Kayıt: Jan 24, 2003 Mesajlar: 1134 Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...
Tarih: Tue Dec 13, 2005 8:41 pm Mesaj konusu:
playmaker demiş ki:
Universiteler Meslek edindirme kurullari degildirler.
Universiteler arastima ve bilim uretme merkezleridir.
Her nedense bu kavram turkiyede asla oturmadi.
universitelerde hala ogretim;
hocalarin size ogrettiklerini sinavda onlara geri vermekten ibaret.
Üniversiteler için bu kavramın oturması için tümüyle ezberci eğitim sistemi değişmeli arkadaşım.Sonuçta bence lise de hocanın verdiklerini zorunlu olarak geri vermek, veremezsen de cezalandırılmak(sınıf tekrarı vs.) olmamalı.Ama o kadar çok boş beleş insan var ki bu sistem olmazsa etraf daha çok mikrop dolacak.Sanırım en iyisi çocuklarımıza evde eğitim vermek özel hocalar vs. ile.Hem zaman kazancı korkunç olur hemde 1 yılda öğrenilen maksimum yarı yılda öğrenilir.Ama kimsenin durumu buna müsait o ayrı konu.Biraz da uçuk ama mantıklı bir düşünce bence...
Tarih: Wed Dec 14, 2005 12:40 am Mesaj konusu:
TheCotanak demiş ki:
Misal, grafik bakımından bir visual communication design bolumunden mezun olmak inanilmaz vizyon getirecektir.. Bu alandaki en iyi bolumdur ayni zamanda..
Bilgi Uni, Bahcesehir Uni ve Sabanci en iyi okullardir bu bolum olarak Avrupa'daki.. ve 3ü de bizim ulkemizindir.
Not: Ben de sahsen VCD okumaktayim. Einherjer ve Sith'de bu bolumlerdeler..
Tarih: Wed Dec 14, 2005 1:18 am Mesaj konusu:
Herkez Universite okumak zorunda degil, dedigim gibi meslek yuksek okularinin kalitesini yukselceksin.
Danimarkada boyaci olmak icin 4 sene okula gidiliyor ,
muslukcu olamak icin 5 sene, ama aldiklari maas bir muhendisinkiyle ayni.
Universiteler gercek amaclarina yani bilim uretmeye baslamadiklari surece asla turkiye bir gelisme kaydedemez.
Ornegin su forumlardaki Amiral batti, birak hoca, zaten amiral batti daha once yapilmis. Bir kac kisiyi bir araya getir , group projesi ver , yeni bir oyun projesi yarat de. Herkez kendi yaraticiligini kullansin.
Grup calismasini ogrensin.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız