Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
coolprogrammer
|
Tarih: Sat Dec 03, 2005 9:19 pm Mesaj konusu: telif hakları |
|
|
Merhaba arkadaşlar;
Benim bir sorum var.Bu konuda çok endişeliyim umarım korktuğum şey çıkmaz...
Ben Yüzüklerin Efendisi hakkında bir oyun yapıyorum ve oyun için birkaç mp3 buldum(filmin soundtrack'ından).Bunları oyuna ekleyebilir miyim?
Ayrıca oyunum bedava olacak...(internet üzerinden)
Eğer olmazsa başka bir fikrim de var:Bu mp3 dosyalarını wav formatına dönüştürüp oyuna öyle ekleyebilirmiyim?
Cevaplarınız için teşekkürler... |
|
Başa dön |
|
|
berk
|
Tarih: Sat Dec 03, 2005 10:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet bu benimde merak ettiğim ve bir türlü cevabını bulamadığım bir soru.Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
Başa dön |
|
|
3ddreams
|
Tarih: Sat Dec 03, 2005 10:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
Oyun bedava dahi olsa bir filmin soundtrackindeki şarkıları dağıtmanın mantıken yasal olacağını hiç sanmıyorum. |
|
Başa dön |
|
|
ebleda
|
Tarih: Sat Dec 03, 2005 11:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yasal degil. |
|
Başa dön |
|
|
MoneyMoney
|
Tarih: Sun Dec 04, 2005 2:43 am Mesaj konusu: |
|
|
yahu koskoca EA GAMES firması senin oyuna koyduğun müzikle mi uğraşşcak Kafana göre takıl ya nasıl istersen öyle yap oyunuda bedava dağıtacakmıssın zaten takma gitsin |
|
Başa dön |
|
|
coolprogrammer
|
Tarih: Sun Dec 04, 2005 8:51 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben de mp3'ün yasal olmadığını biliyorum da wav acaba olabilir mi? |
|
Başa dön |
|
|
ebleda
|
Tarih: Sun Dec 04, 2005 9:31 am Mesaj konusu: |
|
|
Bu durumda haklari korunan format degil, eserdir. Istersen "Sari Cizmeli Mehmet Aga" formatina cevir, yinede yasal degildir. |
|
Başa dön |
|
|
levent
|
Tarih: Sun Dec 04, 2005 10:47 am Mesaj konusu: |
|
|
telifli müziği hiç bir şekilde dağıtamazsın ancak, eğer kalitesini oldukça düşürürsen (mesela mono,22khz,48kbps gibi) veya sadece belirli bir kısmını alırsan ayrıca oyunun readme'sine de "müzikler sample amacıyla konulmuştur, oyundan tam keyfi almak isteyenler lotr soundtrackini satın alsın ve düşük sample'lıları değiştirsin" dersen, bir dereceye kadar kendni korumuş olursun (gibime geliyor). |
|
Başa dön |
|
|
coolprogrammer
|
Tarih: Sun Dec 04, 2005 11:22 am Mesaj konusu: |
|
|
Aslında haklısınız fakat o olmadan da oyunun ruhu olmaz ki
Benim aklıma bir fikir daha geldi:
İlk önce oyunu müziksiz olarak yayınlayacağım.(Datalar içinde müzik olmadan)Sonra müzikleri başka bir zip dosyası içinde yapacağım.Oynamak isteyenler ilk önce oyunu sonra müzikleri kuracaklar...Şöyle örneğin:
//Bunlar ayrı ayrı indirilmesi gereken dosyalar:
oyun.zip (İçinde müzik dosyası yok)
muzik.zip (İçinde müzikler var, oyun.zip extract edildikten sonra oyunun gerekli klasörüne extract edilecek)
Böylece içinde müzik dosyası olmadığı halde oyun oynanabilecek... |
|
Başa dön |
|
|
Autostic
|
Tarih: Sun Dec 04, 2005 1:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ne kadar profosyonel bir yaklaşım.
İyide sen genede dağıtıyorsun adamın müziklerini. Sen ne formda olursa olsun dağıtma hakkına sahip değilsin. Oyunla beraber veya değil. Ayrıca el altından dağıtırım diye düşüneceğine bence ya free müzik bul, yada kendi müziğini yap. Ha bişey daha. Müzikler ancak siz onları kendi elinizdeki enstrümanlarla siz çalarsanız telif hakkından muaf oluyor, ama burda da beste hakları var. Yani sen LOTR müziklerini unut bence......... |
|
Başa dön |
|
|
Gord10
|
Tarih: Sun Dec 04, 2005 5:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aslında ben de Lost In The Nightmare için Silent Hill ve Resident Evil'ın müziklerini kullanmıştım ve herhangi bir sorun da çıkmadı. Bu kadar büyük firmaların freeware oyunlarını böyle takip etmek isteyeceğini sanmıyorum. |
|
Başa dön |
|
|
ebleda
|
Tarih: Sun Dec 04, 2005 6:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sunu mu demek istiyorsunuz? Yakalanmadigim surece yasal olmayan herseyi yapabilirim!
Bugun bu zihniyette olan, yarin Turkiye'den cok saglam projeler ciktiginda da "benle mi ugrasacaklar?! kopyasini kullanirim ben" de der.
Telif haklarinda sadece izinsiz kullanim yasaklanmamis, ayni zamanda izinsiz dagitimda yasaklanmistir. Bunun icin ister oyununla dagit, ister millet sonradan download etsin, yinede yasal degil.
Format degisikligi, kalite degisikligi sonucu degistirmez. Yanlis hatirlamiyorsam, yasal olarak kendi muzigine, baska muziklerden toplamda en fazla 8 mezur kadar koyabilirsin.
Yapacaginiz iki sey var:
1) Ya internetten gidip free muzik kullanacaksiniz!
2) Ya da LOTR'in soundtrack sirketinden izin isteyeceksiniz. |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
|
Tarih: Mon Dec 05, 2005 3:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu olayları en iyi anlatan cümle: Bir insanoğlu tarafından ne yapılıyor olursa olsun, yapan kişi alın kullanın istediğiniz gibi demedikten sonra; yaptığı kürdan bile olsa, kullandığın vakit yanlış yapmış olursun! Fark etikleri zaman güçleri yettiği kadarıyla çekerler kullağını |
|
Başa dön |
|
|
Nomax
Kayıt: Jan 24, 2003 Mesajlar: 1134 Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...
|
Tarih: Tue Dec 06, 2005 8:16 am Mesaj konusu: |
|
|
Bir oyun yaptığınızı düşünün, ekibiniz grafikleriyle ayrı uğraşsın müziğiyle sesiyle kaplamasıyla koduyla ayrı ayrı uğraşsın sonra birtakım insanlar sizin o kadar uğraştığınız müzikleri pat diye alsın oyununa koysun ve siz bunu indirip oynarken öğrenin.Ne yaparsınız? "amaan nolcak freeware oyundan zarar gelmez." mi dersiniz? Hiç sanmıyorum. |
|
Başa dön |
|
|
einherjer
|
Tarih: Thu Dec 08, 2005 9:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
zaten yüzüklerin efendisiyle ilgili bir oyunda yapamaman lazım bildiğim kadarıyla. sonuçta orta dünya ve oradaki ırklar bile "registered trademark". Tuzuklerin Efendisi yaparsın ancak, org lar olur hosbit ler olur falan. |
|
Başa dön |
|
|
|