Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

     Forumlar

 strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]


oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Aranıyor - oyun yapım grubu
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Aranıyor - oyun yapım grubu

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ragnor



Kayıt: Jan 26, 2003
Mesajlar: 218
Nereden: Bursa

MesajTarih: Fri Sep 03, 2004 2:20 am    Mesaj konusu: Aranıyor - oyun yapım grubu Alıntıyla Cevap Ver

Çok klişe oldu ama naapayım artık ihtiyacım var, mecburum. aha ilanım;

Artık daha fazla zamanım kalmadı, ve bu işle ilgimi bir üst seviyeye çıkarmak ve daha fazla zaman ayırmak istiyorum.
Kafamdaki şey shareware oyunlar yapmak. Açıkcası eskiden level dergisi forumlarında pilavlı nick'li arkadaş bunu başarmıştı BuildCity (umarım doğru hatırlamışımdır) ve adını unuttuğum o tek hücreli canlı simulasyonu ile. Kendisi türkiye sınırlarında pek iyi bir satış yapamadığını ama yurt dışında (almanyadaki satıcısı ile sorunlar yaşamış olmasına rağmen) daha iyi bir satış yaptığını anlatmıştı forumda.
Benimde istediğim bu. Ama satılabilecek bir oyun yapacak ne sabrım ne de her konuda yeterli bilgi ve yeteneğim var. Birde bütün işleri kendim yapmak zorunda olduğum için normalden birkaç kat daha uzun süren yapım aşamsında çok erken bunalıyorum ve işi aceleye getiriyorum işte bu yüzden en son yaptığım oyunların hepsinde bir sıkıcılık var.
Ben ihtiyacım olanları biliyorum. Oyun yapımında herkesin kendi alanıyla uğraşacağı bir ekip. Aşağıya istediğim özellikleri yazacağım ilgilenenler bana bu konu altına mesaj yazarak, forumdan özel mesajla ,icq ile (77119561), msn ile (ragnor@microsoft.com) veya mail yolu ( ragnor_whr@yahoo.com , msn'i denemeyin çünkü geçerli bir mail adresi değil ama msn için işe yarıyor Smile) ile ulaşırsanız hepimiz için iyi olur.
İhtiyaç listesi:
Şimdi programcılara ihtiyaç var. Çünkü oyunlarda sonunda bilgisayar programları ve oyun yaparken göz önünde bulundurmamız gereken en önemli şey oynanabilirlik ki programcıların direk etki edeceği bir özellik bu.
Grubu ben aradığıma göre kendime göre seçmeliyim değil mi? O yüzden programcılarda orta seviyede c/c++ bilgisi ve başlangıç seviyesinde opengl bilgisi yeter. Yani benim durumum bu, daha azı olsa bile ayak uydurabileceğinize inanıyorsanız sorun yok. Bunun dışında başvururken daha önce yaptığınız birkaç çalışmayı, ufak şeyler yeterli sadece yeterli olduğunuzu kanıtlayacak şeyler olması yeter.
Ayırca grup acilen grafikerlere ihtiyaç duyuyor. Aklımda çoğunlukla rpg oyunları var, ve 2d oyunlar. Bunun iki nedeni var birincisi yapacağımız oyunlar ufak olacak ama yinede kendini sattıracak albeniye sahip olmalı. Ve shareware oyunlar için en iyisi 2d grafiklerdir. 3d yaparsak oyun gereksiz yere büyür diye düşünüyorum, tabi bu hiç 3d olmayacak demek değil ama öncelik ve önem 2d 'ye verilmeli demek. Bu da demek ki aradığımız grafiker izometrik veya topdown tilesetler hazırlayabilmeli ve ayrıca karakter yüzleri veya arabirimin grafikleri gibi diğer grafikleri yapacak birileri lazım. Tabi oyunun tasarım aşamasında genelde kara kalemle tasarım çizimleri olur ama bu gibi internet üzerinden kurulacak bir grupta buna ihtiyaç yok. Ama diğer işleri yapabiliyorsa bunuda yapabilmesi hiçte fena olmaz Smile.
Neyse birde senaryo ve tasarım konularını sırtlayıp programcı ve grafiklerin asıl işlerine zaman ayırabilmelerini sağlar ve oyunun hem tasarımını hem de senaryosunun sağlam olmasını sağlar.
Bunun dışında müzik ve sesler ile ilgilenecek birileri olursa çok hoş olur. Aslında müzik işini oyun bittikten sonra bu işle uğraşan insanlarla anlaşarakta çözebiliriz. Sesleride internette bolca bedava ses kütüphanesi bulunmakta ama bu işlede biri ilgilenirse herkes kendi işine daha rahat zaman ayırabilir.

Beyler şimdi yukarıdaki istek listesi kesinlikle benim isteklerime göre ayarlandı. Bu demek değil ki ben hepinizin başı olacağım. Bu adece ekibi kurmak benim fikrimdi ve aynı fikirdeki diğerleri ile beraber çalışmak istiyorum. Şimdi diğer oyun gruplarından (lütfen alınıp bana birsürü karşı mesaj atmayın) bana gına geldi ve açıkcası bir grup kuracaksam yüz yüze çalışabileceğim insanlarla olsun isterdim ama her şeye sahip olamıyorum. Bu yazın başında denedim güzel bir projeydi ve her işle uğraşacak birileri vardı, iyiydi güzeldi ama ekip bir türlü bir araya gelemedi. Ve böylece başlamadan yazım sona erdi. Şimdi çalışmayanlar, bir işe yaramayanlar olursa direk kovulur. Ayrıca ekip olarak tek bir şartım daha var oda ortak karar alacağız ve kararlara uyacağız. O yüzden toplantı yapılacaksa herkes katılacak! Bunun dışında katılacak olanlar kendi becerilerini gösterecek ufak çalışmaları ile başvursunlar lütfen. Birde sende kendi çalışmalarını göster derse www.geocities.com/ragnor_whr/index.html adresinde bulabilirsiniz ama hepsi vbasic projeleri ama artık c/c++ programlamaya geçtim programcılarda aradığım seviye kendimi tanımladığım seviye, ayrıca tek başına olduğumdan hala c/c++ ile elle tutulur bir iş çıkarmış değilim.

Birşey unutmuşum oda benim bir takıntım, programcıların platform bağımsız programlama yapmalarını tercih ediyorum. Üzgünüm ama nefret ediyorum windows ve microsoft'tan yinede mecburum onlara... Ama yinede platform bağımsız programlama hem çok zor değil hemde yaptığımız oyunu diğer platformlara (çoğunlukla linux,unix, belki apple Smile )taşıma işini kolaylaştırır, bi düşünün...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
MD-C



Kayıt: Feb 26, 2003
Mesajlar: 1258
Nereden: Dünya.Türkiye(54)

MesajTarih: Fri Sep 03, 2004 12:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yaz tatiller'İn grup kurma olaylarını bırakana kadar boş geçecek gibi? Crying or Very sad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB 2.x.x © 200x phpBB Group
Türkçe Çeviri : Onur Turgay & Erdem Çorapçıoğlu
Türkçe Düzenleme: Alexis Canver
Version 2.x.x of PHP-Nuke Port by Tom Nitzschner © 200x www.toms-home.com




Web site powered by PHP-Nuke
Web site engine\'s code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sayfa Üretimi: 0.109 Saniye