Tarih: Sun Oct 16, 2005 7:14 pm Mesaj konusu: Turkiye de Programci
Merhaba arkadaslar,
uzun süredir bilgisayarla içli dışlı olmama ragmen programlamaya başlayalı sadece birkaç sene oldu. Benim merak ettiğim eğer piyasadaki şu anda gözde olan dilleri öğrenirsek hangi firmalarda ne gibi görevler alabiliriz. Yani Türkiye de programci olmak nedir ve türkiye de programcilar ne gibi programlar yazarlar çünkü zaten piyasada her türlü konu ile ilgili bir çok yabancı program bulunuyor. özellikle bu konuda deneyimli arkadaşların yorumlarını sabırsızlıkla bekliyor ilgilenenlere teşekkür ediyorum.
Ben 1997 yılından bu yana ticari amaca hizmet eden birçok program yazdım prom işi sadece bu kulandığın gördüğün programlar ile sınırlı birşey değil birçok işletme fabrika ve buna benzer yerlerde kulanılan programlar senin benim yada 3. şahısların bildiği kulandığı yada alabileceği bir program değilerdir.
Çünkü bunların hazırlanışı olsun yapım aşaması olsun tamaman diğer programlardan farklıdır.
Benim çalışma prensipbimi kısaca anlatayım
1. aşama işletme ve çalışanları ile tanışma
2. aşama işletmede hizmet verilmesi gereken açıkların bulunması
3. aiama işletme çalışanları ile yaptıkları iş üzerine derinlemesine inceleme (Bu bölüm çok önemlidir aksi programın istenmeyen işler den dolayı yavaşlaması ve zaman kaybına neden olcaktır)
4.aşama işletme çalışanların bilgisayar kulana bilme yeteneklerinin test edilmesi (Bu aşamada 3 e yakın basit amaçlar için yazılmış programlar kulanıcıların nekadar PRO olduklarını ortaya çıkartmak için teste sunulur)
5. aşama Bütün bunların bir Algoritmik tabloda toplanması
6. aşama Program yazılırken izlenecek yolun belirtilmesi
7. aşama Programın testi
8. aşama Programın teslimi ve servis güvencesi
Bütün bunlar birkaç ay içerisinde gerçekleşir tüm yazdığım programlar için işletmelerde en az 1 Ay çalışmışımdır çünkü o işletmede neyin nasıl yapıldığını iyi bilmelisiniz aksi zaman kaybıdır.
Ve bu programlar sadece bir firma için geliştirildiklerinden dolayı firma çalışanlarıharicinde kimse tarafından bilinmez...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız