Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
wisecode_g
|
Tarih: Fri Jul 29, 2005 9:03 am Mesaj konusu: 3 boyutlu kamera sistemi yardım... |
|
|
merhaba bu foruma yeni üye oldum..çok bilgili arkadaşlar var..güzel bi foruma benziyo..benimde sormak istediğim bişey var yardımcı olursanız sevinirim.. 3 boyutlu kamera görüntüsü üzerinde çalışıyorum ama left right olaylarını bi türlü yapamıyorum.. strafe left strafe right zoom+/- olaylarını yaptım.. (döner koltuğumla bi komidinin önünde oturup sağa sola dönüyorum ) farkettiğim şey görüş merkezinden uzaklaşan cisimler bakılan merkez noktasına göre eğim yapıyo ve gittikçe artan bir eğim..ve eğrisel bi yörünge izleyerek ekrandan çıkıyo..
bunla ilgili kaynak veya link varsa çok sevinicem |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
|
Tarih: Fri Jul 29, 2005 9:50 am Mesaj konusu: |
|
|
Anlamayamadın! Bir ekran görünütüsü sunarsan iyi olur... |
|
Başa dön |
|
|
wisecode_g
|
Tarih: Fri Jul 29, 2005 10:17 am Mesaj konusu: |
|
|
şu an evde değilim görüntü yollayamıyacam ilgilendiğin için saol arkadaşım.. kısaca sormak istediğim şey kamera sistemi ile ilgili bilgi.. bazı projeleri indirip inceledim ama çok karışık hiçbirşey anlamıyorum ve aynen kopyalamak ta istemiyorum.. zaten kopyalamak içinde çok uğraşmak gerek.. |
|
Başa dön |
|
|
3ddreams
|
Tarih: Fri Jul 29, 2005 1:13 pm Mesaj konusu: Re: 3 boyutlu kamera sistemi yardım... |
|
|
wisecode_g demiş ki: |
görüş merkezinden uzaklaşan cisimler bakılan merkez noktasına göre eğim yapıyo ve gittikçe artan bir eğim..ve eğrisel bi yörünge izleyerek ekrandan çıkıyo.. |
FOV ayarın hatalı olmasın. |
|
Başa dön |
|
|
wisecode_g
|
Tarih: Sat Jul 30, 2005 2:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
FOV la ilgisi yok aslında.. ben daha fazla uğraşmıyorum gına geldi.. OpenGL öğrenmeye karar verdim.. kamera olayını yapsam bile daha ilerisi getiremezdim zaten.. konu kapansın.. tşkler arkadaşlar |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
|
Tarih: Sat Jul 30, 2005 3:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
wisecode_g demiş ki: |
...getiremezdim zaten.. konu kapansın.... |
|
|
Başa dön |
|
|
|