Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
TheCotanak

|
Tarih: Sat Jul 24, 2004 12:42 am Mesaj konusu: IP sorunu!!!!!!! |
|
|
Lütfen yardım sinirden ağlamak üzereyim!!
Adsl bağlantı kurdum eve. Evde iki bilgisayr var ve bunların arasında network söz konusu..
Ben bir oyunda sunucu olmak istediğimde kimse bana bağlanamıyor çünkü ip adresim lan'a göre; 10.0.0.1 olarak gözüküyor!
İnsanların bana bağlanabilmeleri için ne yapmam gerek lütfen yardım edin lütfen!! |
|
Başa dön |
|
 |
burak575

|
Tarih: Sat Jul 24, 2004 12:57 am Mesaj konusu: |
|
|
bu senin sistemi nasıl yapılandırdığına bağlı mesela adsl modemin usb den taktıysan ayrı 2 ethernet var birnin üzeridneyse ayrı yok pci diyosan oyle ayrı ama net üzerinden ip nin ne olduğunu soruysan 10.0.0.2 den ayarlara gir orda yazar |
|
Başa dön |
|
 |
ferit

|
Tarih: Sat Jul 24, 2004 4:54 am Mesaj konusu: |
|
|
www.whatismyip.com da esas ip yi gorebiliyon.. bazen turktelekomun ip yi verdigide oluyo ama..
bende bazen sirkette 10.10.. yerine www.turkgames.com/ip.asp den ip me bakiorum daha hizli oluyo.. |
|
Başa dön |
|
 |
burak575

|
Tarih: Sat Jul 24, 2004 11:26 am Mesaj konusu: |
|
|
adam onu sormuyo ki plz adam adsl modemi heralde 1 ethernet soketli ve usb den bağlanıyo bunlada landan oyun oynamak istiyo ama ip si 10.0..ile başladığı için oynayamıyom diyo bütün bilgisayarları fln ayarlamak lazım plz  |
|
Başa dön |
|
 |
TheCotanak

|
Tarih: Sat Jul 24, 2004 12:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Usb den bağlamıyorum modemi.
Modem bir router. 4-portlu ve evdeki bilgisayarlara buradan dağıtıyoruz, extra bir hub gerekmiyor bu sayede.
Ama routerdan ethernet çıkışı aldığım için direk lan olarak görüyor.
Belki bu whatsmyip.com işime yarar.. Denemek lazım bir şekilde.
Ferit, seninle foodrade'i test ederken deneriz bir ara
Başka bir fikri olan var mı??? |
|
Başa dön |
|
 |
TheCotanak

|
Tarih: Sat Jul 24, 2004 12:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
IP'm bana netten sunucu olabilmek için gerekli..
Ama oyun oynamak için değil açıkçası.. Sadece anlayabilmeniz için dedim oyun olayını.
Ama çıldırıcam az kaldı. |
|
Başa dön |
|
 |
serkand

|
Tarih: Sat Jul 24, 2004 4:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
İşimden dolayı bu gibi şeylerle sürekli karşılaşıyorum.Komik bişey söyliim ben hiçbir zaman 4 portlu bir modem kurmadım çünkü gereksiz.Ama tahminimce sadece internet paylaşımı yapıyor.Sanki herbir makinaya birer ADSL modem takmış gibi çalışır.Herneyse gereksiz ayrıntıları bırakırsak senin için en iyi çözüm bir tane switch/hub almak.Ve bağlantıyıda ADSL modemin portlarından herhangi birini bu switche girmek ve iki makinanında ağ kablosunu switchlere takımak.Eminimki böyle çalışacaktır. |
|
Başa dön |
|
 |
Arda

|
Tarih: Sat Jul 24, 2004 5:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Doğru anladım mı bilmiyorum, ama bende de sanırım aynı router/adsl modem den var. Speedtouch 4 çıkışlı. Bu alet zaten bir switch gibi çalışır (router zaten switch den de öte). Ve yerel IP adresleri vardır, ve birde internet IP adresi vardır. Anladığım kadarıyla arkadaşın derdi bir bilgisayardan oyun açıldığında, oyun yerel olarak açılıyor ve internetteki diğer bilgisayarlar tarafından gözükmüyor? Bilmiyorum doğru mu anlamışım? Anladığım kadarıyla bir yerden bağlantı için kullanılması gereken hardware'i belirtmen gerekiyor (router'ın internet çıkışı). Tabii bunun nasıl yapabileceğin konusunda bir fikrim yok... Belki daha bilgili birileri yardımcı olabilir... |
|
Başa dön |
|
 |
serkand

|
Tarih: Sat Jul 24, 2004 5:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benim demek istediğim bu cihaz sadece internet paylaşımı yapıyor ve bilgisayarlar arasında bağlantı kurmuyor olabilir.
Birde oyunlar için her iki bilgisayarada TCP/IP , NetBIOS ve IPX/SPX(Yanlış hatırlamıyorsam) protokollerini kurman gerekebilir. |
|
Başa dön |
|
 |
serkand

|
Tarih: Sat Jul 24, 2004 5:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Birde her iki bilgisayara ip tanıt birtanesi
10.0.0.10
diğeride
10.0.0.12
olsun
Alt ağ maskeleride
255.255.255.0
olmalı.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
İyi oyunlar. |
|
Başa dön |
|
 |
TheCotanak

|
Tarih: Sat Jul 24, 2004 9:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet, modemim Alcatel Speedtouch 4-portlu.
Bu modem HUB söz konusu olmadan bilgisayarlar arasında paylaşım yapabiliyor. Hub a gerek duymuyoruz yani. 2 makinede de adsl modem varmış gibi oluyor.
Ip adresimi öğrenmek istediğimde internet ip'mi göremiyorum, evet.
Sadece lan ip'mi görebiliyorum.
whatsmyip.com sitesinden görünen ip adresi ile deneyeceğim birazdan.. |
|
Başa dön |
|
 |
TheCotanak

|
Tarih: Sun Jul 25, 2004 12:38 am Mesaj konusu: |
|
|
Telekomu aradım. Sunucu olmanız esnasında size bağlanamazlar, bunun için telekoma dilekçe vermeniz ve statik bir ip almanız gerek dediler.
Daha bir dellendim. |
|
Başa dön |
|
 |
TheCotanak

|
Tarih: Sun Jul 25, 2004 5:53 am Mesaj konusu: |
|
|
Olay Foodrade ile ilgili..
Yenisinde çoklu oyuncu desteği olduğu için ve benim makinemin ana sunucu olacağı için bu ip olayı sinirimi bozdu.
Sonunda vb'de winsock'a ip + portu 80 olarak girdiğimde bağlanabildiğini gördüm.. Bağlanabiliyor, ancak bilgi yollayamıyor.. Bunu da çöerim işallah yakında. |
|
Başa dön |
|
 |
leblebi

|
Tarih: Sun Jul 25, 2004 8:58 pm Mesaj konusu: ... |
|
|
statik ip olmadan nasil ana sunucu olacaksin? |
|
Başa dön |
|
 |
TheCotanak

|
Tarih: Sun Jul 25, 2004 9:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ip her zaman sabit olmayacak..
Bunu anlamanızı beklemiyorum çünkü planım farklı. Dial up iken de yapıyodum, şimdide yapmak istiyorum.. Bakalım. |
|
Başa dön |
|
 |
|