Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
lion
|
Tarih: Fri Nov 11, 2005 12:11 am Mesaj konusu: Firewall duvarı yüzünden adls çalışmıyor |
|
|
yaw arkadaşlar deli olacağım birisiniz lütfen bana bu konu hakkında yardım ederse sevinirim ben adls yi nereden baksanız 1 ay önce aldım ama aldığım günden beri hatta veriyor türk telekoma tlf açıyorum hata sizde diyor modemde ise ağınızda firewall duvarı bulanmadı ütfen kontol edin diyor bende bu günvenlik duvarı ile oynuyorum oluyor ama tekrar 10 sonra bağlantı kesiliyor bu firewall duvarı nedir ve nasıl bu problemi çözebilirim yada bu fireweel duvarını ne yapmalıyım yeniden format atmak diyorsanız onu tam 8 defa yaptım ama bir sonuç yok yardımlarınız bekliyorum |
|
Başa dön |
|
|
LocKman_HacKim
|
Tarih: Fri Nov 11, 2005 12:26 am Mesaj konusu: |
|
|
En kötü ihtimal modemin yazılımının doğru yüklenmemiş olmasıdır.Çünkü bu tür şeyler genel olarak modemin yazılımından kaynaklanır.Bence modemi aldığın yere götür onlar bi çalıştırsınlar.Çalışırsa ayarlarını öğrenir kurarsın.
hade
Kolay gelsin |
|
Başa dön |
|
|
lion
|
Tarih: Fri Nov 11, 2005 12:34 am Mesaj konusu: |
|
|
zaten ben modemi götürdüm adamlar dediler bizde sorun yok deneme yaptılar iki gün sonra verdiler sorun olmadığını söylediler sanırım benim bilgisayarımdan kaynaklanıyor çünkü bilgisayarımı vestelden aldım onların sp2 cd si vardı başka cd den format atmak istiyorum fakat atmıyor sadece kendi cdleri ile bilgisayar kurulabiliyor diğerleri hatta veriyor bence bilgisayardan kaynaklanıyor peki bu firewall duvarını ne yapacağım bir fikriniz varmı ? |
|
Başa dön |
|
|
LocKman_HacKim
|
Tarih: Fri Nov 11, 2005 12:37 am Mesaj konusu: |
|
|
service pack olsada çalışır problem yapmaz.Bak sen o zaman
service pack 2 li windows Xp cd si alcan.Aklıma başka bişey gelmiyor. |
|
Başa dön |
|
|
lion
|
Tarih: Fri Nov 11, 2005 12:45 am Mesaj konusu: |
|
|
zaten bendeki service pack 2 yüklü ama günceleştirme yapmak istiroum internetten ama cd key yanlış bence bu firewall duvarını silmek en mantıklısdır o da nasıl silineceğini bilmiyorum her zaman aktif durumda saatin yanında bende ona bakıyorum o bana bakıyor diğer xp cdlerinde öyle bir şey yok bunun gibi zırt bi şey değildi yine de yardımlarınız için teşekkür olmasa en sonunda kıracağım modemi |
|
Başa dön |
|
|
LocKman_HacKim
|
Tarih: Fri Nov 11, 2005 1:00 am Mesaj konusu: |
|
|
"Bilgisayarınızı (hatta yerel ağınızı) dışarıdan gelen saldırılardan koruyan firewall ve NAT servislerini de denetim altında tutabilirsiniz." diyor adamın biri modem ayarlarından NAT ın olduğu bölüme bi bak. |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
|
Tarih: Fri Nov 11, 2005 5:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Modem bağlantı arabirimi ne? USB2 | Cat5 ve sen hangisini kullanıyorsun?
ilkez XP kurulduktan sonra internete girmeyi denedin mi? Sonuç ne oldu... Neyden sonra internete girmemeye başladığını düşünüyorsun?
USB2 ise: modem ile gelen CD'deki uygulamaları iyi bir şekilde kur ve PC'i yeniden başlat.
Cat5 ise: bir ağ oluştur ve gerekli ayarlamaları yap!
Sen soruma cevap ver bende detaylara gireyim. |
|
Başa dön |
|
|
lion
|
Tarih: Fri Nov 11, 2005 9:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
Öcellikle Soruma cevap verdiğiniz için tşk ederim benim modemi aldığım gün internet bağlantısı çektim ve o gün güzel bir formatlayıp yeniden kurdum fakat ikide bir gidip geliyor bağlantı fakat aradan bir 10 dakika sonra tekrar bağlanıyor ve gitmiyor böyle 5 - 6 saat daha sonra örnegin bir 250 mblık bir şey indireceiğim zaman mutlaka yarıda bağlantı kesiliyor ben USB2 kullanıyorum ben 10 defa belki kurdum yeniden başlattım olmadı yine ben sanırım 2 şeyden şüpeleniyorum birinci bu firewall duvarı ikinci ise ağımda iki tane bağlantı şekli görünüyor birisi normal USB2 yani şimdiki bağlantığım ağ ikincisi ise eternet girişinin ağı görülüyor ben eternetti de sildim yine olmadı sanırım hata bu firewall duvarında çünkü internet gidip geliyor ikide bir oynama yaptığım zaman tekrar oluyor anlamadım gitti Size kendi bilgisayarım bağlantı resimlerini gösteriyorum umarım oradan bakıp bir hata bulabilirsiniz...
|
|
Başa dön |
|
|
MD-C
Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
|
Tarih: Fri Nov 11, 2005 10:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Modeminin marka ve modeli nedir? Sanırım burada sorunlu kısım ya modeme düşüyor yada internet hattına, çünkü Ateş duvarı kapalıyken, ki kapalı açık olsada senin bağlantını koparmaya hakkı yok Neyse geçelim bunu, 2. bir Yerel Ağ cihazının olma nedeni sanırım: OnBoard-LAN Device'tan kaynaklanıyor Eğer bunu BIOS'tan kapatırsan, artık Windows'ta görmeyeceksin, ama açık olsada problem teşkil etmez...
Birde arkadaşından temin edeceğin farklı bir DSL modemiyle dene bağlanmayı, bu durumda da çözüm yoksa, telefon hattını ve kabloları kontrol et! |
|
Başa dön |
|
|
lion
|
Tarih: Fri Nov 11, 2005 10:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
yardımlarınız için teşekkür ederim benim modemin markası Air Ties artık kaç nokta olduğunu bilmiyorum onun eski programı vardı daha da hatta veriyordu ben de resmi sitesinde yeni son çıkan bir üstünü yükledim bu da aynı hatayı veriyor yardımlarınız için tekrardan tşk dediğiniz gibi bir arkadaştan en iyisi modem alıp denemek saygılarımla |
|
Başa dön |
|
|
m_polat
|
Tarih: Wed Nov 30, 2005 4:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
aynı şey şu anda benim basşımda ve bir türlü kurtulamadım eger bir çözüm bulursanız bende yaralanayım aynı şeyleri bende yaptım telekoma tlf ettim sizden kaynklanıyor dediler
modemim extıno uga100s usb modem
aslında 98 de 30dk falan internette kalabiliyorum ve bir şey indirmeye kalksam arkadasımızın dedigi gibi bağlantı kopuyor lion eger bir çaresini buldun ise banada söyle lütfen 20 defa format atım herhalde bu yüzden ama yine aynı yie neyse sana kolay gelsin çözüm yolunu bekliyorum ayda arkadaşlar buldular ise lütfen yardımmmmmmmmmm |
|
Başa dön |
|
|
|