Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Gama
|
Tarih: Sat Jul 23, 2005 11:39 pm Mesaj konusu: browser içinde opengl |
|
|
opengl de bir uygulama yaptım ancak bunu bir browser üzerinden çalıştırılabilir yapmak istiyorum. yani siteme giren kişi bu uygulamayı görebilecek. fare, klavye kullanabilecek. milkshape sitesindeki viewer gibin. bunu yapmak için activex, ocx falan kullanmak lazımmış anladığım kadarı ile, acaba bu tarz bir iş yapanınız, araştırannız var mı? nasıl yapılır, ana program win32 tabanlı, neleri değiştirmem lazım?
milkshape viewer ı görmeyenler http://www.swissquake.ch/chumbalum-soft/models/ adresinden bakabilirler. benim yapmak istedeiğim de aynen o aslında. bazı şeyler buldum bu iş için ama hep güvenlik sebepleri nedeniyle yüklemeleri engellendi.
çok teşekkürler.. |
|
Başa dön |
|
|
Hunturk
Kayıt: Jul 20, 2005 Mesajlar: 78 Nereden: heavy metal aleminden
|
Tarih: Sun Jul 24, 2005 2:40 am Mesaj konusu: |
|
|
Virtools Dev Server
Cult 3d
VRML seçeneklerin var. |
|
Başa dön |
|
|
Gama
|
Tarih: Sun Jul 24, 2005 3:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
ticari hazır program kullanmamalıyım.
konunun konsepiyle ilgili daha açık bir cevap verebilirseniz sevinirim. yani nasıl bir sistem/mimari gerekir, activex ler firefox da çalışıyor mu? VRML tam olarak nedir? ...vs vs.
yoksa network kullanan özel bir program yapıp, önce bunu yükletip, browser içinden html..vs komutları ile bu programı çalıştırtıp, programın serverdan bilgi almasını mı sağlasam? sanırım mynet bilardo bu şekilde çalışıyor.
çok teşekkürler.. |
|
Başa dön |
|
|
kdt
|
Tarih: Sun Jul 24, 2005 7:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
Istediğine benzer bir uygulama su adreste mevcut zannedersem.
http://www.sulaco.co.za/opengl.htm
OpenGL ActiveX başlıklı örnek.
Kolay gelsin. |
|
Başa dön |
|
|
Gama
|
Tarih: Tue Jul 26, 2005 12:24 am Mesaj konusu: |
|
|
kdt, yok mu acaba onun bir c++ versiyonu?
bir de şu wrml yi hala çözemedim, illa özel browser gerekiyor sanırım onlar için.. özel browser kullandıracağıma kendi programım içinden yaparım işleri... ? |
|
Başa dön |
|
|
kdt
|
Tarih: Tue Jul 26, 2005 8:44 am Mesaj konusu: |
|
|
Hımm verdiğim adresdeki ornekler hep delphi idi galiba.
C++ versiyonunu sen yazarsın ne guzel olur işte.
Bu kodda sana yol gosterir en azından
Readme sinde de dediği gibi bu ActiveX kontrolun IE tabanlı bir tarayıcıda calısır, yani ozel bir tarayıcıya ihtiyaç yok. Diğer tarayacılar için durumu araştırmak lazım tabiki. |
|
Başa dön |
|
|
|