Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - kademe kademe!..
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

kademe kademe!..

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Yeni Başlayanlar (Ben de oyun yapmak istiyorum)
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
berk

MesajTarih: Tue Aug 30, 2005 7:18 pm    Mesaj konusu: kademe kademe!.. Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar çevremizde birçok insan oyun yapmak istiyor.Ama hemen bir oyuna geçmemelisiniz.Bu kademe kademe sözü insanlara çok anlamsız gelse de aslında oyun yapımındaki en önemli şeylerden birisi.Bu söz ile başlarsanız gelecekte yapacağınız oyunlarda iyi olur.Kademe kademe sözünün sözlük anlamını elbette herkes biliyordur.Ama bu çift sözün oyun dünyasındaki anlamı bizim sözlüklerden birazcık farklı.Bu farklılıklar nedir diye soracak olursanız;
Kademe kademe-sıra sıra,kat kat,küçükten büyüğe gibi anlamlara sahiptir.Oyun dünyasında bu terim.Basit oyunlardan başlayarak(Yani basit dediğim pacman,tetris gibi vs. oyunlar),Daha da zor oyunlara geçmektir.Daha oyun yapmamış olan,ama yapmak için hazırlıklı olan biri basit oyunlarının yapımını çok kolay zanneder.Ancak en basit oyunun bile yapımı çok zordur.Ama bu konuda deneyimli biri için basit oyun yapmanın bisiklete binmekten farkı kalmaz olur(bu sadece bir örnek ama deneyimli biri için bile basit oyunlar zaman alır).En iyisi oyun yapımına başlamadan önce internet sitelerindeki makalelere bakın.Bu makaleler bile insanın fikirlerini değiştiriyor(olumlu açıdan).Sizen iyisi araştırın oyun yapmayı basite almadan çalışın ve araştırın.İnternette arayıpda bulamadıysanız aşağıdaki 5 serilik oyun yapımı makalelerini okuyunuz.
BİLGİ EDİNEBİLECEĞİNİZ MAKALE;
Oyun yapımı başlıklı makalenin 1.sayısı:
http://www.merlininkazani.com/codes/review_screen.asp?GID=102
Oyun yapımı başlıklı makalenin 2.sayısı:
http://www.merlininkazani.com/codes/review_screen.asp?GID=166
Oyun yapımı başlıklı makalenin 3. sayısı:
http://www.merlininkazani.com/codes/review_screen.asp?GID=197
Oyun yapımı başlıklı makalenin 4.sayısı:
http://www.merlininkazani.com/codes/review_screen.asp?GID=250
Oyun yapımı başlıklı makalenin 5. sayısı:
http://www.merlininkazani.com/codes/review_screen.asp?GID=315

Bu başlıklardan işinize yarar bilgiler edinebilirsiniz.Eğer yeni başladıysanız bu makaleler size küçükte olsa deneyim kazandıracaktır.Deneyimli biri iseniz okuyunca aklınızda yeni yeni düşünceler olacaktır.Ama herkes okumalı bu makaleleri.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
DataDump

MesajTarih: Tue Aug 30, 2005 7:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Büyük üstadın öğütlerini okudunuz.

Sen basit dediğin tetris oyununu bile 3 aydan kısa sürede yapamazsın.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
berk

MesajTarih: Tue Aug 30, 2005 8:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşım basit dediğim yapımı basit değil.Yazımda da açıkladım.Bu basit oyunların bile yapımı çok zordur diye.Tetris'in yapımı çok kolaydır diye bir söz söylemedim ben.Basit tewrimide o anlama gelmiyor.Basit derken ne demek istediğimide açıklayayım;
basit derken oyunun zorluk derecesi olarak bahsetmiştim.Ama çok kolay demiyorum.Herkese göre bu farklıdır.Eğer arkadaşım sen tetris oyununu çok zor görüyorsan basit terimimi gale alma.Eğer yanlış anladıysan basit terimimi bu konu ile ilgili görüşlerini,sorularını,sorulanlara cevabını ver istersen(bana yardım edersen sevinirim.Bu konuda çok bilgim olduğumu söylemiyorum.Eğer üstad terimini sitem olarak kullandıysan beni üzdüğünü bilmelisin.Eğer gerçek bir terim olarak kullandıysan gerçekten çok teşekkür ederim.
Kod:
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
cuneytbnd

Nereden: CMOS SENSOR

MesajTarih: Tue Aug 30, 2005 8:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

berk

bu kadar uzun yazmanın sebebi sanırım seni busitede kimsenin anlamadığını dusunuyosun.

bunun yerine bilgisayarda tam olarak ne yapabildiğini yazarsan ve yaptığin işlerden örnek gösterirsen sorun cözulur.

şu TECHSOFT'un sitesi neydi ?
gosteremeyen.
* diğer sitelerden (bilhassa yabancı sitelerden) 3d render alıp
ben yaptım diyenler.
cıkıyor )

SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI KİMSE ALINMASIN

Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
berk

MesajTarih: Tue Aug 30, 2005 8:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet haklısın daha hiçbir çalışmamı bu sitede tanıtmadım.Eğer bir bölüm açıp blender nasıl kullanılır anlatırsanız sevinirim(biraz konu dışı oldu ama...).Ama en yakın zamanda oyunlarımdan birini tanıtacağım.KATE JOHNS adlı oyunu büyük özen ile yapıyorum.Birde diğer arkadaşlar gibi oyunumun fotolarını gösterebilmem için ne yapamam gerekiyor.Eğer siteyi bana biraz daha tanıtır biraz daha bana samimi davranırsanız sizlerle iyi arkadaş olacağımızı düşünüyorum(hatta bir gün tüm site birleşerek güzel bir oyun yapabiliriz).İnşallah bana bundan sonra biraz daha samimi ve dostça yaklaşırsınız.Hepinize iyi çalışmalar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
TheCotanak

Nereden: Istanbul

MesajTarih: Tue Aug 30, 2005 8:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba.

Resimleri forumdan eklemen söz konusu değil. Ancak www.rapidshare.de gibi adreslerden faydalanabilirsin bu konuda.. Oradan resim yukledikten sonra alacagin linki buraya yapistir, biz oradan bakariz..

Kendine iyi bak.
Emir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Yeni Başlayanlar (Ben de oyun yapmak istiyorum) Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız