: Fri Sep 03, 2004 5:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
C++ diline aşina olduktan sonra WinAPI kullanarak ufak ama sizi eğlendirerek oyun programlama mantığı kavratan bir kitap isterseniz:
24 Saatte Oyun Programlama - Alfa Yayınevi - Michael Morrison - Çevirmen:Koray Al - Dil: Türkçe
Pek çok kitapevinde bulabilir veya sipariş verebilirsiniz...
İçerdiği konular:
- Oyun geliştirmenin temelleri
- Windows oyun programlaması
- Oyun motoru oluşturmak
- Oyun grafikleri
- Oyunlarda klavye, fare ve oyun çubuğu kontrolleri
- Oyun animasyonları
- Oyunlarda ses ve müzik kullanımı
- Yapay zeka uygulamaları
- Örnek oyunlar
CD-ROM'da:
- Borland C++ Builder 5.5 derleyicisi ve komut satırı araçları
- Borland C++ Builder 6 Enterprise Trial Edition
- Kitapta geliştirilen oyunların kaynak kodları |
|
Başa dön |
|
|
leblebi
|
Tarih: Fri Sep 03, 2004 5:55 pm Mesaj konusu: ... |
|
|
OpenGL SuperBible 'i almayin. Yillar once gaza geldigim zaman almistim. Cok yuzeysel opengl bilgisi veriyo. Bunun yanisira windows+opengl orneklerinde adam "multithread yapin cok guzel olur, aha bu da ornegi" diye sizi gaza getiren bir ornek koyuyo. Tabii toyken herseyi yutmaya hazirsiniz onu da yutuyorsunuz, sonradan aci cikiyo . |
|
Başa dön |
|
|
cjungie
|
Tarih: Fri Sep 03, 2004 8:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
"Bilgisayar Grafikleri - Seçkin Yayıncılık" kitabı nasıldır biraz bahseder misiniz?
Benim ihtiyacım olan opengl ve directx bağımsız 3D olayını , 3 boyutlu matematik , matrix fln öğreticek bi kitap. İyi midir bu? |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
|
Tarih: Fri Sep 03, 2004 9:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
Pişman olmazsın... Tamamen 2D ve 3D matematiği var... |
|
Başa dön |
|
|
ferdemoncel
|
Tarih: Sat Sep 04, 2004 1:46 am Mesaj konusu: |
|
|
Her zaman söylediğim gibi bence C++ öğrenmek için C öğrenmek bence bir gereklilik değil. Zaten C++ ustaları da böyle diyor. Zaten C öğreneceksiniz C öğrenin ne gerek var C++ öğrenmeye.
Bkz:
http://www.research.att.com/~bs/bs_faq.html#prerequisite
http://www.parashift.com/c++-faq-lite/how-to-learn-cpp.html#faq-28.2
Ben hiç C bilmiyorum. Hiç de öğreneceğimi zannetmiyorum :) Ve şu anda Schildt'in kitabını çalışıyorum. Ve hiç C ile ilgili kitapta öyle bir şeye rastlamadım şu ana kadar. Bir kaç tane printf ile yapılmış programı C++ ile yapın demesini saymazsak. Bence Schildt'in C öğrenin demesinin altında bir pazarlama amacı var.
Bir alt satıra bakarsanız:
"... C'yi öğrenmeniz gerekir. C öğrenmek istiyorsanız Teach YourSelf C'nin üçüncü baskısı (yine aynı yazarın) okumanızı falan tavsiye ederim"
yazıyor.
Bence bu kitabı almadan C Dili Grubunda yayınlanmış bir eleştirisini okuyun.
http://groups.yahoo.com/group/cdili/message/1769
Ama yine de (şu ana kadar Türkçeye çevrilen C++ kitapları arasında) en iyisi gibi. Bir sürü örnek var. Zaten yukarıdaki eleştiriyi de okursanız kitap hakkında bir fikir sahibi olmuş olursunuz. Bence en büyük eksiği çevirisi çok kötü. Programların bazıları yarı Türkçe yarı İngilizce. Başlıklarda da bu tür şeyler var. Örneğin : Namespaceler .
Bir de şu "Microsoft Visual C++ .Net platformuyla C ve C++ dilini öğrenmek için başlangıç seviyesinde kaliteli bir kitap" emin değilim bende yok ama başka bir .NET kitabı var. Sakın Managed C++ öğretmek için olmasın?! |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
|
Tarih: Sat Sep 04, 2004 10:47 am Mesaj konusu: |
|
|
Visual C++.Net - Alfa Yayınları - 38 Milyon T.L. Bu kitabı şu an okuyorum... Visual C++ .Net aracının menülerinden.... Windows programlamaya kadar uzanan geniş bir içeriği var. Yani kısaca başlangıç seviyesinde. Ayrıca fazladan, C# giriş yapılıyor... C++ öğrenmek için C öğrenmeye gerek yok... ama piyasadaki kitaplardan hiç biri başlangıç seviyesinde C++ öğretmiyor; Visual C++.Net hariç... A'dan Z'ye C Kılavuzu - Pusula Yayıncılık - 26 Milyon T.L.[b] kitabını önermemin tek nedeni tamamen Türkçe olması ve bu işi yıllardır yapan bir kişinin yazmış olması haliyle bu kitap ile Sadece C'yi değil Bilgisayarıda öğreniyorsun! [b]C++ Temel Öğrenim Klavuzu - Alfa Yayınları - 25 Milyon T.L. güzel bir kitap ilk olarak bu kitap ile C++ başladım ve hiç bir C/C++ bilgim olmadı için kitap bana çok uzak kaldı. Hatta C/C++ alt yapısı yapana kadar kitaptan 3 ay uzak kaldım... Yani bu kitap hiç bir şey bilmeyen için bir kitap değil!... ferdemoncel'in de dediği gibi çeviri çok kötü, öyle cümleler oluyor ki anlamak için aynı cümleyi hatta sayfayı, tekrar tekrar okumak gerekiyor.. ama çok kaliteli bir kitap!
leblebi OpenGL SuperBible'ın 3. Düzenlemesini gerçekten almamalı mı? Şu sıralar tamda kendimi alma moduna kilitlemiştim |
|
Başa dön |
|
|
ferdemoncel
|
Tarih: Sat Sep 04, 2004 2:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
MDC benim bu Visual C++.NET kitabıyla ilgili olarak sormak istediğim şuydu : Yani kitap Managed C++ mi anlatıyor yoksa VC++ ortamında C++ dilini mi anlatıyor.
Bunu da Managed C++ ile C++ farklı şeyler olduğu için C++ öğrenmek isteyen arkadaşlar yanlışlıkla Managed C++ öğrenmesin :) diye sormuştum.
Yani örneğin şu mu (Managed C++ örneği):
Kod: |
__gc class Deneme
{
/*
Yönetilen C++ sınıfı
*/
}
int _tmain (void)
{
Console::WriteLine (S"Deneme");
/*
Diğer kodlar..
*/
}
|
yoksa şu mu (bildiğimiz C++ kodu)
Kod: |
#include <iostream>
class Dunya
{
public:
Dunya () { std::cout << "Merhaba Dunya\n"; }
~Dunya () { std::cout << "Gule Gule!\n"; }
};
Dunya genelDunya;
int main ()
{
}
|
Not : Managed C++'de bellek ayırma işlemi otomatik olarak yapılır.Ya da oluşturduğunuz nesnelerin ömürlerinin denetlenmesi .NET Framework düzeneğine bırakılmıştır. Örneğin nesnelerin silinmesi .NET Çöp Toplama sistemiyle gerçekleştirilir. Bu yüzden (Yönetilen) anlamında Managed C++ ismini almış. |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
|
Tarih: Sat Sep 04, 2004 2:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Cevap veriyorum: C++ yani Mircosoft'un FrameWork olayı YOK! hatta adı bile anılmıyor |
|
Başa dön |
|
|
EzMaster
|
Tarih: Wed Sep 08, 2004 12:33 am Mesaj konusu: |
|
|
Peki 24 saatte oyun programlama kitabı nasıldır? c++ hakkında çok şey bilmiyorum başlangıç seviyesi için c++'da oyun yapmayı öğretecek bir kitap lazım. |
|
Başa dön |
|
|
chenmy1
|
Tarih: Thu Sep 09, 2004 1:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
bir inceleyim diye almistim ben onu bes para etmez bence c++ yi anlatmiyor biraz mantik hakkinda bilgi sahibi yapmaya calisiyor ki bunu bu sitede bulabilir hatta daha fazlasini bulabilirsin...
bu siteden onun gibi 1000 kitap cikar ..
bence ilk baska kullanican dili ogreten kitaplar al.. |
|
Başa dön |
|
|
Bonus
|
Tarih: Tue Sep 21, 2004 4:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben nesne yönelimli programlama (oop) kitabını almıştım, kalınlığından ve karmaşıklığından korktum, biraz da üşengeçliğimden |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
|
Tarih: Tue Sep 21, 2004 5:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bonus demiş ki: |
ben nesne yönelimli programlama (oop) kitabını almıştım, kalınlığından ve karmaşıklığından korktum, biraz da üşengeçliğimden |
Olsun sen genede Roman okurmuş gibi başla ve bitir |
|
Başa dön |
|
|
evrimfeyyaz
|
Tarih: Thu Dec 16, 2004 7:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar ben oyun programlaya giriş yapmak istiyorum. 14 yaşındayım. ASP, HTML biraz da Visual Basic biliyorum. Çok çok az C biliyorum. A'dan Z'ye C kitabını almıştım. İçeriği çok tatmin edici görünüyodu ki öyle olduğunu gördüm. Ona başlamıştım ama başka işlerim çıktığı için bırakmak zorunda kaldım. Burda bu işi bilen insanlar var. MSN Messengerla, Yahoo Messengerla veya başka bir yolla konuşsak, bana yol gösterebilecek olan var mı. Yani neler yapmam gerektiğini konuşmak istiyorum. Bilinçsiz olarak başlamayayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
|
Başa dön |
|
|
zemeux
|
Tarih: Sat Feb 05, 2005 10:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Daha yolun çok başındasın!!! Bende bu yollardan geçmiştim! İlk önerim vb olcakatır! (visual basic) C++ kasar şimdilik. İlk temelleri öğren programcılığın ondan c++ m++ felan!! |
|
Başa dön |
|
|
|