Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
Tarih: Sun Nov 20, 2005 8:07 pm Mesaj konusu:
CryEngine paralı bir alet, ben hem ücretli hemde ücretsiz motorlardan en iyilerini sıraladım
C++ şuan geçerli tek dil aslına bakarsan başkada yok çünkü çizimleri yapan API'ler zaten bu dil üzerinden çalışıyor
GameMaker istediğin oyunu sana yapmanda yardımcı olan bir araç, yani o ne yapabiliyorsa sen onu yapabilirsin ama bu işler böyle değil aslında, gerçekte Ekran kartı ne yapıyorsa sen onu yapıyorsundur! yani ikinci dediğimi yapabilmen için C++, DirectX/OpenGL+OpenAL, Win32/MFC, öğrenmen ve kullanabilmen gerek ve en zor olan kısmıda kavramları organın gibi kendine katıp kullanman gerek. Bunlarıda tamamlamak neredeyse, sana bağlı olarak 1-7 sene arasında zaman alır!
En iyisi kendini bir Game Maker ile dene... Baktın yedin bitirdin olayı şansını biraz daha zorlarsın!
sana katılıyorum bu şeyleri öğrenmek bir ömür gibi geliyor insana en iyi ben 3D game maker ile uğraşım eğer onda bir yükseliş görürsem hemen dillere geçerim çünkü insanın alt yapısı olmadan öğrenmesi biraz zor bildiğiniz gibi türkçe kaynaklarda fazla olmadığı için bir şey öğrenmek mümkün değil ama ingilizcemiz olsaydı iş biraz daha da değişirdi oda olmadığına göre insana cehennem bir tur atma gibi geliyor yardımlarınız için çok çok teşekkür herkese başarılar dilerim
tabi CryEngine dil ister.
ayrıca benim bildiğim o paralı.
irrlicht'i öğrenirsen directx veya opengl öğrenmene ihtiyacın yok çünkü motoru yapanlar zaten bunları motorun içine koymuşlar sen sadece motorun istediği kodlarla bunları kullanıyorsun.Yani directx veya opengl ile uğraşmıyorsun motor hallediyor.
kolay gelsin.
c++ konusunda kitap alıp oku derim sırf internetten olmayabilir.
ben 16 yaşındayım C de öğrendim C++ da.Azim
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız