Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Nomax
Kayıt: Jan 24, 2003 Mesajlar: 1134 Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...
|
Tarih: Fri Feb 07, 2003 5:05 am Mesaj konusu: |
|
|
Selamlar ;
Benim merak ettiğim birşey var...Diyelim ki yaptığım oyunda karakterimin pelerininin ya da saçlarının doğal bir şekilde hareket etmesini istiyorum.Koşarken savrulması vs.
Fakat karakter aniden durduğunda pelerinin sırtına yapışması gerekirken içinden geçiyor ve önüne gidiyor.Bu olayı düzeltmek için ne yapmalı acaba? |
|
Başa dön |
|
|
deniz Site Yöneticisi
|
Tarih: Fri Feb 07, 2003 9:34 am Mesaj konusu: |
|
|
Pelerinin gerçekçi dalgalanması gibi bir şeyi gerçekleştirmişsen, karakter üzerinde bir collision düzlemi (daha iyisi düzlemleri..) tanımlayıp pelerindeki ağ dinamiklerinde (spring models) kullandığın hesaplamaları bu düzlem(ler) ile çarpışmaları da hesaba katarak yaparsan fazla bir problem olmayacaktır diye düşünüyorum.. tabii bu olay biraz ileri bir konu oluyor.. internetteki bazı örneklerde bi örtüyü çeşitli düzlemlere atıp daha sonra düzlemin şekline göre hareket etmesini (şekil değiştirmesini) sağlıyorlar.. bayağı bi hesaplama gücü yiyordur sanırım..
[ şu linke bir göz atabilirsin ]
deniz |
|
Başa dön |
|
|
Black_Knight
|
Tarih: Fri Feb 07, 2003 11:38 am Mesaj konusu: |
|
|
bence hiç kasmayıp pelerinin hareketinin animasyon dosyasınada hazır bulundursan daha kolay olur hem içinden geçme olayıda cozulur.
tek eksisi pelerin hep aynı sekilde savrulur eheh :][addsig] |
|
Başa dön |
|
|
UzMaN
|
Tarih: Fri Feb 07, 2003 12:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
Pelerinin adamın içinden geçmesinden ziyade pelerinin adamın hareketine göre yer değiştirmesini sağlayan \"sanki kuvvetler\" olayı zor iş gibime geliyor.Mesela GTA3 de çok güzel yapmışlar.Arabanın hareket halindeyken kapısı kapalı deilse araba yavaşlayınca kapısı çok gerçekci bi şekilde açılıyor.
bununla ilgili çok soru çözmüşüzdür lisede,üniversitede.adam asansördedir.asansör yukarı doğru harekete geçince kuvvet ne olur cinsinden neyse konuyu dağıttım baya heueu.Black_Knight naber abi bu arada sen chat odasına gelmiyon sanırım artık. |
|
Başa dön |
|
|
Nomax
|
Tarih: Fri Feb 07, 2003 9:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
Black dediğin eğer bi strateji veya rpg oyunu fln yapacak olsam doğru.Ama bir aksiyon oyunu yaparken çok kötü durur.Baya da karışık bi iş ben bu kadar beklemiyordum... |
|
Başa dön |
|
|
mentat
|
|
Başa dön |
|
|
Nomax
|
Tarih: Tue Feb 11, 2003 7:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
teşşekürler...verdiğiniz linkler fazlasıyla kaynak sağlıyor. |
|
Başa dön |
|
|
ferit
|
Tarih: Tue Apr 13, 2004 5:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
aslında eski kaynaklar gerçekten işe yarıyor olabilir.. bir şekilde bunları canlı tutmak gerekir ben bunları ilk kez okuyorum.. okumak aklıma yeni geldi oldukça yararlı bi kaç şey daha öğrendim.. |
|
Başa dön |
|
|
Arda
|
Tarih: Tue Apr 13, 2004 8:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
3D action oyunu mu bu?
Bence pelerini sona bırak zamanın kalırsa yaparsın |
|
Başa dön |
|
|
Nomax
|
Tarih: Tue Apr 13, 2004 10:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
Zamanım kalırsa? Tahminimce daha bi 50-60 yıl yaşarım ve bu yeter herhalde... |
|
Başa dön |
|
|
|