Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - merhaba
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

merhaba
Sayfa Önceki  1, 2

Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OyunYapımı
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
DG

Nereden: Eskişehir

MesajTarih: Fri Apr 16, 2004 10:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

montana Türkçe - İngilizce olayını fazla abartıp, Türkçe ile olan alakasını günlük konuşma dili bazında da kesmiş. Referans olarak gösterdiği listeye hiç girmiyorum. Böyle listeler tavsiye edebilmek için; ücret karşılığı (professional) çalışan bir programcı olmak gerekir. Belki bir ön yargı ama; gelipte bu forumlarda kendine çalışma arkadaşı arayan birinin bahsi geçen kitapların çeyreğini bile okuduğuna ihtimal vermiyorum.

Alternatif (tabiki sağlıklı) bir liste için amazon.com'u açın ve "So You'd Like To.." rehberlerinin içinde "become a game programmer" diye aratın.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
tonymontana

Nereden: ist

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 9:25 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DG gereksiz konuşmuş.Hayatta zaten böyledir.Bazıları iş yapar, iş yapamayanlar ise o işe laf atar.İş yapamıyanların laf atmasındaki tek sebep İŞİ YAPAMIYO olmalarıdır. Başka birşey
diil.

Ben arkadaşa yol gösterdim.Çok da iyi bir şey yaptığıma inanıyorum.(Hatta eminim).Türkçeyle günlük hayatta alakamı kestiğimi nerden düşündün? Sanki beni tanıyo gibi konuşmuşsun.BOŞ KONUŞMUŞSUN ama iyi yapmışsın çünkü bu dalda gayet iyisin.Her insan iyi olduğu işi yapmalı.....
O kitapları tabiyki bende bitirmedim ama o size gösterdiğim yoldan ilerliyorum....VE Üniversite düzeyinde oyun programlama ile ilgili eğitim almadan(yabancı üniversitelerde böyle bölümler var...) gerçek bir oyun programcısı olmanın yoludur...Neyse boş konuşan zavallı arkadaşımıza daha en ufak bi laf edip bu forumu rahatsız etmek istemiyorum eğer
söyliyecek lafı varsa özelime yazsın veya mail atsın..Burda şaklabanlık yapmasın...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder
baris9001

Nereden: Ankara

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 3:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Oyun yapimi için başlangıç olarak
herkes C++ ' da aynı fikirdemi?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
ferit

Nereden: Jandarma

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 4:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kesinlikle hayir...
tabi c++ biliyorsan sonuna kadar c++ ama c++ bilmenin hala zor olduğu kanısındayım..

en iyi bildigin dilde oyun yapmaya calismalisin.. sonucta kimse senden half life 2 doom3 far cry felan beklemez.. ben model felan yapamiyorum modelleri netten bulup biraz modifiye etmeye calisiyorum, mesala az once roadmaster texture yapti bittane... sesleiri bile kendim yapiyorum kendi sesim

(bu arada tv3d 6.5 de suyun goruntusu far cry ayarinda geliyor... şuan 6.2 sürümü mevcut..)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Ziyaretci

Nereden: İstanbul

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 4:47 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bana kalırsa;

C/C++ BAŞLANGIÇ için gerekli değil.

hatta yeni başlayanları korkutmak için de bire bir olduğunu düşünüyorum..

Ben C ye geçmeden önce yaklaşık 6-7 sene GW-Basic/QBasic/Visual Basic üçlüsü ile uğraştım. (O zamanlar favori Turbo Pascal dı. Ama bi türlü pascal a ısınamadım.)

Kabul ediyorum, hiç bir zaman bir *Basic programı bir C programının çeyrek hızına ulaşamaz.. Ama hiç bir zaman C de; Basic deki kadar kolay program yazmak mümkün olmaz..

Burada 2 farklı şey denebilir:

1. Madem sonunda C/C++ a geçeceksin, Basic (veya diğerleri) ile uğraşıp zaman kaybetmenin manası ne?

2. Mühim olan dil değil, algoritmalar. bir kaç sene sonra C++ dan iyisi çıkarsa ve o dile geçerseniz, sizin tüm C++ bilginiz çöpe mi gidecek? Yoksa genel programlama tecrübeleriniz sizinle kalacak mı?

ben 2. gruptanım. Yani mühim olan dil değil, mantık. önce programlama mantığına hakim olmak gerekiyor. Sonra ilerlemek daha kolay gibi.

yeni başlayan ve C/C++ ile uğraşanları görüyürum, zor olduğu için (ÇOK azimli olanlar müstesna) çabuk pes ediyorlar. halbuki onun yerine daha basit bişeyle başlasalar, o kadar zorlanmazlar.

Java, C/C++ a göre ii bir seçim olabilir. Çünkü pointer yok ve OO. Sadece biraz(!) yavaş. Artık, ilk oyununuz da 150 FPS de çalışmayıversin..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
ferit

Nereden: Jandarma

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 5:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Quote:
Java, C/C++ a göre ii bir seçim olabilir. Çünkü pointer yok ve OO.

oh be sonunda birisi daha söyledi şunu... Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Mesajları göster:   
Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OyunYapımı Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız