Ayrica acaba mesaj yazmasi bir sey degistirir mi? Bu siteye hic mesaj yazmayip, sadece okuyup gulen grafiker ve programci arkadaslarim var mesela benim.. Ben adamlara gidip de 'ya neden katilmiyorsunuz mesaj yazarak' diye bir soru soramam, cunku neden katilsinlar ki? Gerekli mi? Hayir degil.. Hatta belki de gereksiz bile. Paylasmak istemeyen paylasmaz, ve bu onun en dogal hakkidir.
Kimse kimseye karisamaz ve emegine lâf edemez. Etik acidan bu yanlis bir sey.
Tarih: Sat Nov 26, 2005 4:51 am Mesaj konusu: Tekrar Merhaba...
Arkadaşlar, Kasabayı ameliyat masasına yatırıp bir neşter vurduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Her üretilen şey gibi Kasabanın da buna ihtiyacı vardı. Aslında bizim de sıkıntılarımızdan biridir bu. Söylendiği gibi insan ürettiği şeylerin hatalarını yada iyi olmayan yanlarını göremeye biliyor. Bazen de tolere ediyor. Çok doğru olmasa da...
Şimdi. Kasaba 1 bir sene kadar yayında kaldı. Yaratım aşamasında küçük bir ekip çalıştı. Truevision 6.0 ve VB kullanıldı. mekan düz, evler ve karakterler çizimler üzerinden extured yapılarak kullanıldı. Animasyonlar için dirextx model formatı kullanıldı. Aslında evlerin ve karakterlerin 2d görünmesinin sebebi; evler için işlem kolaylığı, Karakterler içinse biraz alis harikalar diyarında ya öykünme idi. KASABA 1 boyunca çocukların TRT ye yolladığı resimler güç yettiğince değerlendirilmeye çalışıldı. Rakam olarak diyebilceğim 1500 civarında üyemiz var. Sonuç olarak KASABA 1 misyonunu tamamladı. ve sıra Kasaba 2 ye geldi.
Şu anda bildiğiniz gibi KASABA 2 hafta içi hergün TRT 1 de yayında. KASABA 2 de truevision3d 6.2 motoru ve VB kullanıldı. farklı olarak YZ de değişik teknikler üzerine gidildi.MAX için exporter yazıldı ve doğrusunu söylemek gerekirse işi bayağı kolaylaştırdı. Bir dönem sonra kasaba 2 de misyonunu tamamlayacak. Belki KASABA 3 yeni bir yapılanmayla ekranda olacak.
Şu sıralar KASABA 2 nin level 2 si üzerine çalışıyorum. Tahmin edersiniz ki gayet yorucu.
Eleştiriler için teşekkür ediyorum...
Herkese kolay gelsin...
Tarih: Sat Dec 10, 2005 3:45 pm Mesaj konusu:
(Bu yazıdan sonra cevap yazmak saygısızlık gibi gözükebilir ama..)
Dediğim gibi karakterlerinizi tek ben kötülemiyorum benden küçük kardeşlerim var onlar yemek yerken bunu izleyemiyorlar."Aaa bu ne yaa kıçı çok büyük noterdamın kanburu gibi yürüyo öööö..." diyolar.Bunların yerine tavşan tavuk gibi karakter inanın daha iyi olurdu.Bence bu sizin en büyük kayıbınız oyunda yoksa yine de iyi sayılır...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız