Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - C/C++ Öğreniyorum
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

C/C++ Öğreniyorum

Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OyunYapımı
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
DG

Nereden: Eskişehir

MesajTarih: Fri Apr 16, 2004 11:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eğer Win32 Konsolda çalışıyorsan, ekranı sildirmek için en basit yol:

system("cls");

Enterprise ve diğer sürümler arasında kod kısıtlaması olmaz. Optimizasyonlar ve uygulamanın dağıtımı konusunda farklılıklar olur.

"Geçen & referansı ile fonksiyondan değer döndürmeye çalıştım ama çıktı vermiyor hiç bir hata yok..." <- bu kısmı pek anlayamadım. Eğer kaynak kodu yazarsan birlikte birşeyler yaparız.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
zek

Nereden: kayseri

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 2:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam...

MD-C sana visual studio.net 2003 kullanmanı tavsiye ederim.şu an ititabiyle en iyi c++ derleyicisi.ayrıca almış olduğun kitap çok sakat.hem çeviri hemde başlangıç için yanlış bir kitap...

aşağıdaki sitede notlar var.bunlar c ve sistem programcıları derneğinin kurs notları.hepside çok güzel bakmanı tavsiye ederim...

http://www.ozgan.net/

iyi çalışmalar....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
ferdemoncel

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 6:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu noktada ortak bir noktada buluştuğumuzu düşünmüştüm Smile
Bu konuda çok fazla bir şey yazmayacağım ama kişisel kanaatim herkes istediği gibi (ister C stili isterse C++ stili) program yazabilir ama C++ dilini öğrenmek isteyen programcılara C stili kaynakları tavsiye etmek pek doğru bir fikir gibi gelmiyor bana. Eğer merak ederseniz arkadaşla daha önce programlama.com'da tartıştığımız konuyu aşağıdan bulabilirsiniz:

http://www.programlama.com/forum/read.php3?num=2&id=11839&loc=0&thread=11839

Yine bu siteden alınan bir kod örneği de merak ederseniz C Dili Grubunda tartışılmıştı:
http://groups.yahoo.com/group/cdili/message/3499

Quote:
almış olduğun kitap çok sakat.hem çeviri hemde başlangıç için yanlış bir kitap...

Burada MDC'nin mesajından alıntı yapıyorum.

Quote:
Güzel bir kitapmış başta C++ ile ilgili hiç bir şey bilmediğim için hakkını yemiştim kitabın. Buradada şu değer çıkıyor; kitaba yapılan yatırım asla zarar etmez...

Bir de merak ettim arkadaş bu kitabı okumuş mu? Yani içindeki tüm örnekleri çözerek anlayarak yaptıktan sonra mı bu kanaate varmış?

Arkadaşın çeviri konusunda fikirlerine katılmakla beraber. Başlangıç için yanlış bir kitap önerisi sizin ne düzeyde olduğunuza göre değişebilir. Eğer hiç programlama konusunda bilginiz yoksa C++ öğrenmeye bu kitaptan başlayacaksanız katılıyorum.
Ama giriş seviyesi programlama bilginiz varsa, ya da giriş seviyesi C++ bilginiz varsa şu anda (en azından Türkçe kitaplar içinde) (şimdilik) en iyisi diyebiliriz.
Burada programlama.com'da yazdıklarımı tekrarlamak istemiyorum. Sadece sınıfları tasarlarken kullanılan yazım biçimi örneğin ilklendirme listesi (initializer list) kullanılmaması gibi ayrıntılar var.Şahsen ben örnekleri çalışırken bu örnekleri kendi stilime göre değiştiriyorum Smile
Bu kadar örnek bolluğu olan bir kitabı bitirdikten sonra da orta düzey bir C++ programcısı olacağınız gerçek.

Ama MDC'nin ingilizce bildiğini düşünerek (öyle sanıyorum) benim şu anda en çok hoşuma giden kitap http://www.relisoft.com/book/ adresinden bulabileceğiniz C++ In Action kitabı. Sadece C++ anlatmakla kalmıyor. Burada benim hep merak ettiğim gerçek bir uygulama nasıl en iyi şekilde tasarlanmalı? NYP'nin gücünü örneğin bir Tetris yaparken (burada her ne kadar bu anlatılmasa da Smile nasıl kullanabiliriz? Ya da C++'nin güçlü özelliklerini windows programları (Win API kullanarak) yazarken nasıl kullanabiliriz ? (Bunun adresi de : http://www.relisoft.com/book/win/index.htm) gibi soruların cevaplarını da buradan bulabilirsiniz.
İlginç bir nokta adamların Knowledge should be free felsefesiyle açıkladıkları üzere kitabın web versiyonu ücretsiz. Ama çok hoşuma gittiği için bitirdikten sonra normal kitabı da almayı düşünüyorum.

Genelde ingilizce kaynaklar için Bjarne Stroustrup'un da tavsiye ettiği bakınız:http://www.research.att.com/~bs/C++.html ACCU.ORG'un book reviews kısmı kullanılabilir. Onun adresi de:
http://www.accu.org/bookreviews/public/index.htm
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Arda

MesajTarih: Sat Apr 17, 2004 9:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hmm kendi adıma teşekkür ederim kitap tavsiyeleri için. Açıkcası ihtiyacım vardı böyle bir şeye.
Ehe biraz alakasızca oldu ama olsun...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör MSN Messenger
zek

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 2:19 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam...

programlama.com daki zek benim.bu tartışmayı tekrar açmak istemiyorum ama "c++ temel öğrenim" klavuzu gerçekten kaliteli bir kitap değil.c++ nın özelliklerinini bir çoğunu elealmış ama çoğu havada kalıyor.

senin tavsiye ettiğin kitapta güzel, fakat ben bir şeyden hoşlanmıyorum, aam win32apiyi sınıflar kullanarak yazmış bence bu gereksi bişey MFC diye bi kütüphane var.Win32Api yi api gibi kullanmak gerekir.faza deşelemeye gerek yok.çok ihtiyacın varsa MFC öğrenirsin(bu arad Win32Api ve MFC iyi düzeydedir)

ve son olarak, kitaptaki örnekleri tek tek çözerek pek fazla bişey kazanamazsın.yap ama bence üzerinde fazla durmamak lazım.ve bir dili öğrenirken kitap üstüne kitap okumamak lazım yoksa ran okuyorgibi devam edersin.kullanmayacağın şey üzerinde fazla durmamak lazım, temellerini öğren sonra bir projeye başla zaten eksiklerin ortaya çıkar sonra istediğin kitaplardan araştırma yaparak bu eksiklerini kapatırsın.böylece hem deneyimin artar,hem programlama bilgin gelişir hemde dili tam anlamı ile halledersin.
Başa dön
zek

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 2:23 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam...

programlama.com daki zek benim.bu tartışmayı tekrar açmak istemiyorum ama "c++ temel öğrenim" klavuzu gerçekten kaliteli bir kitap değil.c++ nın özelliklerinini bir çoğunu ele almış ama birçoğu havada kalıyor.

senin tavsiye ettiğin kitapta güzel, fakat ben bir şeyden hoşlanmıyorum, adam win32apiyi sınıflar kullanarak yazmış bence bu gereksiz bişey MFC diye bi kütüphane var.Win32Api yi api gibi kullanmak gerekir.fazla deşelemeye gerek yok.çok ihtiyacın varsa MFC öğrenirsin(bu arada Win32Api ve MFC bilgim iyi düzeydedir)

ve son olarak, kitaptaki örnekleri tek tek çözerek pek fazla bişey kazanamazsın.yap ama bence üzerinde fazla durmamak lazım. bir dili öğrenirken kitap üstüne kitap ta okumak bana göre iyi bir şey değil, yoksa roman okuyorgibi devam edersin.kullanmayacağın şey üzerinde fazla durmamak lazım, temellerini öğren sonra bir projeye başla zaten eksiklerin ortaya çıkar sonra istediğin kitaplardan araştırma yaparak bu eksiklerini kapatırsın.böylece hem deneyimin artar,hem programlama bilgin gelişir hemde dili tam anlamı ile halledersin.
Başa dön
Arda

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 12:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence bir projeye atılmadan önce tüm temel taşları koymak lazım yerli yerine yoksa çok zaman kaybı oluyor. Projeyle kastın deneme amaçlı küçük örneklerse olabilir ama belirli seviyeler olduğuna inanıyorum ben ve o seviyelerden birine ulaşmadan kendi projeme zınk diye atlamanın eğitici öğretici olmaktan çok bir zaman kaybı olacağını düşünüyorum. Yazılım mühendisliği kitaplarıda var onlarda bir projenin nasıl ele alınması gerektiğini açıklıyorlar ben o seviyede değilim aslında o yüzden bu tartışma benim haddime değil...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör MSN Messenger
MD-C

Nereden: Dünya.Türkiye(54)

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 6:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

############# <BR>
Quote:
<BR>On 2004-04-17 19:08, ferdemoncel wrote: <BR>... <BR>[quote]almış olduğun kitap çok sakat.hem çeviri hemde başlangıç için yanlış bir kitap...

<BR> <BR>Burada MDC'nin mesajından alıntı yapıyorum. <BR> <BR>
Quote:
Güzel bir kitapmış başta C++ ile ilgili hiç bir şey bilmediğim için hakkını yemiştim kitabın. Buradada şu değer çıkıyor; kitaba yapılan yatırım asla zarar etmez... <BR>

<BR>Bir de merak ettim arkadaş bu kitabı okumuş mu? Yani içindeki tüm örnekleri çözerek anlayarak yaptıktan sonra mı bu kanaate varmış? <BR> <BR>Arkadaşın çeviri konusunda fikirlerine katılmakla beraber. Başlangıç için yanlış bir kitap önerisi sizin ne düzeyde olduğunuza göre değişebilir. Eğer hiç programlama konusunda bilginiz yoksa C++ öğrenmeye bu kitaptan başlayacaksanız katılıyorum. <BR>.... <BR>######### <BR> <BR>"Bir de merak ettim arkadaş bu kitabı okumuş mu? Yani içindeki tüm örnekleri çözerek anlayarak yaptıktan sonra mı bu kanaate varmış?" Bu cümle banamı? Cevap (2 kere) Evet kitapta çevrimler yüzünden devrik cümleler anlamsız kelimeler oluyor ama bir iki kere anlaşılmayan satırı okumak sorunu çözüyor... <BR> <BR>Şu ana kadar yaptıklarımdan sonra C/C++ öğrenmek için en iyi yolun aşağıdaki satırlarda olduğunu söyleyebilirim: <BR> <BR>Önce bırakın C/C++'ı falan Programlama mantığını öğrenin!, Bu mantığıda bana Visual Basic için aldığım bir kitap öğretti. Aslında amacım C/C++ için Visual Basic öğrenmek değildi, amacım Kendi programımı yazmaktı ve yolum da hiç C/C++'a düşmedi... Visual Basic için kitaplar aldıktan sonra şu çok kullandığımız "Programlama mantığı" cümlesinin ne anlama geldiği öğrendim... Yoksa bir dildeki for, if, while gibi anahtar kelimeleri bilmenin pek bir önemi yok! Bir iki anahtar kelimeyi birleştiremedikten, Zihnimizde oluşan fikirleri dile yaptıramadıktan veya Anahtar kelimeleri neden kullandığımı bilemikten sonra yada bilinçsizce kullandıktan ve sadece burada kullanıldığı için kullanıyorum mantığından sonra Dilin ne önemi var ki? <BR> <BR>Şimdi diyeceksiniz Programlama mantığını C/C++ kitapları öğretmiyor mu? Ben görmedim öğreteni... Zaten programlama sistemini bir kitap anlatmaya kalksa o zaten tek başında bir kitap oluyor, birde C/C++ gibi tek kitaba sığmayacak kadar büyük ve güçlü bir dili ve programlama mantığını tek kitaba sıkıştırmak olmaz... Tek kitaba sıkıştırılacak olsa bir taraftan yada iki taraftan dengeli bir şekilde fire verilmesi gerekir...

[ Bu mesajı düzenleyen: MD-C _FIL 18-04-2004 19:16 ]
Başa dön
MD-C

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 6:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Al sana bir bug daha....
Kişisel sayfamı değiştirememem, Arama sayfasında arama yapamamam, iframe olayı ve bunu çözme girişiminden sonra düzenlenen yorumu düzelttikten sonra gelen <br> tag'lar ve bu tag'larında düzeltme sebebiyle işlenmemesi... Abi bu buglar beni mi buluyor? ben mi bunlara denk geliyorum? Değiştirelim diyorum şu 5.5'i Neyse...

Deniz düzeltmen gereken bir bug daha buldum sana
Başa dön
ferdemoncel

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 6:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

> Bu cümle banamı?

Yok MDC bu cümle arkadaşa gitmişti. O örneği de senin kitabı okumuş olduğunu arkadaşın da bu soruya verilen cevapları okurken bu kısmı atlamış olduğunu göstermek için verdim. Ve iyi ya da kötü bir kitap tavsiyesi yaparken arkadaşın bu kitabı okuyup okumadığını merak ettiğim için sormuştum.
Başa dön
MD-C

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 6:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alın size takip etmeniz gereken liste:
Pusula Yayınları, Kaan Aslan: A'dan Z'ye C Kılavuzu
Alfa Yayınları, Sch....; C++ Temel Öğrenim Kılavuzu

bu kitapları okuyun daha sonra takıldığını noktaları buraya yazın... Sizden iyi C/C++ programcısı olmaz!

+ferdemoncel anladım...
Başa dön
DG

MesajTarih: Sun Apr 18, 2004 10:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"C++ Temel Öğrenim Kılavuzu" adlı kitabı okumadım ama "A'dan Z'ye C Kılavuzu" kitabı bende var (Deniz'in tavsiyesine ve ufak bir-iki araştırmamın sonuçlarına uyarak almıştım). Gerçekten çok mükemmel kitap. Adeta bir C ansiklopedisi. Yalnız 'C' dilini bu kitaptan öğrenmeye başlayan biri çok çabuk vaz geçer gibime geliyor. O kadar fazla ayrıntıya inilmiş ki (algoritmaların *sembolik makine dilindeki karşılığı bile yazılmış), bazen özü bile unutuyor insan. Yalnız kitapta yazılanları tam olarak kavradığınızda 'C' olayını bitirmiş hatta ötesine geçmiş oluyorsunuz.

* sembolik makine dili = assembly language
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
zek

MesajTarih: Mon Apr 19, 2004 12:55 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Quote:

On 2004-04-18 19:41, MD-C wrote:
Alın size takip etmeniz gereken liste:
Pusula Yayınları, Kaan Aslan: A'dan Z'ye C Kılavuzu
Alfa Yayınları, Sch....; C++ Temel Öğrenim Kılavuzu

bu kitapları okuyun daha sonra takıldığını noktaları buraya yazın... Sizden iyi C/C++ programcısı olmaz!

+ferdemoncel anladım...

zaten benim verdiğim sitedeki notlar, kaan aslan ın verdiği kurslardan alınmış notlar." a dan z ye c klavuzu" kitabının büyük bölümüde o natların içerisinde var.
Başa dön
Mesajları göster:   
Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OyunYapımı Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız