Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - ZEngine 3D Oyun Motoru
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

ZEngine 3D Oyun Motoru
Sayfa Önceki  1, 2, 3

Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OyunYapımı
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
HakanNehir

MesajTarih: Thu Apr 22, 2004 7:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Quote:

On 2004-04-22 11:12, ferit wrote:
ha bi de benim bu yıkıcı(?) sözlerimle hemen yıkılıyorsan sen baştan bitmiş birisin demektir. 1 kişiye karşı ayakta duramıyorsan ilerde motorunu eleştricek 10binlerce kişiye karşı nasıl durabileceksin?

ferit 'e katılıyorum. Bazen umudunuzu kıran eleştiriler olabilir arkadaşlar ama bu sizin kendi gerçeğinizi değiştirmez. Ben Quake3 ün demo aşamasında id software ve John Carmack yapılan bazı eleştirileri okudum, yani Quake3 bile yapsanız çok acımasız eleştiriler yapılır. Zaten Türkiyede oyun programlama konusundaki nadir, belki de tek tartışma ortamını hemen bırakıp gitmeyelim. İleride kazanan siz olacaksanız bırakın biraz canınız yansın.

Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
akyalcingames

Nereden: Konya

MesajTarih: Fri Apr 23, 2004 5:30 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fatihhood kardeşim sen takma kafanı resmi gördüm çok güzel olmuş hiç bozma öyle devam et.
Feritin sinüs takıntısı olduğu doğru bende ona dedimki başta sinüs ile işin yok asıl yapman gereken (ArcTanjant) ciddi bunu anlayana çok büyük kopya...Bu kopyayı ilk kez veriyom
Yanlız o yazdığın bi motorun içinde neler vardır filan falan fıstık söylediğin fizik kuralları ki şu anda uğraştığın şeyle alakası olmayan şeyler oluşturacağın yerçekimi için x=1/2.a.t.t bunu kullanabilirsin o söylediğin formüller GTA3 de kullanılmış (ama tam olarak değil)formüllerdir.

Sen bu tartışma platformunu sert buluyorsan bi kaç ay önce iyiki yoktun bu sitede...
Az kalsıon ortalığı kan götürecekti.brave heart ta bile böyle kanlı savaş ortamı yoktu..

Ferit ileri matematik gerekir diyor yanlış söylüyor çok çok ileri matematik gerekiyor.

ayrıca o ben motoru yapayım sizde vs.. sözünü kim söyledi..

bende dedim bu kadar yıkıcı olmayın pembe sözlerle geçiştirelim.

Çok iyi olmuş çok güzel (sadece resimlere baktım)başarılarının devamını dilerim.
Sana iyi çalışmalar bol şanslar..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder
deniz
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Nereden: Ankara

MesajTarih: Fri Apr 23, 2004 11:32 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fatihhood: yapıcı eleştirilere açık olurken, yıkıcı olanları gözardı ederek tam gaz çalışmaya devam.. başarılar, kolay gelsin..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ferit

Nereden: Jandarma

MesajTarih: Fri Apr 23, 2004 12:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

.......

[ Bu mesajı düzenleyen: ferit _FIL 29-04-2004 12:49 ]
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
chenmy1

MesajTarih: Sat Apr 24, 2004 3:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

slm,
Konuya katilmak istemiyorum yazilari kus bakisi okudum ve sunlari soyliycem yani hepsini okumadim..

Psikolojik insan tahlileri yapicagimiz yerine o adam ne olursa olsun onemli olan bilgisinden faydalanmakdir burda amaclarimiz kisisel degil GENEL oda oyun yapimi .....

Peki oyun nasil yapilir ..? Neyle yapilir ? v.s.

Engine yapmak ... Engine kullanmak .v.s. Sonuc = OYUN YAPMAK ..

Ben engine uzerinde ugrasan arkadasimi yuksek oranda destekliyorum Fizik ogrencisi olarak Sinus ,Cosinus deklemi v.s. seyleri her istiyen ogrenebilir azimli olsun matematik ve fizik kitabi okusun belirli bir yere gelir yani en azindan baslangic isin islemler yapar sonra Lineer cebir v.s. ogrenir HER istiyen... ogrenilmeyecek diye bir sey yok.....

O yuzden Engine yazan arkadaslari destekliyorum ...

Kisaca = " ARayan Belasinida mevlasinida bulur." yeterki istesin ve azimli olsun ..
Desteklerimi sunar ve bilgilerin paylasilarak cogalmasini dilerim .....
dunyada Baska Turkiye yok diye birde Klasik bir sey soyliyim ehehe..

Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
akyalcingames

MesajTarih: Sun Apr 25, 2004 8:58 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cehennemy kardeşim peki ben bunları söylerken ben matematik bilgisini öne çıkarırr insanlara bişeyler anlatmaya çalışırken ki artık parayla bile satmam şu anki modülümü
ben bunları anlatırken hayır diyenlere katılıp konuşan sen değilmiydin.

Ne gerek var matemat fizik cart curt boş verin gerek yok siz eskiden söylediklerininzi söylemeye devam etsenize...

Birileri bunları açıklarken şeytan diye taşla sonra gel bunları söyle...
bişey söyleyeni üç gün önce taşlayıp üç gün sonra o adamın fikirlerini kendi fikrin gibi söylemek ne kadar doğru bi davranış...

Polimik yapmayacağım bundan sonra biri bişeyler anlattığı zaman zaman tartıya koyun ölçün biçin ondan sonra konuşun...
Başa dön
chenmy1

MesajTarih: Sun Apr 25, 2004 1:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Simdi ben onceden yaptigim hic bir aciklamayi tersliyecek , yalanliyacak bir soz etmedim ...
Dedim ki her isteyen azımle ugrasirsa MATEMATIKTE ögrenir FIZIKTE ogrenir yeter ki istesin piyasada bir cok kitap var ki her isteyen bulabilir yeter ki istesin....

SUNU kisaca anlatiyim sana ben FIZIK ogrencisiyim ve bizim fizik hocalarina boyle boyle projeler yapiyorum yardim edermisiniz fizik konusunda dedigimde bana soyledikleri suydu :
Butun her sey kitaplarda yaziyor ac ve oku!!!!!! (formuler v.s.)

Yani isteyen kisi ugrastigi surece herseyi halleder oke?Yani ben hic bir aciklamami degistirmedim?
Zaten fizik formullerinin bazilarini bilgisayara uygulamak icinde bir suru yontem uygulaniyor yani direkt formul kulanamiyorsun her seyi hesap etmek zorundasin oda ayri konu ...
Bunlari ogrendikten sonra ise her sey HAYAL GUCUNE kaliyor ... Benim anlatmak istedigim bu HERKESE BUNLAR OGRENILMEZ ., YAPILMAZ diye yildirmak iyi bir sey mi sence sadece ona soyle dersin arkasim bunlari yapman icin bunlari ogrenmen gerek bu kadar basit bunu BAGARARAK veya ortaligi karistirarak bu yaptigin seyleri HIC KIMSE YAPAMIYCAK gibi anlatmak mi dogru sence?soruyorum bu mu dogru olan?
Ben yaparim baskasi yapamaz? bunu mu istiyorsun?
isteyen ,, arayan azim eden son soyledigim soz gibi >
" Arayan belasinida mevlasinida bulur " yeter ki istesin diyerek bitiriyorum ..
Laflarimi yanlis ama yardimci olmak istediklerin varsa ol ama bunlari uzatacak bir konu yok isteyen istedigini ugrastigi surece ulasir.

Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
akyalcingames

MesajTarih: Mon Apr 26, 2004 7:41 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bi arkadaş kalktı bana ne trigonometrisi ne ileri matematiği dedi.
O zaman elini masaya vurup adam doğru söylüyor ileri mat vs.. şart 3d oyun vs yapmak istiyorsanız bunları öğrenmeniz gerekir niye demedin neden işgal kuvvetleriyle birlik olup karalama politikasına dahil oldun.
ben öğrenilmez yapılamaz demedim kardeşim.
Oyun yapmak istiyorsanız bunları öğrenin dedim.hatta oyun yapimi ile uğraşan arkadaşlara tek öğütüm biliyorsanız hemen koları sıvayın bilmiyorsanız bilen birini bulup yardım alın dedim.
kimseyi yapmaz edemez demedim he şöyle dedim bunları bilmiyorsanız yapamazsınız dedim de bundan daha doğru ne var.Bilmezsen yapamazsın.Bende başka bişey söylemedim.
Ama kim var kim yok buna ne gerek(matemat. vs..) var herkez böyle dedi bir iki kişi hariç.
şimdi bakıyorum da bu ne gerek var diyenler benden çok benim düşüncelerimin savunucusu olmuşlar.ileri Mat-fiz şart diye konuşup duruyolar ki doğruda söylüyorlar.
Ama ben zamanında bunları söyledim diye bana edilmeyen laf kalmadı şu anda söylediğimde bu...
Başa dön
ferit

Nereden: Jandarma

MesajTarih: Mon Apr 26, 2004 11:18 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

..........

[ Bu mesajı düzenleyen: ferit _FIL 29-04-2004 12:49 ]
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Arda

MesajTarih: Tue Apr 27, 2004 6:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Orta seviye matematik bilgisine sahipseniz, (Örneğin 2 senelik programcılık okudunuz diyelim) oyun motoru yazabilirsiniz. Ama kullandığınız algortimalar illaki başkaları tarafından keşfedilmiş olur. İşin araştırma geliştirme yanı, genelde mühendisler tarafından yapılır. Bu safhada yeni ve güçlü algoritmalar keşfedilir, ve programcılara verilir.

Herşeyi bir kişi yapmaya kalkışacaksa o zaman evet, çok ileri matematik gerekiyor, evet acaip hayal gücü gerekiyor, inanılmaz sanatsal yetenek gerekiyor, durmadan yeni çıkan her oyunu alıp oynamak gerekiyor, lise son/üniversite 1. sınıf seviyesinde fizik bilmek gerekiyor, ve cebinizde çok ama çok para ve önünüzde sonsuz miktarda kullanılabilir zaman birimi olması gerekiyor...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör MSN Messenger
Mesajları göster:   
Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OyunYapımı Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız