Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Bleda
|
Tarih: Fri Sep 23, 2005 4:20 pm Mesaj konusu: 3d + c++ = ??? |
|
|
arkadaslar
ben daa yeniyim bu oyun yapma işinde, bayaa iyi 3Dmax biliyorum ve aynı sekilde VB biliyorum ama C++ bilmiyorum (bilg de yuklu)
bişi anlamadım, ben 3Dmax de yaptıım grafikleri C++ la nası birlesitrcem (daa c++ ı acmadım bile) ve bunu yapıp hakkaten guzel bi oyun yapılabilir mi? ha bide bende C++ ogretim cd si var yane gsl oyun olur diyosanız bi kac ayda cozerim c++ felan. BİDE VB ile C++ ın kodlamaları cok farklı mı?? |
|
Başa dön |
|
|
dahaka
|
Tarih: Fri Sep 23, 2005 4:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben şöyle söyliyim sen modellerinle VB yi birleştirip oyun yapabiliyor musun?
İşte c++ da öyle bişey.Yani saf c++ ile yapamazsın.Ne demek şimdi bu?Demek istediğim mesela hazır açık kaynak kodlu bedava oyun motorları var onları öğrenmeye çalış(açıkçası çalışman lazım)
yada vb yi dilini kullanan oyun motoru bulursan vb ile yap
burda vardır belki http://www.devmaster.net/engines
yani bende çok iyi bilmiyorum belki yukarıda söylediğim gibi değildir saf c++ ile 3d bir oyun yapılır
eğer yanlışsam abilerim düzeltsin |
|
Başa dön |
|
|
Bleda
|
Tarih: Fri Sep 23, 2005 4:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
peki oyun acarken hep goruyorum bole iste directx veya openGL diye, sitede opengl cok geciyo. yani modelleri bunla birlestirebilirmiyim? ha bide bu opengl de mi kodlu bişi?? |
|
Başa dön |
|
|
wisecode_g
|
Tarih: Fri Sep 23, 2005 10:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
directx ve opengl hazır kütüphane sana manyak kolaylık sağlıyo.. hangi dilde istersen o dilde kullanabilirsin bunu vb de olur c++ da da.. vb de bi picturebox içinde bi küp döndürmeyi dene anlarsın ne demek istediğimi... |
|
Başa dön |
|
|
dahaka
|
Tarih: Sat Sep 24, 2005 12:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
opengl ve directx'i ayrı bi dil gibi kabul et.
yani benim bildiğim kadarıyla hazır 3d oyun motorlarında directx ve opengl kullanılıyor.Yani onların kodu motorun içine sakmanmış gibi.Sen sadece örneğin c++ ile oyun motorunu kullanıyorsan c++ kodları kullanıyorsun motor opengl yada directx kodlarını senin yazdığın c++ kodlarına göre kendisi çağırıp kullanıyor.Yani bu bir kolaylık.Directx yada Opengl öğrenmene gerek kalmıyor.Ama kendi 3d motorunu yapacaksan öğrenmen lazım bence.
Directx ve Opengl grafik olayları için yapılmış bir şey
yalnız bunları öğrenmek çok kolay olmayabilir çünkü çok fazla türkçe kaynak yok.
ayrıca bu forumlardan öğrendiğim kadarıyla directx opengl den daha kolaymış. |
|
Başa dön |
|
|
|