Tarih: Mon Jul 18, 2005 10:28 pm Mesaj konusu:
vb'yi(vb 5-6'yı) küçümsemeyelim, onunla directx veya opengl kullanarak oyun programlayabilir, başka dillerde hazırlanmış dll'lerle bağlantı kurabilir, hardware düzeyine kadar inemese de software'in yani platformun dibine inecek yazılımlar üretebilirsiniz.(vb'de doğrudan any tipi ile pointer erişimi yapabilir, strptr, varptr, varptrarray(undocumented) ile bellek adreslerini döndürebilir. addressof ile de functionların adreslerini döndürebilirsiniz. bütün bunları yaparken, değişken deklare etmeyebilir, point-click-code tarzı program yazabilir. diğer herhangi bir ortamın yedi ecdadınıza sayacak kadar hata üreteceği yanlışlıkları çatır çatır yapabilirsiniz...(iyi midir kötü müdür o ayrı bir konu). bütün bunlara bakarak vb'nin küçümsenmesi son derece saçmadır çünkü ister amaca isterse araca yakın olun vb sayı doğrusunun ortasına çok uzak bir dil değildir. şunu soruyorum arkadaşlar senelerce run-time modulleri eleştirildi, e peki java ne yaptı? .NET nedir?
vb'yi küçümsemek ve c++ varken vb'ye ne gerek var demek dünyaya dar bir pencereden bakmaktır. en azından şöyle düşünün vb'ye gerek olmasaydı microsoft vb'yi tasarlar mıydı,haydi hata yaptı tasarladı 8 yıl içinde 6. versiyona kadar getirir miydi, her yeni versiyonda dili daha da güçlendirmeye çalışır mıydı? vb konsepti üzerine kurulu bir platform geliştirir miydi? (bunu security olarak kabul edin, çünkü vb'nin object oriented olmadığını ve .NETin dibine kadar object oriented olduğunu biliyorum. ancak run-time modülü ile yürütülen uygulamaların sonuçta daha güvenli olduğu ortada...bence microsoft da bunu gördü)
slm millet
ben bilg muhendisliinde okuom da bize batak oyunu verdiler proje olarak c++da
kartlari kaydetmek icin bi struct actim sekiller icin bi enum tanimladim
ya ben yaziim yaptiimi en iisi:
enum suits{H,D,C,S};
struct cards
{
enum suits suit;
int number;
};
class Controller
{
public:
cards card[52];
card[0].suit=H;
card[0].number=2;
};
ama
card[0].suit=H;
card[0].number=2;
icin 4er tane error verio
zaten mantiini zor kurdum kafamda..yanlisim nerde?yardimci olabilir misinz?pts proje teslimi var ve ben daa en basindaim
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız