Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
DG
|
Tarih: Fri Apr 16, 2004 10:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
montana Türkçe - İngilizce olayını fazla abartıp, Türkçe ile olan alakasını günlük konuşma dili bazında da kesmiş. Referans olarak gösterdiği listeye hiç girmiyorum. Böyle listeler tavsiye edebilmek için; ücret karşılığı (professional) çalışan bir programcı olmak gerekir. Belki bir ön yargı ama; gelipte bu forumlarda kendine çalışma arkadaşı arayan birinin bahsi geçen kitapların çeyreğini bile okuduğuna ihtimal vermiyorum.
Alternatif (tabiki sağlıklı) bir liste için amazon.com'u açın ve "So You'd Like To.." rehberlerinin içinde "become a game programmer" diye aratın. |
|
Başa dön |
|
|
tonymontana
|
Tarih: Sat Apr 17, 2004 9:25 am Mesaj konusu: |
|
|
DG gereksiz konuşmuş.Hayatta zaten böyledir.Bazıları iş yapar, iş yapamayanlar ise o işe laf atar.İş yapamıyanların laf atmasındaki tek sebep İŞİ YAPAMIYO olmalarıdır. Başka birşey
diil.
Ben arkadaşa yol gösterdim.Çok da iyi bir şey yaptığıma inanıyorum.(Hatta eminim).Türkçeyle günlük hayatta alakamı kestiğimi nerden düşündün? Sanki beni tanıyo gibi konuşmuşsun.BOŞ KONUŞMUŞSUN ama iyi yapmışsın çünkü bu dalda gayet iyisin.Her insan iyi olduğu işi yapmalı.....
O kitapları tabiyki bende bitirmedim ama o size gösterdiğim yoldan ilerliyorum....VE Üniversite düzeyinde oyun programlama ile ilgili eğitim almadan(yabancı üniversitelerde böyle bölümler var...) gerçek bir oyun programcısı olmanın yoludur...Neyse boş konuşan zavallı arkadaşımıza daha en ufak bi laf edip bu forumu rahatsız etmek istemiyorum eğer
söyliyecek lafı varsa özelime yazsın veya mail atsın..Burda şaklabanlık yapmasın... |
|
Başa dön |
|
|
baris9001
|
Tarih: Sun Apr 18, 2004 3:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
Oyun yapimi için başlangıç olarak
herkes C++ ' da aynı fikirdemi? |
|
Başa dön |
|
|
ferit
|
Tarih: Sun Apr 18, 2004 4:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
kesinlikle hayir...
tabi c++ biliyorsan sonuna kadar c++ ama c++ bilmenin hala zor olduğu kanısındayım..
en iyi bildigin dilde oyun yapmaya calismalisin.. sonucta kimse senden half life 2 doom3 far cry felan beklemez.. ben model felan yapamiyorum modelleri netten bulup biraz modifiye etmeye calisiyorum, mesala az once roadmaster texture yapti bittane... sesleiri bile kendim yapiyorum kendi sesim
(bu arada tv3d 6.5 de suyun goruntusu far cry ayarinda geliyor... şuan 6.2 sürümü mevcut..) |
|
Başa dön |
|
|
Ziyaretci
|
Tarih: Sun Apr 18, 2004 4:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
bana kalırsa;
C/C++ BAŞLANGIÇ için gerekli değil.
hatta yeni başlayanları korkutmak için de bire bir olduğunu düşünüyorum..
Ben C ye geçmeden önce yaklaşık 6-7 sene GW-Basic/QBasic/Visual Basic üçlüsü ile uğraştım. (O zamanlar favori Turbo Pascal dı. Ama bi türlü pascal a ısınamadım.)
Kabul ediyorum, hiç bir zaman bir *Basic programı bir C programının çeyrek hızına ulaşamaz.. Ama hiç bir zaman C de; Basic deki kadar kolay program yazmak mümkün olmaz..
Burada 2 farklı şey denebilir:
1. Madem sonunda C/C++ a geçeceksin, Basic (veya diğerleri) ile uğraşıp zaman kaybetmenin manası ne?
2. Mühim olan dil değil, algoritmalar. bir kaç sene sonra C++ dan iyisi çıkarsa ve o dile geçerseniz, sizin tüm C++ bilginiz çöpe mi gidecek? Yoksa genel programlama tecrübeleriniz sizinle kalacak mı?
ben 2. gruptanım. Yani mühim olan dil değil, mantık. önce programlama mantığına hakim olmak gerekiyor. Sonra ilerlemek daha kolay gibi.
yeni başlayan ve C/C++ ile uğraşanları görüyürum, zor olduğu için (ÇOK azimli olanlar müstesna) çabuk pes ediyorlar. halbuki onun yerine daha basit bişeyle başlasalar, o kadar zorlanmazlar.
Java, C/C++ a göre ii bir seçim olabilir. Çünkü pointer yok ve OO. Sadece biraz(!) yavaş. Artık, ilk oyununuz da 150 FPS de çalışmayıversin..
|
|
Başa dön |
|
|
ferit
|
Tarih: Sun Apr 18, 2004 5:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
Quote:
| Java, C/C++ a göre ii bir seçim olabilir. Çünkü pointer yok ve OO. |