Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

     Forumlar

 strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]


oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - End of OpenGL?
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

End of OpenGL?
Sayfa Önceki  1, 2
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OpenGL, DirectX
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
e5games



Kayıt: Mar 26, 2004
Mesajlar: 42
Nereden: ANKARA ( DİKMEN )

MesajTarih: Wed Aug 10, 2005 8:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

3ddreams
Cevabin icin TESEKKURLER...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
OsmanTuran



Kayıt: Apr 09, 2004
Mesajlar: 210
Nereden: Mersin - K.Maraş gel-git halinde

MesajTarih: Fri Aug 12, 2005 10:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Oncelikle topic le ilgili kisisel dusuncelerimi aktarayim. Bana kalirsa nvidia gibi sirketler yapabilecekleri kadar baskiyi ms ye yapacaklar (cok fazla olmayacagi kesin). Lakin ms nin dinlemeyecegi de kesin. Sonuc olarak iki olasilik ortaya cikacak gibi:
1-Ureticiler bir ara cozum bulacak. Bu da muhtemelen opengl32.dll uzerinden gecmeyen bir layer olacak -ki muhtemelen bunu yapmak yeni windows surumlerinde mumkun olmayacak. Mesela eskiden 3dfx in kartlari yayginken MetaByte miydi neydi bir yazilim grubu bir layer yazmisti Glide icin. Bu layer i bir standalone opengl surucusu gibi kullanabiliyordunuz (Standalone opengl suruculerinin programlanmasinda sadece context creation codunda kucuk bi farklilik var o kadar).
2-Ureticiler teslim bayragi cekecek. OpenGL Linux, MacOSX gibi platformlara yariyacak.

<konudisi>
Gecen yaptigim bir testi sizlerle paylasayim. Kodda en ufak bir primitive cizim kodu yok. Sadece depth ve stencil buffer temizlenip vsync gormezden gelinerek flipping yapiliyor. OpenGL de sonuc 350 FPS civari. Direct3D9 da 425 civari.
Baska bi konu DX in en cok sevdigim yani "batching kullanin" der gibi bir yaninin olmasi. Buna arti olarak hersey high-level. Hersey interface ler uzerine kurulu. OpenGL nin sevdigim yani ise "programci iyiyse OpenGL canavara donusur " gibi bir yaklasim icermesi. En ufak bir kodlama sorunuyla rahat bir 50 FPS hiz dususu oluyor ayni efekti uyguladigimizda. Mesela VAR gibi oldukca low-level yapilar iceriyor. Aslinda bunlar dogru sekilde programlandiginda cok iyi sonuclar veriyor. Yaptigim bi uygulamada bundan yaklasik 1.5 sene once bir FX 5200 de bir Quake3 haritasini OpenGL deyken bazi konumlarda 950-1000 FPS ye ulastigini gordum. Tabii o zamanlar D3D yi simdiki kadar iyi bilmiyordum ve dogru durust kodlamam olmamisti.
</konudisi>
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
son1431



Kayıt: Jan 15, 2003
Mesajlar: 82
Nereden: Balıkesir

MesajTarih: Sat Aug 13, 2005 10:44 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence bu olasılık pek mümkün değil. MS' a karşı açılacak bir dava hem MS u tazminat ödemeye zorlar hemde davayı büyük bir ihtimalle kaybedeceğinden kesinlikle tekar OpenGL e destek vermek zorunda kalır. Çalışmalarınızda Başarılar Dilerim. M. Onur KAYA
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
stroma



Kayıt: Mar 31, 2003
Mesajlar: 169

MesajTarih: Sat Aug 13, 2005 12:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

son1431 demiş ki:
Bence bu olasılık pek mümkün değil. MS' a karşı açılacak bir dava hem MS u tazminat ödemeye zorlar hemde davayı büyük bir ihtimalle kaybedeceğinden kesinlikle tekar OpenGL e destek vermek zorunda kalır. Çalışmalarınızda Başarılar Dilerim. M. Onur KAYA
"bunlar bizim malımızı kullanmıyor, para versinler o zaman" mı diyecekler mahkemede Very Happy ve nasıl büyük ihtimalle kazanılacak bu dava? benzer nedenlerden dolayı batan pek çok şirket de açsaydı keşke öyle bir dava zamanında.. lol
@Osman Turan:sanırım ara çözüm belli, düşük performanslı bir opengl. farkı %50 olmaz da %20 olur ama fark olacağına garanti gözüyle bakıyor herkes.. 2. dediğin olursa "End of OpenGL" dir zaten, oyun yapımcılarının çoğu şu an bile opengl kullanmazken, öyle bir durumda hiç kullanmayacaktır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
OsmanTuran



Kayıt: Apr 09, 2004
Mesajlar: 210
Nereden: Mersin - K.Maraş gel-git halinde

MesajTarih: Sat Aug 13, 2005 9:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dear Stroma,
DX ve OGL yi karsilastirirken biraz yanlis ornekler vermisiz galiba (tekrar okudugumda farkettim de Razz ). Bugunku "cagdas" diye nitelendirebilecegimiz oyun motorlari iki cesit render teknigiyle birbirinden ayriliyor.
1 - Mixed Mode Lighting: Bu gruba Half-Life2 ve FarCry giriyor. Ayni anda hem static (lightmap) hem de dynamic lighting (per-pixel tabiki) mumkun. Shadow lar ya stencil ya da shadowmap oluyor dinamik objeler icin.
2 - Unified Lighting: Carmack efendinin Tokyo fuarinda dedigi gibi "this is wonderful for games". Butun nesneler tek bir yolla isiklandiriliyor (fake shadow projection i saymazsak, yabanci forumlarda karsilastigim cogu kisi bunu real-time shadowmapping saniyor). Yani world icin lightmap ya da per-vertex, modeller icin per-pixel veya per-vertex hareketliler icin stencil falan diye bir ayrim yok. Hepsi stencil shadow lu (tabi bazisi cached oluyor) ve per-pixel tabanli isiklandirma var. Ayrica bazi oyun motorlarinda oldugu gibi uzaktaki cisimler icin shading i dusurme gibi bir secenek de yok. Bu gruba Doom3 ve Quake 4 giriyor.
Unreal 3 ise kismen 2. kategoriye giriyor. Tam olarak bir unified kavrami yok. Tum world static shadow volume (stencil) golgelendirilirken, dinamik modeller 16x sample lik (sayiyi net hatirlamiyorum) shadowmaplar la golgelendiriliyor. Yani iki ayrim var.

Sonuc olarak Doom3 motorundaki en buyuk bottleneck olarak stencil shadowing olusturdugu devasa sayidaki ucgen yiginini goruyorum. Muhtemelen bu yeni nesil ekran kartlariyla daha asagi cekilecek (gerek nvidia'nin ultra-shadow u, gerek Carmack in ise yaramaz dedigi depth bound testing Razz , gerekse 16x PCI Exp veriyolu vs). Bu yuzden Doom3 te gorebileceginiz ucgen sayisi cok kisitli. (Yalniz Quake4 te biraz daha fazla acik alan gordum videolarinda, ciksa da bir baksak Razz )

Haydin kolay gele
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
BuroX



Kayıt: Jun 07, 2005
Mesajlar: 65
Nereden: Hancan Games'ten

MesajTarih: Sat Aug 13, 2005 10:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Window$ Vi$tanın OpenGL'yi desteklememesi büyük ihtimal. DirectX 10'un adının Windows Graphics Foudation diye değiştirilmesi de bunu ispatlıyor. Yani ya directx kullanacaksın ya linuxe geçeceksin diyor. Olay budur...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
SoulOfSilent



Kayıt: Oct 05, 2004
Mesajlar: 480
Nereden: /dev/null

MesajTarih: Sun Aug 14, 2005 12:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

adamların ne yaptıkları belli deil ben o yüzden hiç elimi sürmüyorum elimden geldiği kadar windowsa Very Happy adamlar gittikçe kendi kuyularını kazıyo öce java şimdi OpenGL bişi demiyorum o yüzden bu konuda
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
son1431



Kayıt: Jan 15, 2003
Mesajlar: 82
Nereden: Balıkesir

MesajTarih: Sun Aug 14, 2005 11:41 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Stroma" Kadeş. Yanlış hatırlamıyorsam MS' a Media player yüzünden dava açılmıştı haksız rekbet oluyor diye ve kazanıldı. Bundan sonraki Windows sürümlerinde Media player olmayacakmış. Demekki olabiliyormuş değilmi. Tabi hiçbirşey %100 olur veya olmaz demek mümkün değil ama BENCE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜR. Dx in tek olmasına müsade etmezler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
BuroX



Kayıt: Jun 07, 2005
Mesajlar: 65
Nereden: Hancan Games'ten

MesajTarih: Sun Aug 14, 2005 2:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

openglciler kampanya başlatmış. http://www.opengl.org

Call to Action: Current plan for Windows Vista Aero will degrade OpenGL performance. Act Now to keep OpenGL a first class API under Windows

Microsoft's current plan for OpenGL on Windows Vista is to layer OpenGL over Direct3D in order to use OpenGL with a composited desktop to obtain the Aero experience. If an OpenGL ICD is run - the desktop compositor will switch off - significantly degrading the user experience. In practice this means for OpenGL under Aeroglass:

* OpenGL performance will be significantly reduced - perhaps as much as 50%
* OpenGL on Windows will be fixed at a vanilla version of OpenGL 1.4
* No extensions will be possible to expose future hardware innovations

It would be technically straightforward to provide an OpenGL ICD within the full Aero experience without compromising the stability or the security of the operating system. Layering OpenGL over Direct3D is a policy decision more than a technical decision.

The OpenGL community should encourage hardware & software developers, as well as Microsoft to maintain OpenGL as a first class API under Windows Vista.

What can you do?:

1. Write to your preferred ISV, hardware developer, video card manufacturer or OEM and tell them to bring this up with Microsoft (e.g. 3Dlabs, ATI, Intel, Matrox, NVIDIA, HP, Dell). This will be the most effective action you can take.

2. Bring this issue up on other developer and tech-related web sites. If you have a personal blog or podcast, talk about the issue there. Windows Vista might end up being a great product, but not if OpenGL is crippled

3. Post your comments to our public message board. The more conversation and solution ideas, the better.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
aykut7149



Kayıt: Dec 08, 2004
Mesajlar: 1

MesajTarih: Thu Aug 25, 2005 10:04 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sony yeni ps3 ünde cell işlemci ve nvidia dan gpu kullanacak.eski sistem lerinde merkezi işlemci bazlı (windows directx de directdraw gibi) oyunlar yazılıyordu.şimdi gpu kullanınca iş değişti.ya direct x kullanacktı yada opengl.rakibinin apisini kullanmayacağına göre openglyi kullanacaktı.öyle oldu opengl ES(embeded system) kullanacak.kaynak opengl.org.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
burak575



Kayıt: Jul 08, 2004
Mesajlar: 162
Nereden: Kocaeli

MesajTarih: Tue Sep 13, 2005 12:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence
nvida opengl 9.5 i çıkaracak ve linux tabanlı, millet linuxa geçecek,zaten cell işlemcide gelio linux "cell" kod adlı 3. version çekirdeği çıkaracak ve 3847583947583475 kat performans gelecek, zaten tüm compilerlar da cell için optimize edilecek, bill gates ölecek ve microsoft gücünün %50 sini kaybedecek, bütün programlar linuxa uyarlanacak,uyarlanamayanlar ise emulasyona tabii tutulacak,microsoft artık linux altında program çıkartmak zorunda kalacak, microsoftta çalışan esas os çular ayrılacak ve yeni firma kurup linux çekirdeği üzerine Trios die bi dist. geliştirip onu satacaklar. vs vs.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> OpenGL, DirectX Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB 2.x.x © 200x phpBB Group
Türkçe Çeviri : Onur Turgay & Erdem Çorapçıoğlu
Türkçe Düzenleme: Alexis Canver
Version 2.x.x of PHP-Nuke Port by Tom Nitzschner © 200x www.toms-home.com




Web site powered by PHP-Nuke
Web site engine\'s code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sayfa Üretimi: 0.263 Saniye