Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
RoHanRHu
|
Tarih: Fri Dec 02, 2005 7:35 pm Mesaj konusu: Yeni Başladım daha önce oyunyaması yapıyodum hep |
|
|
arkadaşlar bu sitede neleri indirip ne yapmalıyım bi anlatsanız oyun yaması yapmaya benzemiyo bu iş |
|
Başa dön |
|
|
LocKman_HacKim
|
Tarih: Fri Dec 02, 2005 7:46 pm Mesaj konusu: Re: Yeni Başladım daha önce oyunyaması yapıyodum hep |
|
|
RoHanRHu demiş ki: |
arkadaşlar bu sitede neleri indirip ne yapmalıyım bi anlatsanız oyun yaması yapmaya benzemiyo bu iş |
şimdi bu iş derken sanirim oyun yapimi meselesini kastediyorsun.
bak simdi ilk yapman gerekenleri sayayim sana.
1- Oyun yapmak istiyorsan ya kodcu olacan ya grafikci.
- "kod yazarim ben" diyorsan C++ ile ilgili nette dökümanlar ara.C++ ı ogrenecen yani kodcu olacam dersen
- grafik yani "3D ile ugrasayim" dersen 3D Studio Max ten veya diger 3D programlarindan baslayabilirsin.
2- Bi de forumda konu acmadan önce yapamadigin, halledemedigin vs vs leri forumda bi arat.
3- Bu sitedeki dökümanlardan da faydalanabilirsin.( bkz.Dosyalar )
bilmiyorum tam cevap oldu mu ama sen ne yapmak istegini tam olarak bi yaz burdaki arkadaslar ve ben yardimci olmaya calisiriz. |
|
Başa dön |
|
|
Gord10
|
Tarih: Fri Dec 02, 2005 8:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tam olarak anlamadım; sen daha önce oyunlar için yama mı hazırlıyordun? Yoksa yama yapımı diye sadece onların patch.exe'lerini indirip de herhangi bir oyuna kurmaktan bahsedip; oyun yapmanın "Next", "I accept" gibi butonlara tıklamaya benzeyebileceğini mi düşünüyorsun? (Biliyorum, böyle bir düşünce çok mantıksız, ama oyunyapımı.org'a öyle üyeler geliyor ki insan paranoyak oluyor ) |
|
Başa dön |
|
|
RoHanRHu
|
Tarih: Fri Dec 02, 2005 10:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
öncelikle saol un ama ben daha önce oyunlara tr yama vb gibi şeyler yapıyıdum şimdi c++ nerden öğrenirim
bide varmısınız bi manager yapalım (zor ama) |
|
Başa dön |
|
|
MoneyMoney
|
Tarih: Fri Dec 02, 2005 11:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
sana tavsiyem git bir kitab al c/c++ ile ilgili internette araştır kesin döküman bulursun www.tr3d.com adresinde var ha birde alsana oyun motoru hem kolay hemde iyi bişey 3d game studio dersleri ve sitesi www.sayfasoft.net adresinde |
|
Başa dön |
|
|
RoHanRHu
|
Tarih: Fri Dec 02, 2005 11:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
yaw arkadaşlar ben bunu en kısa sürede ne zaman öğrenirim |
|
Başa dön |
|
|
LocKman_HacKim
|
Tarih: Sat Dec 03, 2005 10:35 am Mesaj konusu: |
|
|
RoHanRHu demiş ki: |
yaw arkadaşlar ben bunu en kısa sürede ne zaman öğrenirim |
en kısa sürede ögrenemezsin
ne zaman c++ la cikmaya basladin o zaman ögrenmiz olursun
cikmaktan kastim c++ la hasir nesir olacan yani.Bi de hemen ögrenemezsin.(3-5 ayi kastediyorsan).Daha fazla zamanini alir + bitmez bu c++ ile yapabileceklerin vs vs |
|
Başa dön |
|
|
RoHanRHu
|
Tarih: Sat Dec 03, 2005 11:14 am Mesaj konusu: |
|
|
tamam ama bana kitap yerine bi site söleseniz oradan öğrensem
erogluo@msn.com |
|
Başa dön |
|
|
dahaka
|
|
Başa dön |
|
|
3ddreams
|
Tarih: Sat Dec 03, 2005 10:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
C++ ancak kitapla öğrenilir başka alternatifi yok. İnternet sitelerindeki parça parça ve belirli bir düzeni takip etmeyen yazılarla ancak yüzeysel olarak yarım yamalar öğrenilir. Buna da öğrenilme deniyorsa artık bilmem. Oyun yapımında da yüzeysel bilgi ile de bir yere kadar ilerlenebilir. İşin kötüsü yarım yamalak bilgi ile oyunun veya herhangi bir programın kod tasarımı da kötü oluşturulacağı için program bug lardan geçilmez bir hal alır. Performansı söylemiyorum bile. İşi ciddiye alıyorsan en az 1-2 değişik c++ kitabı okumak ve bol pratik yapmak gerek. |
|
Başa dön |
|
|
RoHanRHu
|
Tarih: Sat Dec 03, 2005 11:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
çok teşekkür kitap alıcam |
|
Başa dön |
|
|
ozmoz
|
Tarih: Mon Dec 05, 2005 8:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
istersen bu konu da ders notlatımı gönderebilirim.Bana özel mesajlardan ulaşırsan sevinirim |
|
Başa dön |
|
|
|