Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
the_prodigy
|
Tarih: Sat Nov 19, 2005 7:51 am Mesaj konusu: |
|
|
sizler kadar bu konularda bilgili degilim.Sizin burada yaptiginiz kullanilacak dil tartismalirindan cok sey ogrendim. benim kendi kanaatim insan en sonunda kendi dusunme tarzina gore bir programlama dili seciyor. bu sitedeki yazilari takip etigimden beri denemedigim programlama dili kalmadi en son D diline bir denedim ( COM directx olayi var diye) ama en sonunda basladigim programlama diline dondum JAVA ya. belki daha ileride D dilindeki directx kutuphanesindeki hatalar duzeltilince ilgilenmeye basliyabilirim
bu arada "3ddreams"in D programlama dili ile bir kac deneme yapacakti
http://www.oyunyapimi.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2345&highlight=d+programlama+dili
bir kac gundur hep o forumu kontrol ediyorum. D'de directx kulanimi hakinda gorusleriniz nelerdir devam o foruma edebilirmisiniz.
Emrah |
|
Başa dön |
|
|
lucifer
|
Tarih: Mon Nov 21, 2005 12:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
C# ile program yazmanin guzelligi nedir? Cidden soruyorum, syntax'indan degildir herhalde, cunku c++'nin aynisi. Windows Forms gibi birseyler kullaniyordu sanirim, onlar midir?
Bir de, managed dx'i herhalde managed c++ ile de kullanabiliyoruzdur, hatta managed c++ ile o windows forms olayini kullaniyoruzdur, degil mi?
bir de managed c++ kullanmak nasil birsey?
Cok uzak kaldim bu alemlerden, daha c# ile hello world yazmisligim yok... |
|
Başa dön |
|
|
DG
|
Tarih: Mon Nov 21, 2005 1:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
Güzelliği kolaylığında. Java gibi berbat performans vermeden managed kod yazabiliyorsun. Leak ti aldık mı verdik mi derdi yok.
Çok explicit bir yapısı var ("sharp" oradan geliyor):
Kod: |
int a;
if(a = 5) { ... } |
derlemez mesela. Conditional'a boolean koymamışsın der çıkar işin içinden. Yani implicit casting'den hoşlanmaz.
"C# = ++Java" diyeyim, naçizane fikrime göre.
Managed C++ ile Windows Forms ve Managed DX kullanılabiliyor. Managed C++'nin devre dışı kaldığı alanlardan biri ASP .NET sayfaları diğerini hatırlayamadım şimdi.
Managed C++'nin kullanımı ile ilgili Faruk bir şeyler karalamıştı. Kim kullanır, neden kullanır mis gibi C++ dururken bilemeyeceğim |
|
Başa dön |
|
|
wachoo
|
Tarih: Mon Nov 21, 2005 10:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaslar bu arada henüz ögrendigim biseyi sizlerle paylasmak istedim
C# (sharp) ile C++ arasindaki performans farki %6 gibi komik bi oran degil(aslinda komik sayilmaz) %60 gibi cok ciddi vede korkutucu vedee itici bi oran bu direk yetkili agizlarin hatta microsoftun kendi adamlarinin agzindan bir itiraf....bana güvenin |
|
Başa dön |
|
|
LorenSoth
|
Tarih: Tue Nov 22, 2005 3:13 am Mesaj konusu: |
|
|
ya valla C# yanılmıorsam 2002 de cikan microsoft un gücünün cogunu bunu gelistirmekte harcadigi (asistan olacak insanların yalancısıyım) bir dil ve java nasıl yazdıgımız kodu ilk önce bytecode a cevirip ordan java virtual machine lede makina diline ceviriyorsa c# ve vb.net te aynı olayı yapıor ve IL (intermediate language) diline ceviriyor. nedir kardesim bu niye cevirmeye gerek var kine dedigimizdede eger gerekli framework varsa .net framewk yani makinada o zaman ortam farketmeden program calısıyor macintosh tada calısıor pc dede calısıyor yeterki framework kurulu olsun. Aslında javadaki muhabbetin aynı olay izlemledigim kadarıyla.
İlerde C C++ die bir sey kalmaz falan bunlar bence gerceklesmesi zor seyler
,cünkü mesela C C# a göre su an gayet hızlı ve daha low level bir dil konumunda , gerek micro controller programlıyalım gerek microprocessor. Bir cogunun C compiler i var ama hic birinin C# compiler i yok valla. (yada varmı).
Neyse kolay gelsin |
|
Başa dön |
|
|
Algorian
|
Tarih: Fri Dec 02, 2005 11:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
deyimi çok hoşuma gitti.
İlk Pascal ile başadım, sonra C, sonra Delphi, C++, Java ve en sonunda C#.
1) Kod yazmasını hamallık saydığım diller : Delphi, Java (Pascal'i saymıyorum, görsel dillerden bahsetmek için)
2) En hızlı çalışan exe dosyası : C,C++
3) En yavaş Çalışan : Java
4) En hızlı derlenme : Delphi
5) En kolay kod yazımı : C#
Bunlar benim görüşüm. Diğer konular da var tabii.
1) E diye bir dil var; C#, C ve Javanın bile sahip olmadığı özellklere sahip ama yaygın değil. Syntax aynı sayılır.
2) Biz M$ ürünleri kullandıkça M$ ürünlerinin kullanım oranlarındaki büyük payını değiştiremeyiz.
3) C# çok güzel bir dil, ama kesinlikle ve kesinlikle C++'tan daha yavaş (keşke %6 olsa ).
4) IL denen zıkkım tüm yavaşlığın başrol oyuncusu. Peki neden böyle yaptılar. Yakında tüm işletim sistemleri için framework çıkaracaklar ki .net ile yazılan bir program tüm işletim sistemlerinde de çalışsın (Java'daki VM olayı)
5) C# ile unmanaged kod da yazılabiliyor ama hızı konusunda bir bilgim yok.
6) Bugün Blizzard bile oyun yaparken hazır tool'lar kullanıyor (Starcraft'ta RAD Game Tools kullanmışlardı).
[/quote] |
|
Başa dön |
|
|
ebleda
|
Tarih: Sat Dec 03, 2005 4:02 am Mesaj konusu: |
|
|
Nerde okudugumu hatirlamiyorum, dahasi dogru olup olmadiginida bilmiyorum ama bir yerde MFC uygulamalari ile C# uygulamlari kiyaslaniyordu ve C# %40'a varan bir oranda yavasti. |
|
Başa dön |
|
|
|