Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Ucgen Frustum , collision ve AI
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Ucgen Frustum , collision ve AI
Sayfa Önceki  1, 2

Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OyunYapımı
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
mentat

MesajTarih: Wed Apr 28, 2004 10:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ha ne?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
sensei

Nereden: istanbul

MesajTarih: Wed Apr 28, 2004 10:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arda : hehe. bak bak hazir bahsettin o site'den de..

http://www.lambiek.net/ablak-emrah.htm

soole bi yabanci karakaturculeri inceleyen bi site var.. bakiniz oradaki son cumleye.. ve sonra benim site'a bir daha bakiniz... http://sensei.ehore.com

boole andavallarin google'dan kelime search ederek vardiklari kararlari goruyorsunuz ishte.. .!!! karikaturu begendik koyalim dedik..bashimiza neler geldi...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
ferdemoncel

Nereden: Eskişehir

MesajTarih: Thu Apr 29, 2004 12:57 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Site Yöneticilerine : Şimdiye kadar hep Moderated ve Unmoderated forumların da kendilerine göre avantajları olduğunu düşünmüşümdür. Ama özellikle şu son günlerde forumları bir Mahalle Kahvesiyle karıştıran insanların olduğunu görüyorum. Bu konuya bir çözüm getirmeyi düşünmüyormusunuz ?

[ Bu mesajı düzenleyen: ferdemoncel _FIL 01-05-2004 06:07 ]
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
deniz
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Nereden: Ankara

MesajTarih: Thu Apr 29, 2004 8:46 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aslında forum unmoderated değil.. ehemm belki biraz soft moderated olabilir.. hepimiz koca koca insanlarken şimdi ben her yakaladığım mesaja höt şunu deme,, aman bunu yapma diyemem ki.. elimden geldiğince - aşırı aykırı - mesajlaşmaları engellemeye çalışıyorum.. ama akşam mesai bitince eve gidiyorum, sabah bi geliyorum, ortalık kan gölüne dönmüş

size soruyorum, ne yapiyim ben şimdi??
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
mentat

MesajTarih: Thu Apr 29, 2004 8:57 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ferdemoncel: ben ortada alinacak birsey goremedim. sensei'nin sesi kizgin gelmiyor bana. benim yorumuma alindiysan, o da sadece bir saskinlik ifadesiydi, (uzun hikaye).

deniz: mod/unmod yaklasimina katiliyorum. ama hepimizin koca koca insanlar oldugu biraz yanlis gibi. yastan degil bastan bahsediyorum. ancak son zamanlarda, koca koca adamlarin sayisi azalirken, ufakliklarin sayisi artmakta. ortalik bunca geveze ile dolu olunca, siteye yeni giren birisi ya buna uyuyor, ya da bulasmiyor. ki bu bulasmayanlari sitede tutmanin yolunu bulmak lazim. bunun cozumu sopa degil tabi ki. ama su durumda da cok az bilgili adam ve bol gevezelik seklinde site. baslik disina ciktik iyice,moderator olarak bu basligi ortadan kesip baska yere tasiyamaz misin die sorsam?

[ Bu mesajı düzenleyen: mentat _FIL 29-04-2004 10:06 ]
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
ferit

Nereden: Jandarma

MesajTarih: Thu Apr 29, 2004 11:15 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

.................

[ Bu mesajı düzenleyen: ferit _FIL 29-04-2004 13:40 ]
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
ferdemoncel

MesajTarih: Thu Apr 29, 2004 5:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar kim olursa olsun ne olursa olsun haklı ya da haksız dahi olsa bence kimse forumlarda hakaret içeren ifadeler kullanmamalı.
(Günlük hayatta ta da bence kullanılmamalı)Genel olarak forumlarda yazılan tüm mesajlarla ilgili konuşuyorum:

Bence ne yapılabilir :
1- Direkt olarak o hakaret içeren ifade silinebilir.
2- Arkadaşa nazik bir şekilde bu tür küfür ya da hakaret içeren ifadeleri kullanmaması için bir kereye mahsus özel mesaj çekilir.
3- Bu arkadaş bu tür mesajları çekmeye devam ederse üyeliği gerekiyorsa silinebilir.
Bence bu kadar basit !

Moderated UnModerated meselesine gelince. Örneğin benim gördüğüm moderated forum ya da haber grupları:
1- Usenet'in Comp.Lang.C++.Moderated Tartışma Grubu (Burada Bjarne Stroustrup bile mesaj yazıyor.İsterseniz aratabilirsiniz. Çok saygın bir grup) GameTutorials'ın Forumu
2- Türkiyede benim gördüğüm programlama.com, C Dili Grubu, Yazgelistir, Ceviz.Net vs. vs.
(Şimdi lütfen bu siteleri bir inceleyin bu sitelerde neler tartışıldığını ve bir de şu sıralar bizim sitemizde bana böyle gereksiz şeyler yazmak zorunda bırakan mesajların içeriğini)

Ben Moderated Forumların faydalarını şöyle özetliyorum :
1- Gerçekten bir konuda bir şeyler öğrenmek isteyen insanların faydalanabileceği bir kaynak oluşur.
2- Böyle gereksiz mesajlar yazılmaz. İçerik olarak gereksiz konuyla alakası olmayan şeyler ya da reklam içeren spam türünde mesajlar yayınlanmaz.Gerekiyorsa başka bir konu başlığı altına taşınabilir.
vs.. vs..
Zararları:
1- Mesaj sayısı azalır.
2- Belki insanlar forumlara mesaj yazarken çok rahat hareket edemeyebilir.
( Ama bence bir insanın özgürlüğü diğer insanın özgürlüğünün başladığı noktada bitiyordur)
vs.. vs..

UnModerated Forumların Faydaları :
1- İnsanlar biraz daha rahat hareket edebilir. Karşılıklı saygı sevgi ve hoşgörüye dayanan bir ortam oluşmuşsa biraz neşeli muhabbetler (konu dışı) yapılabilir vs..
2- Mesaj sayısı çoktur.
3- Diğer faydalarını da siz biliyorsunuz. Ben uzun uzun yazmıyorum..

Zararları :
Zararlarını da bu forumda görüyoruz. Uzun uzun yazmaya gerek yok.

Şimdi yukardaki ifadelerden moderated ya da unmoderated forum illa yapılmasını istiyorum gibi bir anlam çıkmasın. Ben sadece bir görüş bildirdim. Hatta belki bu oylamaya sunulabilir. Daha demokratik bir şekilde çözülebilir..

Sonuç olarak bence hiç olmazsa şu üç mesajda ifade ettiğim şeyler yapılmalıdır. Hepimiz bu sitenin olduğundan daha iyi bir ortam haline gelmesini isteriz. Ben çoğu yerde elimden geldiği kadar sitenin tanıtımını yapmaya çalışıyorum. Bir sürü insandan ben programlamaya yeni başladım bu kodları nereye yazacam ya da oyun yapımına meraklıyım ne yapmam gerekir gibi sorular soran insanlara bu siteyi adres gösteriyorum.
Maalesef 100 tane de oyun yapımıyla ilgili sitemiz yok. O zamanda bu siteyi en iyi hale getirmeye çalışmak yine bizlere düşüyor...

[ Bu mesajı düzenleyen: ferdemoncel _FIL 01-05-2004 06:15 ]
Başa dön
sensei

Nereden: istanbul

MesajTarih: Fri Apr 30, 2004 8:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hehe. birileri alinmish.. la sana demedim andaval diye.. o stieye dedim .. adam kalkmish emrak ablak aratmish.. benim site cikmish. .yazmish oraya SGNK by emrak ablak diye..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
ferdemoncel

MesajTarih: Fri Apr 30, 2004 9:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

[ Bu mesajı düzenleyen: ferdemoncel _FIL 01-05-2004 06:13 ]
Başa dön
Mesajları göster:   
Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OyunYapımı Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız