Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

     Forumlar

 strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]


oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Savaşan Şahinler
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Savaşan Şahinler
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
OlcaytoCarlos_



Kayıt: Sep 06, 2004
Mesajlar: 50
Nereden: Bursa

MesajTarih: Sat Apr 30, 2005 5:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Önceki yazdıklarımda da firmayı övdüğümü sanmıyorum, sadece bu firmadan iyi oyunlar çıkacağını umuyorum demiştim, kesin bir yargı kullanmamıştım. Grafikleri övdüm evet, tek gördüğüm oydu zaten, nitekim grafikler gerçekten de kötü durmuyorlar. Ayrıca sitede de sadece bir röportaj bulunuyor firmayı tanıtım amaçlı, kısacası onda da sansasyonel bir şey göremiyorum..
Ama haklı olabilirsin, sonuçta genel anlamda iyi şeyler söyleyip tükürdüğümü yalamış gibi oldum.
Ayrıca sahtekarlık kelimesini bilinçli olarak kullandım. Oyun bizzat game maker'dan alınmış, bölümlerin yapısı ve düşmanların yoğunlaşma oranı bile aynı, sprite'ları değiştirilmiş sadece. Ses ve müzikler de direk alıntı zaten. Buna karşın sahtekar kelimesini kullanıyorum çünkü oyunun Game Maker'la alakası olduğunu belirten tek bir satırı bile yok. Bu tip bir olay tamamen illegal, nitekim GM'in readme'sinde de açık açık yazıyor. Eğer lisanslı olmuş olsaydı en azından oyunun readme dosyasında bir şeyler yazmak zorunda olurlardı.
Yani yapanlar kusura bakmasınlar ama, birebir alıntı olmasa bile bir miktar çalıntı söz konusu. Ve ben böyle bir olay karşısında sahtekar kelimesini bağıra bağıra söylerim. Eğer hala haksız olduğumu düşünüyorsanız peki bir şey demiyim, inatçıyım zaten biraz Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
gamer_umut



Kayıt: Aug 31, 2005
Mesajlar: 35

MesajTarih: Tue Oct 25, 2005 3:30 pm    Mesaj konusu: olmaz böyle şey Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar.hayatımda böyle şey görmedim.daha geçen gün savaşan şahini aldım ve çok büyük bir sahtekarlıkla karşılaştım.arkadaşlar daha öncede bu konuda belirtildii gibi oyun gamemakerle yapılmış.sesler için o bildiimi patlama sesini kullanmışlar haritalar için ise sanki o gamemaker içindeki 1942 den yararlanmışlar.oyunun exe dosyası mı ne zaten 10-20 mb felan.oyun deseniz daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaandik ötesi.5saatten az bi sürede introsu dışında yaparım bu oyunu.üstelik oyunun kapağına reklam yapıp türkiyede yapılan ilk görsel f16 oyunu filan açma şeyler yazmamışlarmı?daha oyun açılmamıştıı,gamemakerle yapıldıını aklıma bile getiremiyodum,kandemiroğlunun telefonunu bulup aradım,oyunun çıkardığı hatayı belki telafi ederim die hangi oyun motoruyla yapıldıını sordum.ve oyun motorunun kendilerinde saklı kalmasını istediğini söyledi!bu kadar kandırmaca kazıkçılık olamaaz!siz kimsiniz ulan!3tegamese bakın!bu fakirlik içindeki türkiyede 3tegames ve bikaç grup toplanıyo yıllarını verip pusu kabus 22 gibi şeyler çıkarıyo yokluk içinde ve siz,bazı saflıklardan yararlanarak "savaşan şahin"diye sözüm ona oyun oyun yapıyosunuz!ve daha bununla yetinmeyip birde ek paket çıkarmazmı bunlar bu oyuna arkadaşlar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tepemin tası attı!!!!!savaşan şahin o kadar satılıyoki neredeyse 2 oyun ve bi oyunları ile birlikte pusuyu geçecek!!!!
EEEEEEEEEEEEEEEEEY TEKNOSAAAAAAAAAAA!!
EEEEEEEEEEEEEEEY D&R
KAZIKLAMAYIN BU MİLLETİ
SAVAŞAN ŞAHİNİ SATACAĞINIZA PUSUYU DAHA FAZLA SATIN BAŞKA ŞEYLER SATIN!!!!!!
oyun sektörü konusunda bişiler yapılmaya çalışılırken böyle SAHTEKARlıkların yapılması hiç hoş deil.haklı mıyım haksız mıyım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
cuneytbnd



Kayıt: May 07, 2005
Mesajlar: 329
Nereden: CMOS SENSOR

MesajTarih: Tue Oct 25, 2005 5:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tech tv ye cikmisti oyunu yapanlar.Oyunu tanittilar, cumhuriyet oyunu oyundan cok kzma birader gibi oynanan/ oss calisma seti gibi.Diger oyun ise (ben boyle bir kalitede oyun cikarip satmaya utanirim.)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Ragnor



Kayıt: Jan 26, 2003
Mesajlar: 218
Nereden: Bursa

MesajTarih: Tue Oct 25, 2005 6:09 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne yazık ki durum böyle. Ve bu adamlar oyunlarını satıyor. Biz? Benim takıldığım nokta bu. Bilmiyorum sizde aynı şekilde düşünüyormusunuz?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
SoulOfSilent



Kayıt: Oct 05, 2004
Mesajlar: 480
Nereden: /dev/null

MesajTarih: Tue Oct 25, 2005 6:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar bu kadar yermeye gerek yok gamemaker bile olsa uğraşmışlar, koca yazılım şirketi yapar tabi, türklerde çünkü geliştiriciye değilde geliştirmişe destek var benim şirketim olsa otursam 2 çöp adamdan oyun yapsam yine satarım, türkiyede yaptığın işin kalitesi değil yapmış olman önemli çünkü
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Ragnor



Kayıt: Jan 26, 2003
Mesajlar: 218
Nereden: Bursa

MesajTarih: Tue Oct 25, 2005 7:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Haklısın yermeye gerek yok bu kadar. Ama şu var ki eldeki imkanlarla çok daha iyileri yapılabilirdi. Yapılanlar ise ortalama oyunlar.
Destek vermeli ama birşey var ki çöp adamları da haketmiyor kimse. Aslında biz bu adamlar ne kadar kötü oyunları satıyorlar diyeceğimize gidip kendi oyunlarımızı yapıp satmamız lazım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
keremakgul



Kayıt: Jul 05, 2005
Mesajlar: 58

MesajTarih: Tue Oct 25, 2005 8:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cumhuriyet de game maker yapımı...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Gord10



Kayıt: Aug 07, 2003
Mesajlar: 357
Nereden: Ankara

MesajTarih: Tue Oct 25, 2005 9:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence bu olayın bize oyun yapmak ve satmak için cesaret vermesi gerekir. Muhtemelen bilgisayar oyunlarından hiç anlamayan, yaptıkları oyunu sonra hiç oynamayacak olan ve "işimi yaparım, paramı alırım" zihniyetindeki insanlar bile böyle oyunlar yapıp para kazanabiliyorsa biz neden başarılı olamayalım?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
ebleda



Kayıt: Dec 30, 2004
Mesajlar: 183
Nereden: usa

MesajTarih: Tue Oct 25, 2005 9:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Game Maker'in lisansini incelemedim fakat eger lisansli bir surum kullaniyorlarsa (ki aksi dusunulmez), icindeki sesleri, goruntuleri, modulleri vs. kendi oyunlarinda "Game Maker" diye bir ifade koymaksizin kullanma haklarina sahip olmalari gerekir diye biliyorum.

Acikcasi bu "Ilk oyun" lafininda bir anlami kalmadi artik. Ilk F16, ilk 3D, ilk Turk (hadi bu anlasilir), ilk kirmizi kapakli, ilk mor cicekli oyun vs.... Bu acidan baktiginizda herseyin bir ilki var. Bunlar hep reklam. Ama artik bir noktadan sonrada kabak tadi vermeye basliyor.

Oyunun satma olayina gelincede, niye bu kadar sorun yapiyorsunuz onu anlamiyorum. Her ne kadar bu acik bir sekilde dile getirilmese de, Game Maker'da yapilan oyun satilamaz!, guzel olamaz! niye cunku C++'ta yazilmadi!, niye cunku kendi motorunu kullanmadi! gibi bir anlayis olusumu hissediyorum.

Turkiye'de yapilan oyun calismalari Game Maker veya turevleri gibi araclarin yapamiyacagi noktaya geldigi ve bu noktada bir cok kaliteli calisma cikitigi anda, bu savasan sahin vs. turu oyunlar zaten tarih olacaktir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
sevdalinka



Kayıt: Oct 15, 2005
Mesajlar: 25
Nereden: İstanbul / Şişli

MesajTarih: Wed Oct 26, 2005 8:56 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok ağır olur mu bilmem ama yaptıkları iş cahil köylüye çelik tencere diye aluminyum satmaya benziyor. Dolandırıcılığın daniskası.Burada kandırılan biziz , Türk halkı; yazık , böylesine dandil işler , Cumhuriyet gibi , Savaşan şahinler gibi isimleri lekelememeli , o isimleri pis bir şekilde menfaat amaçlı kullanmamalı . Madem o isimlerin kutsallığına inanıyorsun o isimler yanında sırıtmayacak işler çıkar ortaya.
Trgamer ın yaptığı röportaja bakıyorum ,oyunun 3dgame maker ile yapıldığından filan bahsetmemişler.Heralde oyunu tanıtmadan evvel oynamamışlardır bile veya yorumcuların oyun teknolojilerinden haberi yok , demek ki mesele firmaların insanımızı kandırmasından ibaret değil , yapılan haber (trgamer ın ki) oyun yorumculuğunun da yerlerde süründüğünün işaretidir.
Böylesine dandik şeyleri 13-14 yaşındaki çocuklar yapmalı , bir firma böyle bir oyunla piyasaya çıkıp da çok satıyorsa ve bu oyunlar oyun yorumcuları tarafından bu adamların yüzlerine vurulmuyorsa bence oyun yorumcuları da suçludur .
Oyun yorumcularının böylerinse dandik işleri eleştirmekten kaçınmaları bizim Milliyet ve Türklük anlayışımızdaki çarpıklıkla da alakalı , Türk ismini duyunca kendimizden geçiyoruz , gözümüz bir şey görmez oluyor .
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Nomax



Kayıt: Jan 24, 2003
Mesajlar: 1134
Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...

MesajTarih: Wed Oct 26, 2005 9:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

11 yaşındayken yaptığım klik'n'play oyunları da bu kalitedeydi.

Bence şu anlayıştan kurtulmalı insanlar; "Allahım! Türk oyunu! alayım, destek olayım, türk oyunu olsun çamurdan olsun!"
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
gamer_umut



Kayıt: Aug 31, 2005
Mesajlar: 35

MesajTarih: Wed Oct 26, 2005 2:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nomax demiş ki:

Bence şu anlayıştan kurtulmalı insanlar; "Allahım! Türk oyunu! alayım, destek olayım, türk oyunu olsun çamurdan olsun!"



çok doğru söyledin.ne yazık ki bazı kimseler bazı insanların desteğini saçma ürünler çıkararak kötüye kullanıyorlar.ayrıca,oyunun motoru ve bazı sesler onlara ait felan deil.düşmanların yoğunlaşma oranı bile aynı!yazıklar olsun.kafayı yiyeceğim....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Nomax



Kayıt: Jan 24, 2003
Mesajlar: 1134
Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...

MesajTarih: Wed Oct 26, 2005 2:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eheh yeme kafayı.Yapabileceğin en iyi şey oturup daha iyisi için çalışmak.Bu piyasa ne kadar ileri giderse çıta o kadar yükselir o zaman bu sahtekarlar ortalıktan silinir...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
keremakgul



Kayıt: Jul 05, 2005
Mesajlar: 58

MesajTarih: Wed Oct 26, 2005 4:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şu oyunlar game maker yapımı. ozaman yüklendikten sonra bir şifreleme sistemi kullanmıyor! şu oyunları biyere upload edermisiniz bizde inceleyelim?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Aynstaynx



Kayıt: Jul 03, 2005
Mesajlar: 158
Nereden: Antalya/BELEK

MesajTarih: Wed Oct 26, 2005 4:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

düşünün adamlar bişeyler yapmış biz buradayız demişler ilk olmuşlar bunu geliştirip yeni isimler çıkartmak bizim alimizde adamların yaptığı sadece türklerinde oyun yapabildiğini göstermektem başka bişey değil
Burada oyunun süper olması değil var olması önemli
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB 2.x.x © 200x phpBB Group
Türkçe Çeviri : Onur Turgay & Erdem Çorapçıoğlu
Türkçe Düzenleme: Alexis Canver
Version 2.x.x of PHP-Nuke Port by Tom Nitzschner © 200x www.toms-home.com




Web site powered by PHP-Nuke
Web site engine\'s code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sayfa Üretimi: 0.402 Saniye