Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

     Forumlar

 strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]


oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - 3D Oyun Programlamaya Giriş
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

3D Oyun Programlamaya Giriş
Sayfa Önceki  1, 2
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Yeni Başlayanlar (Ben de oyun yapmak istiyorum)
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
fikretduru



Kayıt: Nov 03, 2003
Mesajlar: 135
Nereden: konya

MesajTarih: Sat Aug 27, 2005 10:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kitabı bugün bende aldım hayret ettim umudum yoktu daha gelmemiştirdiye onlarada yeni gelmiş hemen kaptım benim görüşüme göre mutlaka alınması ve okunması lazım bir kitap özellikle yani başlayan biri için 24 saaatte oyun programlamayıda aldım ama hiç sevmedim 2d anlatıyor vede win32 platformunu kullanıyordu bu en azından directx anlatıyor birkaç ingilizce ebook bulunarak çok güzel şeyler yapılabilir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
son1431



Kayıt: Jan 15, 2003
Mesajlar: 82
Nereden: Balıkesir

MesajTarih: Wed Aug 31, 2005 12:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende kitabı aldım ama çıldırmak üzereyim. Yarı buçuk C++ bilgim var ayrıca VB bilgimde ve azıcık DirectX. Ama ben bu kitaptanda bu dildende yazarın projelerindende, anlattıklarındanda .... birşey anlamadım. sürekli hata verip duruyor. Bana yardım edebilecek biri varmı. Ayrıca C# Net dökümanlarını nerden edinebilirim(İnternetten). Herkese çalışmalarında başarılar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Nomax



Kayıt: Jan 24, 2003
Mesajlar: 1134
Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...

MesajTarih: Wed Aug 31, 2005 12:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende dün akşam kitabı edindim.Gerçekten de çok başarılı.Yazarı zaten directx'i geliştiren grupta programcı.Biraz Java veya C++ bilgisi yeterli bence.Üstelik .Net bilgisayarınızda yüklü olmasa da kitabın cd ekiyle birlikte derleyici geliyor.Directx9 SDK'sı da cd de.Genel bilgi verdiği için C# bilmeseniz bile teorik bilgi edinmeniz mümkün.Mesela bir oyunun tasarımı nasıl yapılır, performans kazanmanın yolları, LOD vs. gibi bilgiler de mevcut.Ama teorik bilgileri bile anlamak için genel olarak oyunları ve oyun teknolojilerini bilmeniz gerekli diye düşünüyorum.Ben kitabı beğendim.Tavsiye ederim.24 saate oyun programlama fiyaskosundan sonra iyi geldi...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
son1431



Kayıt: Jan 15, 2003
Mesajlar: 82
Nereden: Balıkesir

MesajTarih: Wed Aug 31, 2005 2:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben zaten internetten SDK yı indirmiştim. Kendi kendime bazı şeyleri öğreniyordum ve bu kitabıda bu işi hızlandırmak için aldım. Takıldığım yerleri kitaba bakıpta cavabını bulamıyorsam kitabın çokta başarılı olmadığı anlamına gelir. Son olarak güzel bir yazı : "Bu yazı programlama.com dan alıntıdır."

(Bu metnin bu kitapla ilgisi yoktur. Sefer Algan beyin yazım tarzını beğendiğim için metni buraya aktardım)
Tam 15 yıldır, az gazete okuyarak, az maç izleyerek(NBA ve Formula 1;den uzak durmak zor oluyor), az uyuyarak, tatil yapmayarak vs. bilgisayar ile ilgili gelişmeleri izleyip çıkan dergi ve kitapları okuyup eskimemeye çalışıyorum. Bilgisayar ile ilgili olarak edindiğim bilgileri kitap olarak düzenlerken yazdığım her konunun ilk okumada anlaşılmasını gözetiyorum.

Tabii ki kitaplarımda yazım hataları mutlaka vardır, çalışmayan veya eksik bırakılan örnekler vardır. Ancak bu yanlışlıklar okurun konuyu anlamasını engelleyecek veya okuru yanlış sonuçlara götürecek kadar ciddi değildir. Ayrıca yazdığım bütün kitapların telif olduğunu, başka bir deyişle araklama olmadığını rahatlıkla söyler ve her isteyene bunu kanıtlayabilirim. Nasıl ki anlı-şanlı popçularımız kendi besteleri olduklarını söyledikleri bazı şarkılar araklanan şarkılarsa, telif olduğu işaret edilen çok sayıda bilgisayar kitabı aslında başka kitaplardan kısım kısım araklanmaktadır. Örneğin saygın bir yazarımız kitabının bir yerinde savunma bakanlığından söz ediyordu. Dikkatli okurlar bu bakanlığın Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı olmadığını mutlaka fark etmişlerdir.

Satın aldığınız bilgisayar konulu kitabı ilk sayfasından başlayarak okumaya başlamanıza rağmen bir yere gelip takılıyorsanız veya yazılanları anlamakta güçlük çekiyorsanız,(tam bu sırada konuyu başka kaynaklardan öğrenmeyi deniyorsanız) yazarın konuyu iyi kaleme almamış olması ihtimali yüksektir. Ya yazar konuyu yeterince sindirmemiş ya konuyu kaleme alırken yeterince zaman harcamamış ya da yazma konusunda yeterli değildir. Başka bir deyişle yazar bildiklerini yazıya aktarma konusunda becerikli değildir.

Çok iyi programcı olabilirsiniz, çok sayıda programlama dili hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ancak yeterince roman okumadıysanız, şimdiye kadar çok az mektup yazmadıysanız, hazırladığınız program için yardım metni hazırlamak size sıkıcı geliyorsa, öğrenciliğinizde Türkçe ve Dilbilgisi derslerinde zorlandıysanız, konuşma ağırlıklı filmler ve oyunlar sizi sıkıyorsa, Rahmi Turan tarafından çıkarılan gazeteleri ciddi bir şekilde incelemediyseniz, bilgi kuramı veya epistemoloji vb. konularda tek satır okumadıysanız, arada bir felsefi metinler okuyup zihinsel enerjinizi tüketmediyseniz, bilgisayar konusunda yazdıklarınız anlaşılmaz olabilir.

Kitaplarım hakkında yorum yapmak isteyen bilgisayar otoritelerinden küçük bir isteğim var: Her gün TV’lerde televole programlarında izlediğiniz bir olayı, bir magazin gazetesi için haber yapmayı veya haber metnini yazmayı deneyin. Eğer sözünü ettiğim haberi kolayca yazabiliyorsanız ve yazdığınız haber metni magazin gazetelerindeki haberlerin diline benziyorsa yazı yazmayı ve anlatmayı çok iyi biliyorsunuz demektir.

..... Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
hibbit



Kayıt: Sep 16, 2002
Mesajlar: 58
Nereden: Ankara

MesajTarih: Wed Aug 31, 2005 2:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben de kitabı dün edindim.Kitabı iyice inceleyip bir yazı yazmayı düşünüyordum fakat buradaki arkadaşların kitabı bu kadar hızlı bir şekilde edineceklerini düşünememiştim doğrusu Smile

Neyse raflarda Türkçe kaynak görmek oldukça hoş.

NOT:Arkadaşlar bu arada 18YTL ye almışlar sanırım fakat Dosttan 24 YTL ye aldım ben bu da biline....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Nomax



Kayıt: Jan 24, 2003
Mesajlar: 1134
Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...

MesajTarih: Wed Aug 31, 2005 3:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet bende beyazadam'dan 24 ytl ye aldım.

@son1431:Takıldığın yerlerde kitaptan cevap bulamıyorsan, kitabın takıldığın konuyu işlememesi mümkün mü? Onu bırak belki de sen kitapta aradığını bulamıyor olabilir misin veya bulduğunu anlayamıyor olabilir misin?

Maksat aşşağılamak değil sakın yanlış anlama ama senin aradığını bulamaman bence kitabın başarısız olduğu anlamına gelmiyor.En büyük eksisi çeviri olması ve terimlerin bile türkçeye çevirilmeye uğraşılması.Bu çok güzel ve olması gereken bir uğraşı fakat direk kelime anlamlarını türkçeye çevirirsek çok anlamsız geliyor.Şahsen bazı terimleri anlamak için düşünme ihtiyacı duyuyorum okurken.Özel isimlerde olduğu gibi terimlerde çevirilmemeli bence...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
son1431



Kayıt: Jan 15, 2003
Mesajlar: 82
Nereden: Balıkesir

MesajTarih: Wed Aug 31, 2005 6:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nomax : - En büyük eksisi çeviri olması ve terimlerin bile türkçeye çevirilmeye uğraşılması.Bu çok güzel ve olması gereken bir uğraşı fakat direk kelime anlamlarını türkçeye çevirirsek çok anlamsız geliyor.Şahsen bazı terimleri anlamak için düşünme ihtiyacı duyuyorum okurken.Özel isimlerde olduğu gibi terimlerde çevirilmemeli bence...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Aynstaynx



Kayıt: Jul 03, 2005
Mesajlar: 158
Nereden: Antalya/BELEK

MesajTarih: Wed Aug 31, 2005 7:39 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beyler kitap yeni başlayanlar için SÜPER ama bir şartla sadece C# ve VB.NET kullanıcıları için ha birde .NET FRAMEWORK sorunu ne olacak derseniz oda kolay Microsoft resmisitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz ha kodları nerede run edecem derseniz size bir güzellik yaparım ve free bir .NET RunTime derleyicisi de gönderirim yeterki siz isteyin ve .NET'ci olun
SİZİDE BEKLERİM Idea
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Nomax



Kayıt: Jan 24, 2003
Mesajlar: 1134
Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...

MesajTarih: Wed Aug 31, 2005 10:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bahsettiklerin CD ekinin içinde mevcut zaten Aynstaynx...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
hibbit



Kayıt: Sep 16, 2002
Mesajlar: 58
Nereden: Ankara

MesajTarih: Thu Sep 01, 2005 8:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

UYARI!
Arkadaşlar forumlar kişisel sorunlarımızı tartışacağımız yerler değil.

Çok ilginç konunun gidiş hatına bakıyor ve hayrete düşüyorum.
Hatırlatayım bu konu Türkçeye çevrilmiş bir kitap üzerinde konuşmak ve almak isteyenlere yön göstermek için açıldı.

hibbit, rahatsız olduğu mesajları siler ve konunun normal gidişine dönmesini bekler,olmadı kitler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Yeni Başlayanlar (Ben de oyun yapmak istiyorum) Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB 2.x.x © 200x phpBB Group
Türkçe Çeviri : Onur Turgay & Erdem Çorapçıoğlu
Türkçe Düzenleme: Alexis Canver
Version 2.x.x of PHP-Nuke Port by Tom Nitzschner © 200x www.toms-home.com




Web site powered by PHP-Nuke
Web site engine\'s code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sayfa Üretimi: 0.250 Saniye