Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
huzeyfecoskun
|
Tarih: Fri Jul 02, 2004 10:04 pm Mesaj konusu: Su akma animasyonu |
|
|
Selamlar.
Ben G.M.S'N DIW' den Melih ÜNVER. Sizden bi konu hakkında yardım isteğim var. 3dsmax 6.0 ' da suyun akma animasyonunu nasıl yapabileceğim hakkında hiç bir fikri ya da bilgisi olan varsa benimle bu bilgiyi paylaşabillirmi?? Eğer paylaşırsanız çok sevinirim. Cevaplarınızı bekliyorum. İyi tasarımlar. |
|
Başa dön |
|
|
huzeyfecoskun
|
Tarih: Fri Jul 02, 2004 10:06 pm Mesaj konusu: Özür dilerim |
|
|
İsmimi Melih ÜNVER olarak belirttim ama huzeyfecoskun yazıyo. O arkadaşımın daha önce bu bilgisayarda login olmasından kaynaklanıyo. Fark edememişim. Kusura bakmayın. |
|
Başa dön |
|
|
cjungie
|
Tarih: Sat Jul 03, 2004 7:25 am Mesaj konusu: |
|
|
su derken nasıl su? oyunda mı 3dsmax içinden render için mi? şelale fln gibi büyük birşey mi yoksa musluktan akan su fln ?
bir çok yapma yolu var... nerde kullanacağına bağlı... en temizi particle ile yapman, collision için de space warp fln kullanabilirsin...
oyun içinde gözükmesini istiyosan oyunda particle sistemiyle yapman lazım, yada en eski yöntemlerden biri olan bi plane koyup üstüne şeffaf bir su kaplaması koyup onu su akış yönünde texture animasyonu yapıcaksın...
3dsmax6 da bir de blobmesh olayı var , eğer yakından gözükecekse damlaların fln detayını istiyosan kullanmanı tavsiye ederim. Tabi sadece render ediceksen işe yarar, oyun içinde kullanamazsın herhalde... |
|
Başa dön |
|
|
Norman
|
Tarih: Sat Jul 03, 2004 9:17 am Mesaj konusu: |
|
|
Tutor:
1.Bir plane yarat : width segments : 30 - lenght segments : 30
2.Bu plane e noise modifierı ekle!
Fractal'ı işaretle.
Roughness 1,0
Irations 6,0
Strenght: X: 2,23 Y: 2,9 Z: 5,084
Animate Noise işaretli olsun...
3. 'M' ye bas ve metarial editor ü aç. boş bir slot seç:
Difusse parameters: Red:19 - Green:53 - Blue:163
Maps'ten Bump a tıkla ve açılan pencereden NOİSE yi seç
Noise parametre alanında Noise type i : trublence yap ve render et.
Bu sahneye güneş yansıması ekliyeceksen onu da sonra yazarım. |
|
Başa dön |
|
|
huzeyfecoskun
|
Tarih: Sun Jul 04, 2004 2:05 pm Mesaj konusu: Su akma animasyonu |
|
|
Üyelik alamadığım için hala arkadaşımın üyeliğini kullanmaktayım. Yukarıda blob meshi i tavsiye etmişsin. Eğer kulanımını biliyorsan anlatmanı isteyeceğim. |
|
Başa dön |
|
|
Takashi
|
Tarih: Mon Jul 05, 2004 1:16 am Mesaj konusu: |
|
|
Max'te gerçekçi akan su efekti için şu terimleri az çok bilmelisin; PArray, Gravity, Deflector.
PArray ile su damlacığı üreten bir sistem oluşturursun, Gravity ile bu damlalara yerçekimi özelliği katarsın ve Deflector ile de su damlacıkları yere çarptığı zaman(yada başka bir yüzeye) sıçrar. Tabi bunları bilmen bu efekti hemen oluşturacağın anlamına gelmiyor. Uzun uzadıya nasıl yapıldığını buradan anlatmak isterim ama harbiden çok uzun. En iyisi Max'in help dosyalarından faydalanmak. Sanırım orada su akışı ile ilgili bir kaç örnek olacak. Başlığına da baktım "Creating Gushing Water". Kolay gelsin |
|
Başa dön |
|
|
tetanoise
|
|
Başa dön |
|
|
|