Statik IP le bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. SpeedTouch Modem'in aslında bir router. Ve bu router da aslında bir server dan farksız çalışıyor. İçinde kendi software'i vs.si var. Şimdi bu router'a bağlı bir bilgisayardan oyun açtığında, ister IP statik olsun ister dinamik olsun eğer local IP gözüküyorsa sorun yine devam eder. whatismyip.com dan IP ni öğrensen bile bu sadece net bağlanıtının IP sini artık bildiğin anlamına gelir . Başka bir deyişle, oyunu local olarak değilde net'te host ettiğini göstermez.
Fifa da host local network game ve host internet tcp/ip game diye 2 ayrı şık olmasının bir nedeni var... İllaki bir şekil local/internet olayını ayarlaya biliyorsundur... Router arkasından daha zordur tabii, ama yinede olması lazım.
Bu statik IP konusuna gelince, internete bi ara dynip diye bi program/site vardı. Dinamik IPlere bilgisayarda çalışan bir yazılım aracılığı ile statik bir adresten erişim sağlıyordu... Örneğin adres olarak foodrade.dynip.com seçiyordun, ve bu adreste senin o anki IP ne yönleniyordu. Bu şekil işini görür, statik IP ye gerek yok yani.. Tabi dynip paralı sanırım, bunu beleşe yapanlarda vardı ama adersi bilmiyorum, ararsan bulursun bence.
Neyse kolay gele, oyunun çıkmasını 32318237 gözle bekliyoruz
Tarih: Mon Jul 26, 2004 1:46 am Mesaj konusu:
aah dediğim yöntemi kullanmamışın ki kardeşim net üzerindeki ip ni 10.0.0.2 adresinden bakcaksın orda kabak gibi yazar ama açtığın portu soldaki virtual server üzerinden tanımlamalısın mesela senin local ip in 10.0.0.3 diyelim orya oyunun kullandığı portu yazcaksın yanına local ip ni yazcaksın ki roter net üzerinden gelen cağrılara cevap versin ayrıca 80 portundan bağlandığını söylemişi burda sen aslında net üzerinden 10.0.0.2 adresine bağlanmış oluyorsun yani biri senin ip ini biliyorsa diyelim ki 4.3.2.1 olsun buraya net üzerinden http://4.3.2.1/ den girip kullanıcı adı şifresini girerek modeminin ayarlarını elleyebilir dynip de bu yüzüden çalışmıyor denedim ben mesela burak575.dynip.com diye bişey aldım girdiğim zaman modeme bağlanıyor ayarlarını yaparsam olmaz aslında ama gerek duymadım kasmadım ama yapmak istiyorsan modem üzerinden ayarını yapman lazım istersen icq ya gel anlatiim sana 158159624
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız