100$'a parallax mapping yapan başka bir motor bilmiyorum ama motor son ürün olmaktan çok uzak ya da benim FX5200'de saçmaladı. Siteden motorun demosunu indirebiliyorsunuz. Ne bileyim, belki ilginizi çeker...
Tarih: Mon Jul 25, 2005 10:48 pm Mesaj konusu:
Torque ile bunun fiyatı aynı ama Torque'nun teknolojisi üç-dört seneye önceye ait. Garagegames TGSE diye bir zımbırtı yapıyor per-pixel destekli ama o ürün hem pahalı hem de beta aşamasında, stabilitesi büyük bir ihtimal C4 Engine kadardır.
Şu an bu motoru yazan adamın kitabını okuyorum ve tek kelimeyle bu adam "manyak" Motorun geleceğini sıkıntıya sokan tek şey tek başına kodluyor olması. Bence 100$ iyi bir yatırım ileride motor geliştikçe nasıl olsa updateler ücretsiz veya makul bir fiyata olur.
motoru satın aldın mı? kullandın mı? yoksa çalışmayan bir demo ve bikaç ss ile mi bu kadar savunuyorsun motoru?
artık pek çok motorun shader desteği var, haliyle parallax falan dert olmaz bence.. güzel bikaç efekt değil, motorun stabil ve kullanılabilir olması önemli. yoksa nvidia sdk sında olan efektleri hiçbir motorda görmedim ben. displacement mapping falan..
motorun geleceği bile belli değil, kullananı yok, sıkıştığında direkt yapımcıyla konuşman gerekecek. torque, ogre veya diğerleri gibi motorlarda ise community desteği ile projeyi de riske atmamış olacaksın.
bence incelemeye değer ama pek bişey de yapılmaz.
bedava motorlar ile bile artık çok güzel şeyler yapılıyor ve insanlar artık motorda efekten önce kullanılabilirlik arıyor..
Tarih: Tue Jul 26, 2005 1:50 am Mesaj konusu:
Community desteği ve proje kelimelerini aynı cümlenin içinde kullanmak bir beceri. Peh doğrusu Sıkıştığında (ne demekse) seni ne community ne de motor'un yazarı kurtarabilir. Sen ve ekibin tek başınasındır. Yoksa oyunu community yazardı zaten değil mi? Yok scripting yazarken sıkışıyorsan(!), bu işlerle uğraşmazsın. Evde çocuk bakarsın
100$'a shader desteği veren pek çok motoru görmeye can atıyorum...
Community desteği ve proje kelimelerini aynı cümlenin içinde kullanmak bir beceri. Peh doğrusu Sıkıştığında (ne demekse) seni ne community ne de motor'un yazarı kurtarabilir. Sen ve ekibin tek başınasındır. Yoksa oyunu community yazardı zaten değil mi? Yok scripting yazarken sıkışıyorsan(!), bu işlerle uğraşmazsın. Evde çocuk bakarsın
sana diyecek birşey bulamıyorum. bu kadar forumları, wiki leri sadece sohbet için gördüğünü düşünüyorum. yani "burda kimse bilgi alış verişi yapmaz, herkes kendi başınadır" aslında? "iş yapacaksan git kendin yap, forumları kullanamazsın".. "çüş" demek geliyor içimden. bu kadar saçmalanır.
ayrıca cevabın son derece düşük seviyeli. motoru savunuyorsan teknik özelliklerinden bahsedebilirdin. neden iyi olduğunu belirtebilirdin. ama çalışmayan bir demo ve bikaç ss e bakıp çok beğenmişsin. daha satın alıp kodlarını bile incelememişsin. beni küçük düşürmeye çalışmışsın becerememiş motoru savunmak için saçmalamışsın, kendini küçük düşürmüşsün.
100 dolar değil bedavaya bile bulursun, ilk aklıma gelenler, irrlicht, ogre, nebula, osg, axiom....vs vs bunlar arasında gösterdiğin motordan çok daha iyileri var. daha fazlası için devmaster da arama yapabilirsin.. canım.
Tarih: Tue Jul 26, 2005 10:20 am Mesaj konusu:
Gama demiş ki:
DG demiş ki:
sana diyecek birşey bulamıyorum. bu kadar forumları, wiki leri sadece sohbet için gördüğünü düşünüyorum. yani "burda kimse bilgi alış verişi yapmaz, herkes kendi başınadır" aslında? "iş yapacaksan git kendin yap, forumları kullanamazsın".. "çüş" demek geliyor içimden. bu kadar saçmalanır.
ayrıca cevabın son derece düşük seviyeli. motoru savunuyorsan teknik özelliklerinden bahsedebilirdin. neden iyi olduğunu belirtebilirdin. ama çalışmayan bir demo ve bikaç ss e bakıp çok beğenmişsin. daha satın alıp kodlarını bile incelememişsin. beni küçük düşürmeye çalışmışsın becerememiş motoru savunmak için saçmalamışsın, kendini küçük düşürmüşsün.
100 dolar değil bedavaya bile bulursun, ilk aklıma gelenler, irrlicht, ogre, nebula, osg, axiom....vs vs bunlar arasında gösterdiğin motordan çok daha iyileri var. daha fazlası için devmaster da arama yapabilirsin.. canım.
1) C4 Engine'i savunduğum, satılan ürün başına XX$ para aldığım gibi iddialara nasıl sahip olmuşsun onu anlayamadım. Motorun hangi yönlerinin iyi hangi yönlerinin kötü olduğunu söyledim.
2) OGRE iki ayrı lisansı olan bir motor. Ticari lisansı da var. Irrlicht'in pixel-shader düzeyi minimal. Gidip de per-pixel düşünülerek geliştirilen bir motorla karşılaştırmak abes. Diğer yönlerden (stabilite, per-pixel öncesi teknoloji) C4'den üstün.
3) Bana devmaster'ı öneriyorsan, ben sana google'ı öneriyorum. Bilmem alabildin mi mesajımı
4) Forumları, wikileri, tikileri elbet sohbet amaçlı görmüyorum. Doom3'ü yaparken Carmack az mı takıldı OY'ye. Ah hayırsız sonradan aramaz oldu. İşin şakası bir yana, bu iş community ile wikilerle olmaz. Onlar sana fikir verebilir, belki bir nebze kod da verebilir ama olay ekipte biter. Seni sıkıştığın(!) yerden kurtarma ihtimalleri çok çok düşük.
NOT : Kimse kendi iddiasını benim laflarımmış gibi öne sürmesin. Bundan önce de birisi "Bu adam bize lamer diyor" demişti, öyle kalmıştı hadise
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız