Kayıt: Oct 23, 2005 Mesajlar: 57 Nereden: kopenhagen
Tarih: Mon Nov 14, 2005 1:35 am Mesaj konusu: yeni baslayanlara tavsiyeler 2 (programcilar icin)
Oyun Programcısımı olmak istiyorsunuz.
programcısınız ve oyun programlamaya giriş yapmak istiyorsunuz, o halde bu yazı sizin ilginizi çekebilir.
İstek. her iste olduğu gibi, oyun programlamada en önemli olan öğe sizin ne kadar oyun programlalamacı olma isteğiniz. eğer gerçekten bu ise karşı bir heyecanınız yoksa, sadece bu isten para kazanmayı düşünüyorsanız, hiç bu ise bulaşmayın derim. bir kaç sene içinde zaten başka sektörlere kayış yaparsınız.
Her zaman öğrenme.
Oyun sektörü sürekli gelişmekte, her yeni öğrendiğiniz şey kısa bir süre içinde demode olamakta, oyun sektöründe var olmak demek, sürekli kendini yenilemek demek. Yeni gelişmeleri öğrenmek için sürekli internetteki siteleri takip etmek, gelişmelere ayak uydurmak zorundasınız.
Oyun oynama.
Eğer oyun programcısı olacaksanız, mutlaka oyun oynamayı sevmelisiniz ve sürekli oyun oynamanızı tavsiye ederim. Sevdiğiniz oyunlardaki özellikleri yazın neler sizin daha çok ilginizi çekiyor, hatta bazen sevdiniz oyunnun web sayfasına girip o oyun ile ilgili kritikler yazın.
Beceri
Hobby olarak oyun programlama ile uğraşanlar genelde open gl ve direct x karşı inanılmaz ilgilidirler. şimdilik bunlarla pek uğraşmayın.
Ne bilmeniz gerekiyor?
C++
C++ tamamıyla hakim olma. Şu anda piyasada geliştirelen PC ve console oyunların çoğunda kullanılan dil c++. sadece basit kodları bilerek yada " merhaba dünya" yazdırmak yeterli değil, en azından çonstructor ve class inherrtance gibi kavramları iyi bilmeniz gerekiyor.
3 boyut geometri
En iyisi kendinize 3 boyut geometriyi anlatan bir kitap alın ve çalışmaya başlayın. 3 boyunta nokta ne demek , çizgi nasıl çizilir, , matrix hesaplama , iki obje arasındaki mesafenin hesaplanması gibi.
Başlangıçta. basit oyunlarala başlayın grafiklerden ziyade , oyun fikrini odaklaşın ve onu uyguluyamaya çalışın, console programlamada yaratılacak o kadar çok oyun varki. Daha sonra , tetris ve benzeri oyunlara geçin, sanırım hepiniz kare ve dikdörtgen çizmesini biliyordur. biraz daha hakim olmaya başladığınızda, pac-man tarzı oyunları deneyin. oyunlarınız için projeler yaratın fikrinizi yazın, şekileri çizin, yaparken yaşadığınız zorlukları yazın, bunlar hep ilerde size buyuk kolaylıklar sağlayacaktir. her şeyi kağıt kalem üzerinde bitirdikten sonra kodlamaya geçin. bu size büyük vakit kazandıracaktir.
State chart diagram nasil yazilir ogrenin, butun header file i yazin, kullancaginiz foksiyonlari yazin ve ondan sonra programlamaya baslayin.
kendinize ufak bir defter alin ve fikirlerinizi yazin.
Bu yazi hakkinda sorulariniz olursa ulakar@gmail.com dan bana ulasabilirsiniz.
Diger yazilarimi okumak icin.
http://ulakar.tripod.com/
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız